stdClass Object ( [id] => 1344564 [title] => Testirali smo 10 čokolada bez šećera, zanimalo nas je može li biti dobra kao klasična. Dojmovi će vas iznenaditi... [alias] => testirali-smo-10-cokolada-bez-secera-zanimalo-nas-je-moze-li-biti-dobra-kao-klasicna-dojmovi-ce-vas-iznenaditi [catid] => 488 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Može li čokolada bez šećera biti dobra kao klasična čokolada? Proizvođači čokolade koji su se u svoje linije proizvoda odlučili uvrstiti proizvode s alternativnim zaslađivačima trude se uvjeriti nas da može. U isto nas uvjeravaju i stručnjaci za prehranu koji nas potiču da mudro biramo što ćemo grickati. No je li to baš "to"? Može li to biti "to"? Što je uopće čokolada bez brkova, pardon, šećera? Usudili smo se provjeriti.

---

image

Evo što je bilo na meniju

Vojko Bašić/Cropix
---

Naš tim ljubitelja čokolade - Anita Matić, Tea Sumić Miletić, Ivo Bonković i Damir Tolj - hrabro se suočio s proizvodima od kakao mase zaslađene stevijom i maltitolom. Grickali smo i grickali sve dok nismo kušali svih deset odabranih čokolada. Znamo što sad mislite, a to je nešto u stilu "Uh, da je meni gricnuti deset čokolada". Znate što ćemo vam reći? Nemojte pokušavati ni u ludilu! Zadatak se samo na prvu činio zadatkom iz snova; nismo stigli ni do pola prije nego nam je čokolade, zašećerene ili nezašećerene, bilo preko glave. Ali ustrajali smo.

Napominjemo da smo, kušajući čokolade, međusobno krili svoje impresije koliko je god bilo moguće. Povremeno je to bilo vrlo izazovno, što zbog oduševljenja, što zbog zgražanja. Ali vjerujte nam, nije bilo prepisivačine. Ovo su naši dojmovi i ocjene.

Kandit Dark chocolate mixed nuts (stevija)

---

image

Tea Sumić Miletić o Dorini Milk: Malo mi se previše ćuti mlijeko, ali drago mi je što se ne osjeća nikakav umjetan okus

Vojko Bašić/Cropix
---

Anita: Da je kušaju neki gastro znalci, vjerojatno bi upotrijebili onu svoju frazu "nema karakter". Zaboravit ćete na nju čim je pojedete, a dojam donekle spašavaju lješnjaci.

Ocjena: 3

Tea: Nedostatak joj je što mi nije dovoljno slatka, prednost joj je što je puna orašastih plodova. Ipak, čak ni to orašasto obilje nije dovoljno da zamaskira manjak slatkoće, a i okusa.

Ocjena: -3

Ivo: Loše definiran okus, ti lješnjaci se ne osjete na prvu, iako ih ima dosta, i zapravo je manjak čokolade, a ni ti lješnjaci nisu baš ukusni, jedino je dobro što nije tvrda, ali - ne bih je kupio.

Ocjena: 2

Damir: Lagano gorkasta, što je dobro, i mrvu tvrtkasta, ko stara plastika koja lako puca, što baš i nije dobro. Sjeckani lješnjaci obično nisu moj izbor, zavlače se, brate, među zube. Bolja opcija su u prah mljeveni "oraščići" - aroma i okus ostaju, za razliku od komadića među kosiricama.

Ocjena: -3, još malo pa skoro

Kraš Polleo Protein (maltitol)

Anita: Jako dobro! Pun okus, fino se topi u ustima, osjećaj slatkoće taman koliko treba - ni premalo, ni previše. Definitivno biste posegnuli za kockom više.

Ocjena: 4

Tea: Okusom me jako podsjeća na mlijeko u prahu, kakao se nekako izgubio. Ne bi škodilo još malo sladora, no u mom slučaju ni to ne bi pomoglo jer mi je... Nema načina da to sročim diplomatski. Očajna.

Ocjena: 1

---

image

Kad se sve zbroji i oduzme, Ivo Bonković bio je daleko od zadovoljnog

Vojko Bašić/Cropix
---

Ivo: Evo čokolade, kakao se baš lijepo osjeti, ne previše, ali taman da dobijete jedan krasan ugođaj, pomaže i miris koji se osjeti kad otvorite čokoladu i zagrizete, za najvišu ocjenu ima nedostatak što je previše ljepljiva za zube.

Ocjena: 4

Damir: Samo za čvrste momke, u vinogradu il‘ u teretani. Proteini, brale! Za gutače jaja i brojače pločica! Baš nikakve slasti, ako mene pitate, ko prijevara za djecu.

Ocjena: 2, na mišiće

Kraš: Dorina tamna čokolada (stevija)

Anita: Kad je tek zagrizeš, kao da si zagrizao, ne znam, nešto nedefinirano. Ne osjetiš skoro pa ništa, a najmanje čokoladu. Nakon nekoliko sekundi ipak nadođu ti nekakvi okusi, ali definitivno ne onakvi kakve biste htjeli. Ne samo da može, nego to treba biti puno bolje.

Ocjena: 2/3

Tea: Ovu su prisladili. Kad se potrudim zanemariti da mi je preslatka, uspijevam nazrijeti okus koji bi mogao biti okej. Ali minus je i tekstura, jako je tvrda, kao da su zakinuli na kakao maslacu. Pa su to valjda išli nadoknaditi slatkoćom.

Ocjena: 2

Ivo: Čim otvorite omot, sve je puno mrvica, grozno vidjeti, to je nedopustivo, beskrajno je tvrda, treba vam čekić, bušilica, okus nikakav... Zar je ovo čokolada?

Ocjena: 1

---

image

Na prvu idealan, na drugu, treću, četvrtu... zafrkan zadatak

Vojko Bašić/Cropix
---

Damir: Nije loša, al‘ nije nešto ni dobra. Nema grama mrsa, samo krto meso! Topi se kako ne treba, ne luče za njom žlijezde slinovnice, suše su od baruta!

Ocjena: +2, neka naše djece

Kraš Dorina mlijeko (stevia)

Anita: Volim mliječne čokolade pa sam u startu možda malo subjektivnija. Ova je osrednja. Niti je neka žalost, ali nije baš i neka sreća, osjeti se malo taj neki umjetni okus. Pogodna za krizne situacije, kad nema ničeg drugog.

Ocjena: 3

Tea: Malo mi se previše ćuti mlijeko, ali drago mi je što se ne osjeća nikakav umjetan okus. Dosta baca na klasične Dorina čokolade, pa ako su vam te po guštu, mogla bi vam sjesti i ova.

Ocjena: 3

Ivo: I ova se mrvi, pun je omot s unutarnje strane mrvica, ne znam u čemu je problem. Previše je slatka, okus bezizražajan, gdje je tu mlijeko, gdje je čokolada? Ipak, donekle prihvatljivija u odnosu na tamnu Dorinu, zato...

Ocjena: 2

Damir: Sve mliječne izbjegavam! Iako mlijeko volim! A ni laktoza mi nije mrska, bez nje je mlijeko bljutavo. Pa zašto onda mliječne čokolade obično budu slatke ko da su se u melasi namakale?!

Ocjena: 2, bit će bolje

Fin Carre Dark (maltitol)

---

image

Anita Matić: Nakon par kocaka različitih čokolada osjetit ćete određene probavne tegobe

Vojko Bašić/Cropix
---

Anita: Možda u njoj nema šećera, ali nema bome ni ičega drugog što bi nas razveselilo. Apsolutno nikakvog šušta ni gušta. Jedna od onih čokolada koja će se dugo, dugo "linjati" u špajzi.

Ocjena: 2

Tea: Malo mi je suha, ali me poprilično podsjeća na klasične Fin Caree čokolade, koje su mi drage. Može proći.

Ocjena: -4

Ivo: Nemam pojma s čime je ova čokolada, bilo bi zanimljivo to otkriti. Ima li tu uopće čokolade? I šećerne table od prije pola stoljeća bile su ukusnije. Izbjegavati u što širem luku. Nejestivo.

Ocjena: 1

Damir: Zanimljivo, sve testirane su bez šećera! Što ne znači da su i gorke! Dodaju im umjetna sladila. Odvratna su. Možda neće dijabetes, ali tko zna što sve drugo hoće! Ova je s tamne strane Mjeseca, neloše se i topi položena na jezik. Ipak, fali slasti, među prstima. Ne cukra, strasti! Ali potencijala ima.

Ocjena: +3, kad poraste, bit će i četvorka

Fin Carre mliječna (maltitol)

Anita: Evo još jedne čokolade koju sigurno nećete preporučiti prijateljima. Ako tražite mlijeko, to ćete osjetiti, za ove druge stvari treba dobro upregnuti osjetila. O.K., možete je kupiti jedan put, ali teško da ćete iskustvo poželjeti višestruko ponavljati.

Ocjena: 2

Tea: Dobra. Meka. Kod mene bi lako prošla pod klasičnu čokoladu. Da ne znam da je s umjetnim zaslađivačem, ne bih uopće posumnjala. Jela bih je opet.

Ocjena: +4

Ivo: Reklo bi se "srednja žalost", previše ljepljiva, također fali okusa i mlijeka i čokolade, neki nedefinirani miks, ali mrvu bolje od one Dark istog proizvođača.

Ocjena: 2

Damir: Neka, neka, drugi ćemo put, podajte djeci za Noć vještica...

Ocjena: 1, mora na popravni

Frankonia Haselnuss (maltitol)

Anita: Ni slučajno nemojte u danima darivanja koji su pred nama nekome pokloniti ovo pakiranje. Lješnjaci u čokoladi su "užegli", čokolada se mrvi... I za najneizbirljivije nepce ovo je na granici probavljivog.

Ocjena: 1

Tea: Ova bi me lako prevarila da je prava čokolada, ne osjeća se umjetan okus. Čokolada sama po sebi uošće nije loša. Drago mi je što je puna lješnjaka, draže bi mi bilo da su kvalitetniji.

Ocjena: +3

Ivo: A koliko su stari ovi lješnjaci, iz doba Tutankamona. Odmah vas njihov okus ubije, nekako sve zagoreno, jednostavno nejestivo. Da postoji čokoladna policija, ovu bi odmah povukli iz prodaje.

Ocjena 1

Damir: Sitno sjeckani, ravnomjerno posijani, ne i mljeveni. Šteta, zovite vjeverice, nek imaju za zimske snove, pričat će nam s proljeća.

Ocjena: +2, moguć karijes

Frankonia mliječna (maltitol)

Anita: Pinku bolja od ove s lješnjacima, ali to i nije neki problem. Ipak, nakon par sekundi i čudnog okusa, više nisam sigurna u napisano.

---

image

Na prvu idealan, na drugu, treću, četvrtu... zafrkan zadatak

Vojko Bašić/Cropix
---

Ocjena: 1/2

Tea: Može proći, ali okus je pinkicu umjetan. Unatoč tome, meni "šije" većinu dosad kušanih. Mislim da bi dobro prošla kao sirovina za kolače bez šećera, uz koji dodatak za maskiranje falše arome.

Ocjena: -4

Ivo: Još jedna bezukusna, nedefinirana, mliječna čokolada, i opet strašno ljepljiva, ali podnošljivija nego Frankonia s lješnjacima od koje se još nisam oporavio...

Ocjena: 2

Damir: Karton u sirupu. Ne da se ni topiti, ni žvakati, a bome ni gutati, samo očima kolutati.

Ocjena: 1, pala godinu

Lindt Milk Gluten Free (maltitol)

Anita: Ovo je čokolada koja definitivno ima svoje adute. Osjetite onu finu teksturu i okus za koji biste htjeli da potraje malo dulje. Daleko je to od Lindtovih najboljih izdanja, ali u odnosu na par prethodnih ova je došla kao melem. Usprkos činjenici što mi je sad već malo i muka od puste čokolade. Eto i dotle je došlo.

Ocjena: 4

Tea: Sviđa mi se što su je aromatizirali vanilijom, pomaže maskirati mrvicu čudan aftertaste. Sve u svemu, može mi proći, dosad mi je najdraža jer je lijepo mekana i topi se u ustima. Vrlo je slična klasičnim Lindtovim čokoladama koje volim, ali su mi malo preslatke. Ponovno bih se za nju mašila.

Ocjena: -5

Ivo: E, tu se osjeti čokolada, to je dobro, samo što u pozadini, kad dovršite kocku, osjetite neki okus koji vam malo grči grlo, to vam kvari onaj prvotni dojam koji je stvarno dobar, tu bi trebalo malo poraditi i imali bismo baš dobru čokoladu, ovako...

