StoryEditorOCM
Savjetijeste li znali?

Dodajte samo jednu žličicu i uživat ćete u savršeno kuhanoj riži: postoji još jedan razlog, važan onima na dijeti!

Piše Spiza SD
14. travnja 2023. - 12:25

Rižu je jednako lako skuhato koliko je lako potpuno zeznuti stvar pa završiti s gumastom kašom kojoj ni najukusniji umak neće puno pomoći. Želite li savršeno skuhanu, pahuljastu rižu u kojoj je svako zrno odvojeno od ostalih pa je tekstura jela fina i prozračna, pomoći će vam jednostavan trik.

Dodajte riži malo alkoholnog octa: djelovat će na višak škroba s vanjske strane zrna i tako spriječiti da se zrnje međusobno zalijepi. Naravno, ovaj se trik primjenjuje prvenstveno na rižu dugog zrna, namijenjenu jelima u kojima želimo rastresitu, rahnu rižu - rižu okruglog zrna koristimo za rižote. Međutim, ovo bi vam otkriće moglo biti od pomoći kad pri ruci imate samo rižu okruglog zrna, a ne biste željeli kompaktno skuhanu.

Ako ste bili zabrinuti zbog okusa, za to...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 05:47