StoryEditorOCM
Slatkosavršen balans

Čokoladni kolač koji jako lijepo rashlađuje: priprema se za čas, a sadrži dodatak zbog kojeg će vam se još više svidjeti

Piše T. S. M.
16. srpnja 2024. - 09:46

Ljeti je lijepo uživati u čaši dobro rashlađenog bijelog vina, a jednako je lijepo pritom uživati u dobro rashlađenim slasticama. Pa zašto to ne spojiti i napraviti kolač s vinom.

Slično je razmišljala i Monika Bebek čije kulinarske avanture pratimo na Instagramu Njami snaps. "Balans između zdravih i “pijanih” kolača", napisala je kao komentar uz recept koji nam je poslala i baš ga je lijepo opisala. Priprema je jednostavna, zamutite ga odmah i dobro ohladite nakon što se ispeče i ove ćete večeri uživati u izvrsnom osvježenju.

image
Privatni album

Čokoladni kolač s vinom

Sastojci:

70 g čokolade
90 g slatkog vrhnja
3 jaja
40 g šećera
40 g brašna
10 g kakaa
1 vanilin šećer
1 žlica bijelog vina 

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva, a okrugli kalup za pečenje promjera 15-18 cm obložite papirom za pečenje.

Čokoladu i slatko vrhnje zajedno otopite pa ostaviti sa strane.

Od bjelanjaka istucite snijeg, a žumanjke izmiksajte zajedno sa šećerom. Postupno dodajte ostale sastojke i smjesu čokolade i vrhnja. Na samom kraju dodajte vino i snijeg od bjelanjaka pa ih umiješajte špatulom.

Pecite na 160 stupnjeva, 35 - 40 minuta, prije posluživanja ukrasite šlagom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2024 19:57