Ocjena: 3

Damir: Hm, cjenovni razred za odlikaše, finija od jeftinijih, ima ime i staru slavu, a nema glutena. Ubila se za društvene mreže! Ali ta neka loša farmaceutska nota dječjeg sirupa koji bi trebao biti zdraviji od šećera domestica vulgaris nije baš moj gušt. Ocjena: 2, uvele lovorike

Kandit No Guilt Protein (maltitol)

Anita: Katastrofa za kraj. Možda nema krivnje što se tiče kalorija, ali pokajat ćete se silno budete li se ovim sladili. Moglo bi vam prisjesti.

Ocjena 1

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Tea: Prva asocijacija mi je na one prastare bombonijere koje kruže unutar istoga kruga sve dok ih netko naivan ne otvori. Ima slične umjetne primjese u okusu, samo što je, za razliku od "šalji dalje" bombonijere, još i dosta škrto zaslađena. Preškrto. Ocjena: 1

Ivo: Neprepričljivo, to je neopisivo loše, prvi put u životu da nisam mogao pojesti kocku čokolade. Ovo zaslužuje znanstveno istraživanje i proučavanje na fakultetima čokolade. Ovo je horor. Da postoji ocjena 0, bilo bi 0, ovako...

Ocjena: 1

Damir: Jedino ovo "dark" donosi neki proplamsjaj pustopašnosti, a "no guilt" i "protein" nisu nešto čime bi se čokolada trebala reklamirati. Izbacite ih i dodajte kristalić šećera, ne kocku, nismo sad u Bosni!

Ocjena: 3, više zalaganje nego vještina

---

VRAG SU UMJETNI ZASLAĐIVAČI

‘Večernja pucnjava‘

Svatko je ispočetka šutio o grmljavini! Misleći valjda da je bubalo samo u njegovu vrtlu. Ne povezujući tu pošast s nečim zajedničkim. A i tko bi normalan u kurjožastoj i lajavoj redakciji spominjao probavne nestabilnosti?!

Ipak, netko je treći usputno spomenuo kako neki umjetni zaslađivači izazivaju nepogode iz naše prve rečenice. Iz pozadine!

Kad smo se malo oslobodili, mi, ocjenjivači nadutih trbuha, shvatili smo da je žestoka večernja pucanjava - kod nekih i prekomjerno granatiranje u stražnjem dvorištu - povezano s prethodnim jutarnjim slatkim testiranjima. I tim vraškim zagušljivcima i razdražljivcima, umjetnim sladilima! Koje smo svi dobrano osjetili...

D.TOLJ

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SLATKE BRIGE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => SLATKE BRIGE 2 0 10380 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-30 13:41:11 [created_by] => 3242 [created_by_alias] => Tea Sumić Miletić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-04 10:11:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-12-04 10:11:10 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 488 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [getCategoryIdFromPath] => 0 [getFeedByRelatedModules] => 0 [theme] => default [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Spiza plus [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Testirali smo 10 čokolada bez šećera, zanimalo nas je može li biti dobra kao klasična. Dojmovi će vas iznenaditi... page_title=Testirali smo 10 čokolada bez šećera, zanimalo nas je može li biti dobra kao klasična. Dojmovi će vas iznenaditi... [metakey] => čokolada bez šećera, testiranje, umjetni zaslađivač, okus, stevija, maltitol [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139864.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139858.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139867.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139863.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139855.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139861.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139869.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139866.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139865.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139859.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/30\/26139860.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u010cokolade su testirali Anita Mati\u0107, Damir Tolj, Ivo Bonkovi\u0107 i Tea Sumi\u0107 Mileti\u0107<\/p>","

Tea Sumi\u0107 Mileti\u0107 o Dorini Milk: Malo mi se previ\u0161e \u0107uti mlijeko, ali drago mi je \u0161to se ne osje\u0107a nikakav umjetan okus<\/p>","

Anita Mati\u0107: Nakon par kocaka razli\u010ditih \u010dokolada osjetit \u0107ete odre\u0111ene probavne tegobe<\/p>","

\u010cokolade su testirali Anita Mati\u0107, Damir Tolj, Ivo Bonkovi\u0107 i Tea Sumi\u0107 Mileti\u0107<\/p>","

Evo \u0161to je bilo na meniju<\/p>","","

Damir Tolj o \u010dokoladi Polleo Protein: Samo za \u010dvrste momke, u vinogradu il\u2018 u teretani. Proteini, brale! Za guta\u010de jaja i broja\u010de plo\u010dica! Ba\u0161 nikakve slasti, ako mene pitate, ko prijevara za djecu<\/p>","","

Kad se sve zbroji i oduzme, Ivo Bonkovi\u0107 bio je daleko od zadovoljnog<\/p>","

