StoryEditorOCM
Slatkopuna usta okusa

Pravi ljetni štrudel zbog kojeg se isplati upaliti pećnicu: Splićanka peče fantastičan kolač, kremast je i osvježavajuć

Piše T. S. M.
25. kolovoza 2024. - 08:15

Ako vam vrućina nije ubula želju za slatkim, nudimo vam recept za pravu poslasticu po receptu vrsne majstorice. Poslastica je kremasti štrudel s marelicama,  majstorica je Anka Slišković, već smo vam o njoj pisali jer ima jako dobar Instagram profil pun predivnih fotografija domaće spize i odličnih recepata.

Anka nam je otkrila kako radi štrudel sa siirom i marelicama te nam je prišapnula da su, kad nema svježih, sasvim dobre i sušene marelice.

Štrudel sa sirom i marelicama

Sastojci:

1 list lisnatog tijesta (već razvučenog) 
7-8 marelica(otkoštiti i izrezati na fetice)
200 g krem sira
1 žlica šećera 
1,5 žlica griza 
1 jaje
korica limuna 

Priprema:

Izmiješati sve sastojke,premazati 1/3 tijesta, posložiti marelica u dva reda po nadjevu, zarolati, bočne rubove dobro zatvoriti (sve to raditi na papiru za pečenje), nabockati tijesto i u zagrijanoj pećnici na 200°C peći 30-ak minuta ili pečenje prilagodit svojim pećnicama. Neka tijesto bude lipe rumene boje, posuti šećerom u prahu i ako uspijete sačekat da se ohladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. studeni 2024 17:30