StoryEditorOCM
ZdravljeČINI TO ČESTO

Dobar orgazam pomaže u mnogočemu, ali da otklanja bol nismo znali; evo zašto je sve dobro masturbiranje prije spavanja

Piše MOZAIK SD
20. studenog 2023. - 12:17

Nesanica je sve češća pojava kod mnogih ljudi. Iako postoji mnogo načina da zaspite, masturbacija prije spavanja također ima umirujući učinak koji vam pomaže da utonete u miran san.

Evo kako vam ona pomaže!

image
/Shutterstock

Kada masturbirate, tijelo oslobađa kemikalije koje zajedno smanjuju razinu stresa i osiguravaju vam miran san. Jedan od hormona je prolaktin, koji vam pomaže da doživite duži period sna u kojem spavate neometano i duboko. Drugi je endorfin, hormon sreće, koji se oslobađa tijekom vježbanja.

Intimni odnosi oslobađaju oksitocin ili "hormon ljubavi" koji pomaže u regulaciji mnogih funkcija mozga, uključujući spavanje. Naravno, masturbacija ima isti učinak i oslobađa hormon nježnosti, čak i ako se ni s kim ne ljubite.

image
/Shutterstock

U isto vrijeme, dobar orgazam također pomaže u smanjenju hormona stresa, zvanog kortizol, koji omogućuje našem umu da bude opušteniji.

Još jedna stvar vrijedna pažnje o orgazmima je da oni pomažu smanjiti bol. Stoga masturbacija tijekom menstrualnog ciklusa može smanjiti grčeve povećanjem protoka krvi u maternicu. Kad vas boli manje, vjerojatno ćete bolje spavati, piše Žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:09