Na prvu idealan, na drugu, tre\u0107u, \u010detvrtu... zafrkan zadatak<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1315","hd_26139864_1920.jpg":"1920x1080","k_26139864_1280.jpg":"1280x1280","k_26139864_1024.jpg":"1024x1024","k_26139864_640.jpg":"640x640","k_26139864_480.jpg":"480x480","k_26139864_340.jpg":"340x340","k_26139864_220.jpg":"220x220","o_26139864_1280.jpg":"1280x876","o_26139864_1024.jpg":"1024x701","o_26139864_640.jpg":"640x438","o_26139864_480.jpg":"480x328","o_26139864_340.jpg":"340x232","o_26139864_220.jpg":"220x150","h_26139864_1280.jpg":"1280x854","h_26139864_1024.jpg":"1024x683","h_26139864_640.jpg":"640x427","h_26139864_480.jpg":"480x320","h_26139864_340.jpg":"340x227","h_26139864_220.jpg":"220x147","pp_26139864_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139864_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139864_640.jpg":"640x814","pp_26139864_480.jpg":"480x611","pp_26139864_340.jpg":"340x432","pp_26139864_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1392","hd_26139858_1920.jpg":"1920x1080","k_26139858_1280.jpg":"1280x1280","k_26139858_1024.jpg":"1024x1024","k_26139858_640.jpg":"640x640","k_26139858_480.jpg":"480x480","k_26139858_340.jpg":"340x340","k_26139858_220.jpg":"220x220","o_26139858_1280.jpg":"1280x928","o_26139858_1024.jpg":"1024x742","o_26139858_640.jpg":"640x464","o_26139858_480.jpg":"480x348","o_26139858_340.jpg":"340x246","o_26139858_220.jpg":"220x159","h_26139858_1280.jpg":"1280x854","h_26139858_1024.jpg":"1024x683","h_26139858_640.jpg":"640x427","h_26139858_480.jpg":"480x320","h_26139858_340.jpg":"340x227","h_26139858_220.jpg":"220x147","pp_26139858_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139858_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139858_640.jpg":"640x814","pp_26139858_480.jpg":"480x611","pp_26139858_340.jpg":"340x432","pp_26139858_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1377","hd_26139867_1920.jpg":"1920x1080","k_26139867_1280.jpg":"1280x1280","k_26139867_1024.jpg":"1024x1024","k_26139867_640.jpg":"640x640","k_26139867_480.jpg":"480x480","k_26139867_340.jpg":"340x340","k_26139867_220.jpg":"220x220","o_26139867_1280.jpg":"1280x918","o_26139867_1024.jpg":"1024x734","o_26139867_640.jpg":"640x459","o_26139867_480.jpg":"480x344","o_26139867_340.jpg":"340x243","o_26139867_220.jpg":"220x157","h_26139867_1280.jpg":"1280x854","h_26139867_1024.jpg":"1024x683","h_26139867_640.jpg":"640x427","h_26139867_480.jpg":"480x320","h_26139867_340.jpg":"340x227","h_26139867_220.jpg":"220x147","pp_26139867_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139867_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139867_640.jpg":"640x814","pp_26139867_480.jpg":"480x611","pp_26139867_340.jpg":"340x432","pp_26139867_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1349","hd_26139863_1920.jpg":"1920x1080","k_26139863_1280.jpg":"1280x1280","k_26139863_1024.jpg":"1024x1024","k_26139863_640.jpg":"640x640","k_26139863_480.jpg":"480x480","k_26139863_340.jpg":"340x340","k_26139863_220.jpg":"220x220","o_26139863_1280.jpg":"1280x899","o_26139863_1024.jpg":"1024x719","o_26139863_640.jpg":"640x449","o_26139863_480.jpg":"480x337","o_26139863_340.jpg":"340x238","o_26139863_220.jpg":"220x154","h_26139863_1280.jpg":"1280x854","h_26139863_1024.jpg":"1024x683","h_26139863_640.jpg":"640x427","h_26139863_480.jpg":"480x320","h_26139863_340.jpg":"340x227","h_26139863_220.jpg":"220x147","pp_26139863_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139863_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139863_640.jpg":"640x814","pp_26139863_480.jpg":"480x611","pp_26139863_340.jpg":"340x432","pp_26139863_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1308","hd_26139855_1920.jpg":"1920x1080","k_26139855_1280.jpg":"1280x1280","k_26139855_1024.jpg":"1024x1024","k_26139855_640.jpg":"640x640","k_26139855_480.jpg":"480x480","k_26139855_340.jpg":"340x340","k_26139855_220.jpg":"220x220","o_26139855_1280.jpg":"1280x872","o_26139855_1024.jpg":"1024x697","o_26139855_640.jpg":"640x436","o_26139855_480.jpg":"480x327","o_26139855_340.jpg":"340x231","o_26139855_220.jpg":"220x149","h_26139855_1280.jpg":"1280x854","h_26139855_1024.jpg":"1024x683","h_26139855_640.jpg":"640x427","h_26139855_480.jpg":"480x320","h_26139855_340.jpg":"340x227","h_26139855_220.jpg":"220x147","pp_26139855_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139855_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139855_640.jpg":"640x814","pp_26139855_480.jpg":"480x611","pp_26139855_340.jpg":"340x432","pp_26139855_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26139861_1920.jpg":"1920x1080","k_26139861_1280.jpg":"1280x1280","k_26139861_1024.jpg":"1024x1024","k_26139861_640.jpg":"640x640","k_26139861_480.jpg":"480x480","k_26139861_340.jpg":"340x340","k_26139861_220.jpg":"220x220","o_26139861_1280.jpg":"1280x853","o_26139861_1024.jpg":"1024x682","o_26139861_640.jpg":"640x426","o_26139861_480.jpg":"480x320","o_26139861_340.jpg":"340x226","o_26139861_220.jpg":"220x146","h_26139861_1280.jpg":"1280x854","h_26139861_1024.jpg":"1024x683","h_26139861_640.jpg":"640x427","h_26139861_480.jpg":"480x320","h_26139861_340.jpg":"340x227","h_26139861_220.jpg":"220x147","pp_26139861_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139861_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139861_640.jpg":"640x814","pp_26139861_480.jpg":"480x611","pp_26139861_340.jpg":"340x432","pp_26139861_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1392","hd_26139869_1920.jpg":"1920x1080","k_26139869_1280.jpg":"1280x1280","k_26139869_1024.jpg":"1024x1024","k_26139869_640.jpg":"640x640","k_26139869_480.jpg":"480x480","k_26139869_340.jpg":"340x340","k_26139869_220.jpg":"220x220","o_26139869_1280.jpg":"1280x928","o_26139869_1024.jpg":"1024x742","o_26139869_640.jpg":"640x464","o_26139869_480.jpg":"480x348","o_26139869_340.jpg":"340x246","o_26139869_220.jpg":"220x159","h_26139869_1280.jpg":"1280x854","h_26139869_1024.jpg":"1024x683","h_26139869_640.jpg":"640x427","h_26139869_480.jpg":"480x320","h_26139869_340.jpg":"340x227","h_26139869_220.jpg":"220x147","pp_26139869_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139869_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139869_640.jpg":"640x814","pp_26139869_480.jpg":"480x611","pp_26139869_340.jpg":"340x432","pp_26139869_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1379","hd_26139866_1920.jpg":"1920x1080","k_26139866_1