StoryEditorOCM
Slanozdrava delikatesa

Ovo je najlakši način za pripremiti inćune da vam potraju, moći ćete uživati tjednima! A jeste li ih probali ovako jesti?

Piše Spiza SD
17. studenog 2023. - 16:23

Inćuni su zdrava sitna plava riba u kojoj bismo trebali uživati što ćešće. Možda bismo tako i postupali kad bi nam uvijek bili pri ruci, već pripremljeni. No i to se lako može ostvariti. Zašto ih ne biste marinirali? Puno je jednostavnije nego što zvuči, a omogućit će vam da u tim ukusnim ribicama uživate danima bez puno truda.

A kad smo već kod uživanja, kako vi zapravo najčešće jedete marinirane inćune? Vjerojatno uz čašu vina, kao što je u Dalmaciji pobičaj. No zašto ih ne biste kušali uz čašu slatkastog bijelog vermuta ili suhog sherryja, kao što to rade Španjolci kojima su inčuni ili boquerones jedan od omiljenih tapasa? Druga opcija, također španjolska je spariti marinirane inćune i pivo. Zvuči malo čudno, ali tko zna, vrijedilo bi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 20:29