Pohane tikvice nezaobilazno su jelo u toplim mjesecima, relativno jeftino i sasvim lako izvedivo. Pohane tikvice, međutim, imaju jednu malu manu: kako se to povrće samo po sebi ne odlikuje osobito izraženim okusom, ako ih dobro ne začinimo znaju biti pomalo "gluve". Tome se lako da doskočiti uz samo nekoliko dodataka koje vjerojatno imate. Uključite ih u one već dobro poznate i nećete pogriješiti.
Pikantne pohane tikvice
Sastojci:
2 tikvice
100 g krušnih mrvica
70 g parmezana
50 g brašna
2 jaja
1 žličica sušenog začinskog bilja
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice dimljene paprike
1/4 žličice papra
sol
Priprema:
Tikvice narežite, posolite i ostavite da stoje 15-20 minuta. Pomiješajte jaja, dodajte im začine. Mrvice pomiješajte s parmezanom.
Ocijeđene tikvice...