stdClass Object ( [id] => 1365378 [title] => Imoćanin Ante Jonjić ispričao nam je kako je od elektrotehničara postao vrhunski chef. Njegova priča nadahnjuje... [alias] => imocanin-ante-jonjic-ispricao-nam-je-kako-je-od-elektrotehnicara-postao-vrhunski-chef-njegova-prica-nadahnjuje [catid] => 485 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na posljednjem prestižnom "Dubrovnik Royal Gourmet", međunarodnom gastro festivalu i natjecanju kuhara, konobara, barmena, barista i restorana, u organizaciji šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, 33-godišnji Imoćanin Ante Jonjić osvojio je dva zlata i jedno srebro kao predstavnik dubrovačkog restorana "Bura".

Natjecao se u tri kategorije, a za jela koja je spremio možemo samo reći – wow! Za morsko jelo pravio je tortu od liganja s crnim velute umakom i tartom od kozica, limete, metvice i škampa te "pomeo" konkurenciju.

Za Vege jelo pripremio je roladu od tofua punjenu plavim sirom, kremu od avokada, đumbira i meda gdje je opet najbolje demonstrirao svoje kulinarske vještine. Kategorija Desert – gnude od kravlje skute s karameliziranim vrhnjem, majčinom dušicom, zvjezdanim anisom i perlama od meda s kaduljom zaslužile su "samo" srebrnu medalju. Time je ovaj već nadaleko poznati chef još jednom potvrdio svoju vrhunsku kvalitetu i izvrstan napredak koji ga svrstava u sam vrh europskih majstora kuhinje. O tome svjedoče i druge nagrade koje je zaslužio tijekom svoje karijere.

Bečka škola

A da priča o ovom vrsnom majstoru bude zanimljivija recimo i to kako je Ante iz Grubina kod Imotskog na svoj obrazovni put krenuo kao – elektrotehničar. A kako je onda skrenuo na gastroputeve, ispričao je za "Nedjeljnu", ne sumnjajući kako će njegov put inspirirati i druge da krenu njegovim stopama.

---

image

Trenutno radi u top restoranu u Dubrovniku

Privatni Album
---

– Je, istina je, završio sam tehničku školu i nakon toga krenuo na studij u Split, premda sam kuhanje volio još kao dječak. Na fakultetu sam ipak već duboko odlučio da ću postati kuhar. Prekretnica je bila stipendija koju sam dobio od SKMER-a gdje sam usavršio svoje kuharsko znanje uz pomoć nekih od najboljih chefova u Hrvatskoj i regiji, poput Željka Nevena Bremeca, Hrvoja Zirojevića, Marija Lulića, Hamida Hodžića i drugih.

Nakon odrađene sezone u restoranu u Makarskoj, odlazim u Austriju gdje radim prvo kao kuhar, a nakon nekog vremena postajem i glavni chef restorana. Upisujem potom školu za chefa kuhinje u Beču koju su mi predložili i financirali vlasnici restorana. U Austriji sam se zadržao nepune tri godine, onda sam se zaposlio u hotelu u Podgori gdje sam bio glavni chef u hotelu, a zatim sam radio u Opatiji gdje sam isto bio glavni chef i voditelj kuhinje, potom dolazim u "Royal Resort" u Dubrovniku gdje sam također postao izvršni chef kuhinje.

Nakon što sam prošao hotelske restorane, potražio sam neko mjesto gdje ću dodatno iskazati svoje znanje, kreativnost i ljubav prema kuhanju, a to sam i uspio uz pomoć Marina Nanića koji me doveo u dubrovački restoran "Bura" gdje sam dobio otvorene ruke za svoja jela, kreacije i odabir osoblja. U "Buri" sam već treću godinu i trudim se skupa s mojim timom i direktorom Marinom svakim danom sve više napredovati.

---

image

Mladi kuhar već ima na desetke medalja i priznanja

Privatni Album
---

Vidite, moje pravo zanimanje je elektrotehničar ali dobro sam se snašao i u ovom poslu. Još u osnovnoj školi volio sam pozvati prijatelje i baciti nešto na gradele ili skuhati nešto. Nije to, priznajem, bilo uvijek uspješno, pa bi bilo smijeha i zezancije na moje kulinarske uratke. Kod kuće sam učio kuhati od mame, sestre i nevjeste. I sada se uvijek s njima konzultiram oko nekih naših domaćih imotskih specijaliteta. Mogu kazati i to da preferiram našu domaću autohtonu kuhinju, iz svakog našeg kraja imam po neki omiljeni specijalitet koji obrađujem nekim posebnim modernim tehnikama kuhanja i serviranja.

Spomenimo i to kako je Ante Jonjić svoje prvo veliko priznanje dobio u hotelu "Medora" u Podgori gdje je sa svojim timom imao najbolji doručak i tri najbolje večere u konkurenciji od 60 hotela, potom je nagrađen i na međunarodnom natjecanju chefova u Konjicu. Dalje su se nagrade nizale kao na traci.

Najveći gušt – kuhati prijateljima

– Zadnje nagrade koje sam ostvario su mi baš značajne jer je to natjecanje koje sam skupa s kolegom Antom Jurčićem osmislio te zajedno sa SKMER-om i "Royal Resortom" i realizirao. Meni je palo napamet poslije jednog natjecanja u Budvi da sličnu manifestaciju dovedemo i u Dubrovnik. I baš sam iznimo ponosan što sam baš ovdje zaslužio nagrade. Kad se prijavim za neko natjecanje, uvijek mi je cilj ostvariti što veći uspjeh. U natjecanje se uloži jako puno vremena, znanja i truda, ali na kraju se to sve isplati. Ipak, moram priznati kako mi je najveći gušt spremati jela prijateljima. Evo baš sam nedavno ekipi s kojom igram nogomet u Imotskom spremao gulaš od sipe, hobotnice, liganja i mušula s domaćom purom. To mi je poseban gušt, kad vidim kako oni uživaju u hrani – ne krije Ante zadovoljstvo.

---

image

U jelima uvijek nastoji spojiti tradiciju s modernim elementima

Privatni Album
---

Inače, ovaj vrhunski kuhar svaki slobodni trenutak iskoristi da dođe u svoj rodni kraj. Tamo u polju ima nešto vinograda i starih loza pa ih obrađuje, a poslije trganja pravi vino, rakiju, a kuća kao kuća, uvijek se nađe i nešto posla po njoj i oko nje.

– Ja vam volim čuvati tu neku našu tradiciju kojoj su nas učili naši stariji. Imam svoju malu konobu u kojoj uživam s obitelji i prijateljima, tu se malo zamezi domaćeg pršuta i vina – veli Ante, a na pitanje koje naše meštre od kuhinje posebno respektira, kaže:

– Zapravo, već dugo pratim rad Hrvoja Zirojevića, volim njegov stil i kreativnost koje iskazuje na tanjuru. Hrvoje je bio moj mentor na akademiji i od njega sam puno naučio. Svaki chef ima ambicija da u nekom trenutku otvori nešto svoje, pa tako i ja tu nisam izuzetak. Uostalom, imam neku viziju za budućnost, volio bih jednom u Imotskom otvoriti vlastiti restoran. Spremao bih svoje specijalitete kao spoj modernog i domaćeg, tipa brudet s morskim plodovima i palentom, ali u kombinaciji naših izvornih namirnica, poput metvice iz vrta moje mame. To me jelo podsjeća na riječne rake iz naše Vrljike koje je ona nekoć spremala – pohvalio se Ante.

Junak naše priče je sretno oženjen, ima kćer Anu u prvom razredu osnovne škole i presretan je što i ona najviše voli kušati tatina jela.

---

image

Njegovim jelima publika čak i aplaudira

Privatni Album
---

Na kraju našeg razgovora s jednim od najboljih chefova u Hrvatskoj, pitamo ga kako ocjenjuje hrvatsku gastronomiju, koliko se vrednuje taj posao, te što bi savjetovao brojnim mladim ljudima koji danas, za razliku od nekada, vrlo često biraju baš ovo zanimanje jer u njemu vide prosperitetnu budućnost.

Odlične plaće

– Hrvatska gastronomija se polako diže, pa se tako dižu i plaće radnicima. U našoj branši velika je potražnja za radnim kadrom pa su poslodavci primorani ponuditi što bolje uvjete, pogotovo kvalitetnim radnicima na vodećim pozicijama. Od kada sam počeo raditi ovaj posao, nisam pomislio na iti jedan drugi, jer ovu branšu stvarno volim i želim radit dok god budem mogao. Svim mladima koji vole hranu i imaju ljubav prema kuhanju savjetujem da slijede svoje snove i ono što vole. Biti kuhar nije lako i jednostavno, težak je to posao, ali kad iziđete vani na terasu i vidite da 100 ljudi uživa u vašim jelima i aplaudiraju, tad znate da sav taj trud i rad ima velikog smisla.

Za sve naše mlade koji bi htjeli probati i naučit nešto novo, poručujem da se slobodno jave kod mene u kuhinju, ja ću im pružiti priliku da nauče nešto, ukoliko oni imaju volje i želje za tim. Ima dosta naših mladih chefova koji su voditelji u super restoranima diljem naše obale, kao što su Jadran Grančić, Roko Nikolić i drugi. I tu se vidi da mi Imoćani imamo tu žicu za hranu i liderstvo. U budućnosti također želim biti i mentor nekim mladim kuharima u našim školama – naglasio je imotski majstor kuhinje.

---

image

Za servirati ovakav tanjur treba poznavati razne tehnike

Privatni Album
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nagrađivani kuhar [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => nagrađivani kuhar 2 0 7496 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-14 09:07:35 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => Braco ĆOSIĆ [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-19 19:23:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-19 19:23:08 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 485 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Priče [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Imoćanin Ante Jonjić ispričao nam je kako je od elektrotehničara postao vrhunski chef. Njegova priča nadahnjuje... [metadata] => robots= author= title=Imoćanin Ante Jonjić ispričao nam je kako je od elektrotehničara postao vrhunski chef: 'SKMER je bio prekretnica...' page_title=Imoćanin Ante Jonjić ispričao nam je kako je od elektrotehničara postao vrhunski chef: 'SKMER je bio prekretnica...' [metakey] => Ante Jonjić , kuhar, škmer, restoran bura [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575460.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575461.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575462.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575463.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575465.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575466.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575467.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575468.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575469.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575470.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575471.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26575472.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26576126.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26576127.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

U radnom zanosu<\/p>","

Trenutno radi u top restoranu u Dubrovniku<\/p>","

Njegovim jelima publika \u010dak i aplaudira<\/p>","

Umjetnost na tanjuru<\/p>","","

Za servirati ovakav tanjur treba poznavati razne tehnike<\/p>","

Mladi\u00a0kuhar ve\u0107 ima na desetke medalja i priznanja<\/p>","

S legendarnim Stevom Karapand\u017eom<\/p>","

Ponosan na svoj rad<\/p>","","

U jelima uvijek nastoji spojiti tradiciju s modernim elementima<\/p>","","

Svaki njegov tanjur izgleda maestralno<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1536x2048","hd_26575460_1920.jpg":"1920x1080","k_26575460_1280.jpg":"1280x1280","k_26575460_1024.jpg":"1024x1024","k_26575460_640.jpg":"640x640","k_26575460_480.jpg":"480x480","k_26575460_340.jpg":"340x340","k_26575460_220.jpg":"220x220","o_26575460_1280.jpg":"1280x1706","o_26575460_1024.jpg":"1024x1365","o_26575460_640.jpg":"640x853","o_26575460_480.jpg":"480x640","o_26575460_340.jpg":"340x453","o_26575460_220.jpg":"220x293","h_26575460_1280.jpg":"1280x854","h_26575460_1024.jpg":"1024x683","h_26575460_640.jpg":"640x427","h_26575460_480.jpg":"480x320","h_26575460_340.jpg":"340x227","h_26575460_220.jpg":"220x147","pp_26575460_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575460_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575460_640.jpg":"640x814","pp_26575460_480.jpg":"480x611","pp_26575460_340.jpg":"340x432","pp_26575460_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26575461_1920.jpg":"1920x1080","k_26575461_1280.jpg":"1280x1280","k_26575461_1024.jpg":"1024x1024","k_26575461_640.jpg":"640x640","k_26575461_480.jpg":"480x480","k_26575461_340.jpg":"340x340","k_26575461_220.jpg":"220x220","o_26575461_1280.jpg":"1280x1706","o_26575461_1024.jpg":"1024x1365","o_26575461_640.jpg":"640x853","o_26575461_480.jpg":"480x640","o_26575461_340.jpg":"340x453","o_26575461_220.jpg":"220x293","h_26575461_1280.jpg":"1280x854","h_26575461_1024.jpg":"1024x683","h_26575461_640.jpg":"640x427","h_26575461_480.jpg":"480x320","h_26575461_340.jpg":"340x227","h_26575461_220.jpg":"220x147","pp_26575461_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575461_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575461_640.jpg":"640x814","pp_26575461_480.jpg":"480x611","pp_26575461_340.jpg":"340x432","pp_26575461_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26575462_1920.jpg":"1920x1080","k_26575462_1280.jpg":"1280x1280","k_26575462_1024.jpg":"1024x1024","k_26575462_640.jpg":"640x640","k_26575462_480.jpg":"480x480","k_26575462_340.jpg":"340x340","k_26575462_220.jpg":"220x220","o_26575462_1280.jpg":"1280x1706","o_26575462_1024.jpg":"1024x1365","o_26575462_640.jpg":"640x853","o_26575462_480.jpg":"480x640","o_26575462_340.jpg":"340x453","o_26575462_220.jpg":"220x293","h_26575462_1280.jpg":"1280x854","h_26575462_1024.jpg":"1024x683","h_26575462_640.jpg":"640x427","h_26575462_480.jpg":"480x320","h_26575462_340.jpg":"340x227","h_26575462_220.jpg":"220x147","pp_26575462_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575462_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575462_640.jpg":"640x814","pp_26575462_480.jpg":"480x611","pp_26575462_340.jpg":"340x432","pp_26575462_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_26575463_1920.jpg":"1920x1080","k_26575463_1280.jpg":"1280x1280","k_26575463_1024.jpg":"1024x1024","k_26575463_640.jpg":"640x640","k_26575463_480.jpg":"480x480","k_26575463_340.jpg":"340x340","k_26575463_220.jpg":"220x220","o_26575463_1280.jpg":"1280x960","o_26575463_1024.jpg":"1024x768","o_26575463_640.jpg":"640x480","o_26575463_480.jpg":"480x360","o_26575463_340.jpg":"340x255","o_26575463_220.jpg":"220x165","h_26575463_1280.jpg":"1280x854","h_26575463_1024.jpg":"1024x683","h_26575463_640.jpg":"640x427","h_26575463_480.jpg":"480x320","h_26575463_340.jpg":"340x227","h_26575463_220.jpg":"220x147","pp_26575463_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575463_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575463_640.jpg":"640x814","pp_26575463_480.jpg":"480x611","pp_26575463_340.jpg":"340x432","pp_26575463_220.jpg":"220x280"},{"size0":"765x1020","hd_26575465_1920.jpg":"1920x1080","k_26575465_1280.jpg":"1280x1280","k_26575465_1024.jpg":"1024x1024","k_26575465_640.jpg":"640x640","k_26575465_480.jpg":"480x480","k_26575465_340.jpg":"340x340","k_26575465_220.jpg":"220x220","o_26575465_1280.jpg":"1280x1706","o_26575465_1024.jpg":"1024x1365","o_26575465_640.jpg":"640x853","o_26575465_480.jpg":"480x640","o_26575465_340.jpg":"340x453","o_26575465_220.jpg":"220x293","h_26575465_1280.jpg":"1280x854","h_26575465_1024.jpg":"1024x683","h_26575465_640.jpg":"640x427","h_26575465_480.jpg":"480x320","h_26575465_340.jpg":"340x227","h_26575465_220.jpg":"220x147","pp_26575465_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575465_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575465_640.jpg":"640x814","pp_26575465_480.jpg":"480x611","pp_26575465_340.jpg":"340x432","pp_26575465_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1599x1599","hd_26575466_1920.jpg":"1920x1080","k_26575466_1280.jpg":"1280x1280","k_26575466_1024.jpg":"1024x1024","k_26575466_640.jpg":"640x640","k_26575466_480.jpg":"480x480","k_26575466_340.jpg":"340x340","k_26575466_220.jpg":"220x220","o_26575466_1280.jpg":"1280x1280","o_26575466_1024.jpg":"1024x1024","o_26575466_640.jpg":"640x640","o_26575466_480.jpg":"480x480","o_26575466_340.jpg":"340x340","o_26575466_220.jpg":"220x220","h_26575466_1280.jpg":"1280x854","h_26575466_1024.jpg":"1024x683","h_26575466_640.jpg":"640x427","h_26575466_480.jpg":"480x320","h_26575466_340.jpg":"340x227","h_26575466_220.jpg":"220x147","pp_26575466_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575466_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575466_640.jpg":"640x814","pp_26575466_480.jpg":"480x611","pp_26575466_340.jpg":"340x432","pp_26575466_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1500x2000","hd_26575467_1920.jpg":"1920x1080","k_26575467_1280.jpg":"1280x1280","k_26575467_1024.jpg":"1024x1024","k_26575467_640.jpg":"640x640","k_26575467_480.jpg":"480x480","k_26575467_340.jpg":"340x340","k_26575467_220.jpg":"220x220","o_26575467_1280.jpg":"1280x1706","o_26575467_1024.jpg":"1024x1365","o_26575467_640.jpg":"640x853","o_26575467_480.jpg":"480x640","o_26575467_340.jpg":"340x453","o_26575467_220.jpg":"220x293","h_26575467_1280.jpg":"1280x854","h_26575467_1024.jpg":"1024x683","h_26575467_640.jpg":"640x427","h_26575467_480.jpg":"480x320","h_26575467_340.jpg":"340x227","h_26575467_220.jpg":"220x147","pp_26575467_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575467_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575467_640.jpg":"640x814","pp_26575467_480.jpg":"480x611","pp_26575467_340.jpg":"340x432","pp_26575467_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1599x1200","hd_26575468_1920.jpg":"1920x1080","k_26575468_1280.jpg":"1280x1280","k_26575468_1024.jpg":"1024x1024","k_26575468_640.jpg":"640x640","k_26575468_480.jpg":"480x480","k_26575468_340.jpg":"340x340","k_26575468_220.jpg":"220x220","o_26575468_1280.jpg":"1280x960","o_26575468_1024.jpg":"1024x768","o_26575468_640.jpg":"640x480","o_26575468_480.jpg":"480x360","o_26575468_340.jpg":"340x255","o_26575468_220.jpg":"220x165","h_26575468_1280.jpg":"1280x854","h_26575468_1024.jpg":"1024x683","h_26575468_640.jpg":"640x427","h_26575468_480.jpg":"480x320","h_26575468_340.jpg":"340x227","h_26575468_220.jpg":"220x147","pp_26575468_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575468_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575468_640.jpg":"640x814","pp_26575468_480.jpg":"480x611","pp_26575468_340.jpg":"340x432","pp_26575468_220.jpg":"220x280"},{"size0":"921x2048","hd_26575469_1920.jpg":"1920x1080","k_26575469_1280.jpg":"1280x1280","k_26575469_1024.jpg":"1024x1024","k_26575469_640.jpg":"640x640","k_26575469_480.jpg":"480x480","k_26575469_340.jpg":"340x340","k_26575469_220.jpg":"220x220","o_26575469_1280.jpg":"1280x2846","o_26575469_1024.jpg":"1024x2277","o_26575469_640.jpg":"640x1423","o_26575469_480.jpg":"480x1067","o_26575469_340.jpg":"340x756","o_26575469_220.jpg":"220x489","h_26575469_1280.jpg":"1280x854","h_26575469_1024.jpg":"1024x683","h_26575469_640.jpg":"640x427","h_26575469_480.jpg":"480x320","h_26575469_340.jpg":"340x227","h_26575469_220.jpg":"220x147","pp_26575469_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575469_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575469_640.jpg":"640x814","pp_26575469_480.jpg":"480x611","pp_26575469_340.jpg":"340x432","pp_26575469_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_26575470_1920.jpg":"1920x1080","k_26575470_1280.jpg":"1280x1280","k_26575470_1024.jpg":"1024x1024","k_26575470_640.jpg":"640x640","k_26575470_480.jpg":"480x480","k_26575470_340.jpg":"340x340","k_26575470_220.jpg":"220x220","o_26575470_1280.jpg":"1280x960","o_26575470_1024.jpg":"1024x768","o_26575470_640.jpg":"640x480","o_26575470_480.jpg":"480x360","o_26575470_340.jpg":"340x255","o_26575470_220.jpg":"220x165","h_26575470_1280.jpg":"1280x854","h_26575470_1024.jpg":"1024x683","h_26575470_640.jpg":"640x427","h_26575470_480.jpg":"480x320","h_26575470_340.jpg":"340x227","h_26575470_220.jpg":"220x147","pp_26575470_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575470_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575470_640.jpg":"640x814","pp_26575470_480.jpg":"480x611","pp_26575470_340.jpg":"340x432","pp_26575470_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26575471_1920.jpg":"1920x1080","k_26575471_1280.jpg":"1280x1280","k_26575471_1024.jpg":"1024x1024","k_26575471_640.jpg":"640x640","k_26575471_480.jpg":"480x480","k_26575471_340.jpg":"340x340","k_26575471_220.jpg":"220x220","o_26575471_1280.jpg":"1280x1706","o_26575471_1024.jpg":"1024x1365","o_26575471_640.jpg":"640x853","o_26575471_480.jpg":"480x640","o_26575471_340.jpg":"340x453","o_26575471_220.jpg":"220x293","h_26575471_1280.jpg":"1280x854","h_26575471_1024.jpg":"1024x683","h_26575471_640.jpg":"640x427","h_26575471_480.jpg":"480x320","h_26575471_340.jpg":"340x227","h_26575471_220.jpg":"220x147","pp_26575471_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575471_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575471_640.jpg":"640x814","pp_26575471_480.jpg":"480x611","pp_26575471_340.jpg":"340x432","pp_26575471_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1079x1079","hd_26575472_1920.jpg":"1920x1080","k_26575472_1280.jpg":"1280x1280","k_26575472_1024.jpg":"1024x1024","k_26575472_640.jpg":"640x640","k_26575472_480.jpg":"480x480","k_26575472_340.jpg":"340x340","k_26575472_220.jpg":"220x220","o_26575472_1280.jpg":"1280x1280","o_26575472_1024.jpg":"1024x1024","o_26575472_640.jpg":"640x640","o_26575472_480.jpg":"480x480","o_26575472_340.jpg":"340x340","o_26575472_220.jpg":"220x220","h_26575472_1280.jpg":"1280x854","h_26575472_1024.jpg":"1024x683","h_26575472_640.jpg":"640x427","h_26575472_480.jpg":"480x320","h_26575472_340.jpg":"340x227","h_26575472_220.jpg":"220x147","pp_26575472_1280.jpg":"1280x1628","pp_26575472_1024.jpg":"1024x1303","pp_26575472_640.jpg":"640x814","pp_26575472_480.jpg":"480x611","pp_26575472_340.jpg":"340x432","pp_26575472_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1500x2000","hd_26576126_1920.jpg":"1920x1080","k_26576126_1280.jpg":"1280x1280","k_26576126_1024.jpg":"1024x1024","k_26576126_640.jpg":"640x640","k_26576126_480.jpg":"480x480","k_26576126_340.jpg":"340x340","k_26576126_220.jpg":"220x220","o_26576126_1280.jpg":"1280x1706","o_26576126_1024.jpg":"1024x1365","o_26576126_640.jpg":"640x853","o_26576126_480.jpg":"480x640","o_26576126_340.jpg":"340x453","o_26576126_220.jpg":"220x293","h_26576126_1280.jpg":"1280x854","h_26576126_1024.jpg":"1024x683","h_26576126_640.jpg":"640x427","h_26576126_480.jpg":"480x320","h_26576126_340.jpg":"340x227","h_26576126_220.jpg":"220x147","pp_26576126_1280.jpg":"1280x1628","pp_26576126_1024.jpg":"1024x1303","pp_26576126_640.jpg":"640x814","pp_26576126_480.jpg":"480x611","pp_26576126_340.jpg":"340x432","pp_26576126_220.jpg":"220x280"},{"size0":"921x2048","hd_26576127_1920.jpg":"1920x1080","k_26576127_1280.jpg":"1280x1280","k_26576127_1024.jpg":"1024x1024","k_26576127_640.jpg":"640x640","k_26576127_480.jpg":"480x480","k_26576127_340.jpg":"340x340","k_26576127_220.jpg":"220x220","o_26576127_1280.jpg":"1280x2846","o_26576127_1024.jpg":"1024x2277","o_26576127_640.jpg":"640x1423","o_26576127_480.jpg":"480x1067","o_26576127_340.jpg":"340x756","o_26576127_220.jpg":"220x489","h_26576127_1280.jpg":"1280x854","h_26576127_1024.jpg":"1024x683","h_26576127_640.jpg":"640x427","h_26576127_480.jpg":"480x320","h_26576127_340.jpg":"340x227","h_26576127_220.jpg":"220x147","pp_26576127_1280.jpg":"1280x1628","pp_26576127_1024.jpg":"1024x1303","pp_26576127_640.jpg":"640x814","pp_26576127_480.jpg":"480x611","pp_26576127_340.jpg":"340x432","pp_26576127_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15372930 Threads: 2 Questions: 3187673035 Slow queries: 7157240 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235732499 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) ) [link] => /mozaik/spiza/price/imocanin-ante-jonjic-ispricao-nam-je-kako-je-od-elektrotehnicara-postao-vrhunski-chef-njegova-prica-nadahnjuje-1365378 [printLink] => /mozaik/spiza/price/imocanin-ante-jonjic-ispricao-nam-je-kako-je-od-elektrotehnicara-postao-vrhunski-chef-njegova-prica-nadahnjuje-1365378?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 694742 [name] => Ante Jonjić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-21 10:29:50 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-jonjic [link] => /tag/ante-jonjic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 317614 [name] => kuhar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kuhar [link] => /tag/kuhar ) [2] => stdClass Object ( [id] => 194306 [name] => skmer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => skmer [link] => /tag/skmer ) [3] => stdClass Object ( [id] => 748616 [name] => restoran bura [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-19 13:05:47 [main_article_id] => 0 [alias] => restoran-bura [link] => /tag/restoran-bura ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nagrađivani kuhar [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Imoćanin Ante Jonjić ispričao nam je kako je od elektrotehničara postao vrhunski chef. Njegova priča nadahnjuje... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575460.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni Album [mainImageDesc] =>

U radnom zanosu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575460.jpg [title] => