![27312427](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/09/o_27312427_1024.jpg)
Rižu je jednako lako skuhato koliko je lako potpuno zeznuti stvar pa završiti s gumastom kašom kojoj ni najukusniji umak neće puno pomoći. Želite li savršeno skuhanu, pahuljastu rižu u kojoj je svako zrno odvojeno od ostalih pa je tekstura jela fina i prozračna, pomoći će vam jednostavan trik.
Dodajte riži malo alkoholnog octa: djelovat će na višak škroba s vanjske strane zrna i tako spriječiti da se zrnje međusobno zalijepi. Naravno, ovaj se trik primjenjuje prvenstveno na rižu dugog zrna, namijenjenu jelima u kojima želimo rastresitu, rahnu rižu - rižu okruglog zrna koristimo za rižote. Međutim, ovo bi vam otkriće moglo biti od pomoći kad pri ruci imate samo rižu okruglog zrna, a ne biste željeli kompaktno skuhanu.
Ako ste bili zabrinuti zbog okusa, za to...