280.jpg":"1280x1280","k_26139866_1024.jpg":"1024x1024","k_26139866_640.jpg":"640x640","k_26139866_480.jpg":"480x480","k_26139866_340.jpg":"340x340","k_26139866_220.jpg":"220x220","o_26139866_1280.jpg":"1280x919","o_26139866_1024.jpg":"1024x735","o_26139866_640.jpg":"640x459","o_26139866_480.jpg":"480x344","o_26139866_340.jpg":"340x244","o_26139866_220.jpg":"220x158","h_26139866_1280.jpg":"1280x854","h_26139866_1024.jpg":"1024x683","h_26139866_640.jpg":"640x427","h_26139866_480.jpg":"480x320","h_26139866_340.jpg":"340x227","h_26139866_220.jpg":"220x147","pp_26139866_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139866_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139866_640.jpg":"640x814","pp_26139866_480.jpg":"480x611","pp_26139866_340.jpg":"340x432","pp_26139866_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1341","hd_26139865_1920.jpg":"1920x1080","k_26139865_1280.jpg":"1280x1280","k_26139865_1024.jpg":"1024x1024","k_26139865_640.jpg":"640x640","k_26139865_480.jpg":"480x480","k_26139865_340.jpg":"340x340","k_26139865_220.jpg":"220x220","o_26139865_1280.jpg":"1280x894","o_26139865_1024.jpg":"1024x715","o_26139865_640.jpg":"640x447","o_26139865_480.jpg":"480x335","o_26139865_340.jpg":"340x237","o_26139865_220.jpg":"220x153","h_26139865_1280.jpg":"1280x854","h_26139865_1024.jpg":"1024x683","h_26139865_640.jpg":"640x427","h_26139865_480.jpg":"480x320","h_26139865_340.jpg":"340x227","h_26139865_220.jpg":"220x147","pp_26139865_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139865_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139865_640.jpg":"640x814","pp_26139865_480.jpg":"480x611","pp_26139865_340.jpg":"340x432","pp_26139865_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1315","hd_26139859_1920.jpg":"1920x1080","k_26139859_1280.jpg":"1280x1280","k_26139859_1024.jpg":"1024x1024","k_26139859_640.jpg":"640x640","k_26139859_480.jpg":"480x480","k_26139859_340.jpg":"340x340","k_26139859_220.jpg":"220x220","o_26139859_1280.jpg":"1280x876","o_26139859_1024.jpg":"1024x701","o_26139859_640.jpg":"640x438","o_26139859_480.jpg":"480x328","o_26139859_340.jpg":"340x232","o_26139859_220.jpg":"220x150","h_26139859_1280.jpg":"1280x854","h_26139859_1024.jpg":"1024x683","h_26139859_640.jpg":"640x427","h_26139859_480.jpg":"480x320","h_26139859_340.jpg":"340x227","h_26139859_220.jpg":"220x147","pp_26139859_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139859_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139859_640.jpg":"640x814","pp_26139859_480.jpg":"480x611","pp_26139859_340.jpg":"340x432","pp_26139859_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1385","hd_26139860_1920.jpg":"1920x1080","k_26139860_1280.jpg":"1280x1280","k_26139860_1024.jpg":"1024x1024","k_26139860_640.jpg":"640x640","k_26139860_480.jpg":"480x480","k_26139860_340.jpg":"340x340","k_26139860_220.jpg":"220x220","o_26139860_1280.jpg":"1280x923","o_26139860_1024.jpg":"1024x738","o_26139860_640.jpg":"640x461","o_26139860_480.jpg":"480x346","o_26139860_340.jpg":"340x245","o_26139860_220.jpg":"220x158","h_26139860_1280.jpg":"1280x854","h_26139860_1024.jpg":"1024x683","h_26139860_640.jpg":"640x427","h_26139860_480.jpg":"480x320","h_26139860_340.jpg":"340x227","h_26139860_220.jpg":"220x147","pp_26139860_1280.jpg":"1280x1628","pp_26139860_1024.jpg":"1024x1303","pp_26139860_640.jpg":"640x814","pp_26139860_480.jpg":"480x611","pp_26139860_340.jpg":"340x432","pp_26139860_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 488 [name] => Spiza plus [alias] => spiza-plus [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38521718 Threads: 3 Questions: 7106082277 Slow queries: 3302997 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608561529 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 58 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/spiza-plus ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 488 [name] => Spiza plus [alias] => spiza-plus [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/spiza-plus ) ) [link] => /mozaik/spiza/spiza-plus/testirali-smo-10-cokolada-bez-secera-zanimalo-nas-je-moze-li-biti-dobra-kao-klasicna-dojmovi-ce-vas-iznenaditi-1344564 [printLink] => /mozaik/spiza/spiza-plus/testirali-smo-10-cokolada-bez-secera-zanimalo-nas-je-moze-li-biti-dobra-kao-klasicna-dojmovi-ce-vas-iznenaditi-1344564?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 738903 [name] => čokolada bez šećera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-01 16:18:31 [main_article_id] => 0 [alias] => cokolada-bez-secera [link] => /tag/cokolada-bez-secera ) [1] => stdClass Object ( [id] => 412439 [name] => testiranje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => testiranje [link] => /tag/testiranje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 690320 [name] => umjetni zaslađivač [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-09 22:13:04 [main_article_id] => 0 [alias] => umjetni-zasladivac [link] => /tag/umjetni-zasladivac ) [3] => stdClass Object ( [id] => 622920 [name] => okus [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-12 14:58:14 [main_article_id] => 0 [alias] => okus [link] => /tag/okus ) [4] => stdClass Object ( [id] => 192753 [name] => stevija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stevija [link] => /tag/stevija ) [5] => stdClass Object ( [id] => 738904 [name] => maltitol [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-01 16:18:31 [main_article_id] => 0 [alias] => maltitol [link] => /tag/maltitol ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SLATKE BRIGE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Testirali smo 10 čokolada bez šećera, zanimalo nas je može li biti dobra kao klasična. Dojmovi će vas iznenaditi... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3242 [name] => Tea Sumić Miletić [username] => tea.sumic [email] => tea.sumic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$KFHqP694ipYnFwy9WRCFzuHPf2MJ51KZAfr7Pd0b2WbTCCs5s1Om. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tea-sumic-miletic-3242 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1757 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a8969c4b53c0b1333ee04669632693e6?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139864.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Čokolade su testirali Anita Matić, Damir Tolj, Ivo Bonković i Tea Sumić Miletić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139864.jpg [title] =>

Čokolade su testirali Anita Matić, Damir Tolj, Ivo Bonković i Tea Sumić Miletić

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139858.jpg [title] =>

Tea Sumić Miletić o Dorini Milk: Malo mi se previše ćuti mlijeko, ali drago mi je što se ne osjeća nikakav umjetan okus

Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139867.jpg [title] =>

Anita Matić: Nakon par kocaka različitih čokolada osjetit ćete određene probavne tegobe

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139863.jpg [title] =>

Čokolade su testirali Anita Matić, Damir Tolj, Ivo Bonković i Tea Sumić Miletić

Vojko Bašić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139855.jpg [title] =>

Evo što je bilo na meniju

Vojko Bašić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139861.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139869.jpg [title] =>

Damir Tolj o čokoladi Polleo Protein: Samo za čvrste momke, u vinogradu il‘ u teretani. Proteini, brale! Za gutače jaja i brojače pločica! Baš nikakve slasti, ako mene pitate, ko prijevara za djecu

Vojko Bašić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139866.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139865.jpg [title] =>

Kad se sve zbroji i oduzme, Ivo Bonković bio je daleko od zadovoljnog

Vojko Bašić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139859.jpg [title] =>

Na prvu idealan, na drugu, treću, četvrtu... zafrkan zadatak

Vojko Bašić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/30/26139860.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Može li čokolada bez šećera biti dobra kao klasična čokolada? Proizvođači čokolade koji su se u svoje linije proizvoda odlučili uvrstiti proizvode s alternativnim zaslađivačima trude se uvjeriti nas da može. U isto nas uvjeravaju i stručnjaci za prehranu koji nas potiču da mudro biramo što ćemo grickati. No je li to baš "to"? Može li to biti "to"? Što je uopće čokolada bez brkova, pardon, šećera? Usudili smo se provjeriti.

---

image

Evo što je bilo na meniju

Vojko Bašić/Cropix
---

Naš tim ljubitelja čokolade - Anita Matić, Tea Sumić Miletić, Ivo Bonković i Damir Tolj - hrabro se suočio s proizvodima od kakao mase zaslađene stevijom i maltitolom. Grickali smo i grickali sve dok nismo kušali svih deset odabranih čokolada. Znamo što sad mislite, a to je nešto u stilu "Uh, da je meni gricnuti deset čokolada". Znate što ćemo vam reći? Nemojte pokušavati ni u ludilu! Zadatak se samo na prvu činio zadatkom iz snova; nismo stigli ni do pola prije nego nam je čokolade, zašećerene ili nezašećerene, bilo preko glave. Ali ustrajali smo.

Napominjemo da smo, kušajući čokolade, međusobno krili svoje impresije koliko je god bilo moguće. Povremeno je to bilo vrlo izazovno, što zbog oduševljenja, što zbog zgražanja. Ali vjerujte nam, nije bilo prepisivačine. Ovo su naši dojmovi i ocjene.

Kandit Dark chocolate mixed nuts (stevija)

---

image

Tea Sumić Miletić o Dorini Milk: Malo mi se previše ćuti mlijeko, ali drago mi je što se ne osjeća nikakav umjetan okus

Vojko Bašić/Cropix
---

Anita: Da je kušaju neki gastro znalci, vjerojatno bi upotrijebili onu svoju frazu "nema karakter". Zaboravit ćete na nju čim je pojedete, a dojam donekle spašavaju lješnjaci.

Ocjena: 3

Tea: Nedostatak joj je što mi nije dovoljno slatka, prednost joj je što je puna orašastih plodova. Ipak, čak ni to orašasto obilje nije dovoljno da zamaskira manjak slatkoće, a i okusa.

Ocjena: -3

Ivo: Loše definiran okus, ti lješnjaci se ne osjete na prvu, iako ih ima dosta, i zapravo je manjak čokolade, a ni ti lješnjaci nisu baš ukusni, jedino je dobro što nije tvrda, ali - ne bih je kupio.

Ocjena: 2

Damir: Lagano gorkasta, što je dobro, i mrvu tvrtkasta, ko stara plastika koja lako puca, što baš i nije dobro. Sjeckani lješnjaci obično nisu moj izbor, zavlače se, brate, među zube. Bolja opcija su u prah mljeveni "oraščići" - aroma i okus ostaju, za razliku od komadića među kosiricama.

Ocjena: -3, još malo pa skoro

Kraš Polleo Protein (maltitol)

Anita: Jako dobro! Pun okus, fino se topi u ustima, osjećaj slatkoće taman koliko treba - ni premalo, ni previše. Definitivno biste posegnuli za kockom više.

Ocjena: 4

Tea: Okusom me jako podsjeća na mlijeko u prahu, kakao se nekako izgubio. Ne bi škodilo još malo sladora, no u mom slučaju ni to ne bi pomoglo jer mi je... Nema načina da to sročim diplomatski. Očajna.

Ocjena: 1

---

image

Kad se sve zbroji i oduzme, Ivo Bonković bio je daleko od zadovoljnog

Vojko Bašić/Cropix
---

Ivo: Evo čokolade, kakao se baš lijepo osjeti, ne previše, ali taman da dobijete jedan krasan ugođaj, pomaže i miris koji se osjeti kad otvorite čokoladu i zagrizete, za najvišu ocjenu ima nedostatak što je previše ljepljiva za zube.

Ocjena: 4

Damir: Samo za čvrste momke, u vinogradu il‘ u teretani. Proteini, brale! Za gutače jaja i brojače pločica! Baš nikakve slasti, ako mene pitate, ko prijevara za djecu.

Ocjena: 2, na mišiće

Kraš: Dorina tamna čokolada (stevija)

Anita: Kad je tek zagrizeš, kao da si zagrizao, ne znam, nešto nedefinirano. Ne osjetiš skoro pa ništa, a najmanje čokoladu. Nakon nekoliko sekundi ipak nadođu ti nekakvi okusi, ali definitivno ne onakvi kakve biste htjeli. Ne samo da može, nego to treba biti puno bolje.

Ocjena: 2/3

Tea: Ovu su prisladili. Kad se potrudim zanemariti da mi je preslatka, uspijevam nazrijeti okus koji bi mogao biti okej. Ali minus je i tekstura, jako je tvrda, kao da su zakinuli na kakao maslacu. Pa su to valjda išli nadoknaditi slatkoćom.

Ocjena: 2

Ivo: Čim otvorite omot, sve je puno mrvica, grozno vidjeti, to je nedopustivo, beskrajno je tvrda, treba vam čekić, bušilica, okus nikakav... Zar je ovo čokolada?

Ocjena: 1

---

image

Na prvu idealan, na drugu, treću, četvrtu... zafrkan zadatak

Vojko Bašić/Cropix
---

Damir: Nije loša, al‘ nije nešto ni dobra. Nema grama mrsa, samo krto meso! Topi se kako ne treba, ne luče za njom žlijezde slinovnice, suše su od baruta!

Ocjena: +2, neka naše djece

Kraš Dorina mlijeko (stevia)

Anita: Volim mliječne čokolade pa sam u startu možda malo subjektivnija. Ova je osrednja. Niti je neka žalost, ali nije baš i neka sreća, osjeti se malo taj neki umjetni okus. Pogodna za krizne situacije, kad nema ničeg drugog.

Ocjena: 3

Tea: Malo mi se previše ćuti mlijeko, ali drago mi je što se ne osjeća nikakav umjetan okus. Dosta baca na klasične Dorina čokolade, pa ako su vam te po guštu, mogla bi vam sjesti i ova.

Ocjena: 3

Ivo: I ova se mrvi, pun je omot s unutarnje strane mrvica, ne znam u čemu je problem. Previše je slatka, okus bezizražajan, gdje je tu mlijeko, gdje je čokolada? Ipak, donekle prihvatljivija u odnosu na tamnu Dorinu, zato...

Ocjena: 2

Damir: Sve mliječne izbjegavam! Iako mlijeko volim! A ni laktoza mi nije mrska, bez nje je mlijeko bljutavo. Pa zašto onda mliječne čokolade obično budu slatke ko da su se u melasi namakale?!

Ocjena: 2, bit će bolje

Fin Carre Dark (maltitol)

---

image

Anita Matić: Nakon par kocaka različitih čokolada osjetit ćete određene probavne tegobe

Vojko Bašić/Cropix
---

Anita: Možda u njoj nema šećera, ali nema bome ni ičega drugog što bi nas razveselilo. Apsolutno nikakvog šušta ni gušta. Jedna od onih čokolada koja će se dugo, dugo "linjati" u špajzi.

Ocjena: 2

Tea: Malo mi je suha, ali me poprilično podsjeća na klasične Fin Caree čokolade, koje su mi drage. Može proći.

Ocjena: -4

Ivo: Nemam pojma s čime je ova čokolada, bilo bi zanimljivo to otkriti. Ima li tu uopće čokolade? I šećerne table od prije pola stoljeća bile su ukusnije. Izbjegavati u što širem luku. Nejestivo.

Ocjena: 1

Damir: Zanimljivo, sve testirane su bez šećera! Što ne znači da su i gorke! Dodaju im umjetna sladila. Odvratna su. Možda neće dijabetes, ali tko zna što sve drugo hoće! Ova je s tamne strane Mjeseca, neloše se i topi položena na jezik. Ipak, fali slasti, među prstima. Ne cukra, strasti! Ali potencijala ima.

Ocjena: +3, kad poraste, bit će i četvorka

Fin Carre mliječna (maltitol)

Anita: Evo još jedne čokolade koju sigurno nećete preporučiti prijateljima. Ako tražite mlijeko, to ćete osjetiti, za ove druge stvari treba dobro upregnuti osjetila. O.K., možete je kupiti jedan put, ali teško da ćete iskustvo poželjeti višestruko ponavljati.

Ocjena: 2

Tea: Dobra. Meka. Kod mene bi lako prošla pod klasičnu čokoladu. Da ne znam da je s umjetnim zaslađivačem, ne bih uopće posumnjala. Jela bih je opet.

Ocjena: +4

Ivo: Reklo bi se "srednja žalost", previše ljepljiva, također fali okusa i mlijeka i čokolade, neki nedefinirani miks, ali mrvu bolje od one Dark istog proizvođača.

Ocjena: 2

Damir: Neka, neka, drugi ćemo put, podajte djeci za Noć vještica...

Ocjena: 1, mora na popravni

Frankonia Haselnuss (maltitol)

Anita: Ni slučajno nemojte u danima darivanja koji su pred nama nekome pokloniti ovo pakiranje. Lješnjaci u čokoladi su "užegli", čokolada se mrvi... I za najneizbirljivije nepce ovo je na granici probavljivog.

Ocjena: 1

Tea: Ova bi me lako prevarila da je prava čokolada, ne osjeća se umjetan okus. Čokolada sama po sebi uošće nije loša. Drago mi je što je puna lješnjaka, draže bi mi bilo da su kvalitetniji.

Ocjena: +3

Ivo: A koliko su stari ovi lješnjaci, iz doba Tutankamona. Odmah vas njihov okus ubije, nekako sve zagoreno, jednostavno nejestivo. Da postoji čokoladna policija, ovu bi odmah povukli iz prodaje.

Ocjena 1

Damir: Sitno sjeckani, ravnomjerno posijani, ne i mljeveni. Šteta, zovite vjeverice, nek imaju za zimske snove, pričat će nam s proljeća.

Ocjena: +2, moguć karijes

Frankonia mliječna (maltitol)

Anita: Pinku bolja od ove s lješnjacima, ali to i nije neki problem. Ipak, nakon par sekundi i čudnog okusa, više nisam sigurna u napisano.

---

image

Na prvu idealan, na drugu, treću, četvrtu... zafrkan zadatak

Vojko Bašić/Cropix
---

Ocjena: 1/2

Tea: Može proći, ali okus je pinkicu umjetan. Unatoč tome, meni "šije" većinu dosad kušanih. Mislim da bi dobro prošla kao sirovina za kolače bez šećera, uz koji dodatak za maskiranje falše arome.

Ocjena: -4

Ivo: Još jedna bezukusna, nedefinirana, mliječna čokolada, i opet strašno ljepljiva, ali podnošljivija nego Frankonia s lješnjacima od koje se još nisam oporavio...

Ocjena: 2

Damir: Karton u sirupu. Ne da se ni topiti, ni žvakati, a bome ni gutati, samo očima kolutati.

Ocjena: 1, pala godinu

Lindt Milk Gluten Free (maltitol)

Anita: Ovo je čokolada koja definitivno ima svoje adute. Osjetite onu finu teksturu i okus za koji biste htjeli da potraje malo dulje. Daleko je to od Lindtovih najboljih izdanja, ali u odnosu na par prethodnih ova je došla kao melem. Usprkos činjenici što mi je sad već malo i muka od puste čokolade. Eto i dotle je došlo.

Ocjena: 4

Tea: Sviđa mi se što su je aromatizirali vanilijom, pomaže maskirati mrvicu čudan aftertaste. Sve u svemu, može mi proći, dosad mi je najdraža jer je lijepo mekana i topi se u ustima. Vrlo je slična klasičnim Lindtovim čokoladama koje volim, ali su mi malo preslatke. Ponovno bih se za nju mašila.

Ocjena: -5

Ivo: E, tu se osjeti čokolada, to je dobro, samo što u pozadini, kad dovršite kocku, osjetite neki okus koji vam malo grči grlo, to vam kvari onaj prvotni dojam koji je stvarno dobar, tu bi trebalo malo poraditi i imali bismo baš dobru čokoladu, ovako...

Ocjena: 3

Damir: Hm, cjenovni razred za odlikaše, finija od jeftinijih, ima ime i staru slavu, a nema glutena. Ubila se za društvene mreže! Ali ta neka loša farmaceutska nota dječjeg sirupa koji bi trebao biti zdraviji od šećera domestica vulgaris nije baš moj gušt. Ocjena: 2, uvele lovorike

Kandit No Guilt Protein (maltitol)

Anita: Katastrofa za kraj. Možda nema krivnje što se tiče kalorija, ali pokajat ćete se silno budete li se ovim sladili. Moglo bi vam prisjesti.

Ocjena 1

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Tea: Prva asocijacija mi je na one prastare bombonijere koje kruže unutar istoga kruga sve dok ih netko naivan ne otvori. Ima slične umjetne primjese u okusu, samo što je, za razliku od "šalji dalje" bombonijere, još i dosta škrto zaslađena. Preškrto. Ocjena: 1

Ivo: Neprepričljivo, to je neopisivo loše, prvi put u životu da nisam mogao pojesti kocku čokolade. Ovo zaslužuje znanstveno istraživanje i proučavanje na fakultetima čokolade. Ovo je horor. Da postoji ocjena 0, bilo bi 0, ovako...

Ocjena: 1

Damir: Jedino ovo "dark" donosi neki proplamsjaj pustopašnosti, a "no guilt" i "protein" nisu nešto čime bi se čokolada trebala reklamirati. Izbacite ih i dodajte kristalić šećera, ne kocku, nismo sad u Bosni!

Ocjena: 3, više zalaganje nego vještina

---

VRAG SU UMJETNI ZASLAĐIVAČI

‘Večernja pucnjava‘

Svatko je ispočetka šutio o grmljavini! Misleći valjda da je bubalo samo u njegovu vrtlu. Ne povezujući tu pošast s nečim zajedničkim. A i tko bi normalan u kurjožastoj i lajavoj redakciji spominjao probavne nestabilnosti?!

Ipak, netko je treći usputno spomenuo kako neki umjetni zaslađivači izazivaju nepogode iz naše prve rečenice. Iz pozadine!

Kad smo se malo oslobodili, mi, ocjenjivači nadutih trbuha, shvatili smo da je žestoka večernja pucanjava - kod nekih i prekomjerno granatiranje u stražnjem dvorištu - povezano s prethodnim jutarnjim slatkim testiranjima. I tim vraškim zagušljivcima i razdražljivcima, umjetnim sladilima! Koje smo svi dobrano osjetili...

D.TOLJ

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

Čokolade su testirali Anita Matić, Damir Tolj, Ivo Bonković i Tea Sumić Miletić

Vojko Bašić/Cropix

Tea Sumić Miletić o Dorini Milk: Malo mi se previše ćuti mlijeko, ali drago mi je što se ne osjeća nikakav umjetan okus

Vojko Bašić/Cropix

Anita Matić: Nakon par kocaka različitih čokolada osjetit ćete određene probavne tegobe

Vojko Bašić/Cropix

Čokolade su testirali Anita Matić, Damir Tolj, Ivo Bonković i Tea Sumić Miletić

Vojko Bašić/Cropix

Evo što je bilo na meniju

Vojko Bašić/Cropix

Damir Tolj o čokoladi Polleo Protein: Samo za čvrste momke, u vinogradu il‘ u teretani. Proteini, brale! Za gutače jaja i brojače pločica! Baš nikakve slasti, ako mene pitate, ko prijevara za djecu

Vojko Bašić/Cropix

Kad se sve zbroji i oduzme, Ivo Bonković bio je daleko od zadovoljnog

Vojko Bašić/Cropix

Na prvu idealan, na drugu, treću, četvrtu... zafrkan zadatak

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/spiza-plus/testirali-smo-10-cokolada-bez-secera-zanimalo-nas-je-moze-li-biti-dobra-kao-klasicna-dojmovi-ce-vas-iznenaditi-1344564 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2e24e311038b7ba8ca901913ef862f66b63d3647 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Testirali+smo+10+%C4%8Dokolada+bez+%C5%A1e%C4%87era%2C+zanimalo+nas+je+mo%C5%BEe+li+biti+dobra+kao+klasi%C4%8Dna.+Dojmovi+%C4%87e+vas+iznenaditi...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fspiza-plus%2Ftestirali-smo-10-cokolada-bez-secera-zanimalo-nas-je-moze-li-biti-dobra-kao-klasicna-dojmovi-ce-vas-iznenaditi-1344564 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fspiza-plus%2Ftestirali-smo-10-cokolada-bez-secera-zanimalo-nas-je-moze-li-biti-dobra-kao-klasicna-dojmovi-ce-vas-iznenaditi-1344564 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SLATKE BRIGE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Spiza plusSLATKE BRIGE

Testirali smo 10 čokolada bez šećera, zanimalo nas je može li biti dobra kao klasična. Dojmovi će vas iznenaditi...

Piše Tea Sumić Miletić
4. prosinca 2023. - 11:11

Može li čokolada bez šećera biti dobra kao klasična čokolada? Proizvođači čokolade koji su se u svoje linije proizvoda odlučili uvrstiti proizvode s alternativnim zaslađivačima trude se uvjeriti nas da može. U isto nas uvjeravaju i stručnjaci za prehranu koji nas potiču da mudro biramo što ćemo grickati. No je li to baš "to"? Može li to biti "to"? Što je uopće čokolada bez brkova, pardon, šećera? Usudili smo se provjeriti.

Naš tim ljubitelja čokolade - Anita Matić, Tea Sumić Miletić, Ivo Bonković i Damir Tolj - hrabro se suočio s proizvodima od kakao mase zaslađene stevijom i maltitolom. Grickali smo i grickali sve dok nismo kušali svih deset odabranih čokolada. Znamo što sad mislite, a to je nešto u stilu "Uh, da je meni gricnut...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 10:00