Jedan brzi đir po splitskoj glavnoj tržnici otkrio nam je dobru vijest kojoj smo se nadali: počele su divlje šparoge! Bilo bi nam draže da smo ih spazili u šetnji prirodom, ali valjda će više sreće biti idućeg vikanda. Ako ste vi bili sretniji i spretniji od nas ili ste se pak počastili jednim macem s banka na pazaru, predlažemo vam brzisniki recept za pitu koja će baš lijepo naglasiti jedinstveni okus divljih šparoga.
Brzi quiche sa šparogama
Sastojci:
5-6 kora za savijaču
stručak šparoga
vezica mladog luka
3 jaja
50 g maslaca
100 g cheddara
100 g krem sira
200 ml kiselog vrhnja
sol, papar
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 175 stupnjeva Celzija.
Šparoge kratko blanširajte, minutu do dvije, u slanoj vodi.
Namastite kalup za pitu promjera 20-ak centimetara pa mu na dno slažite...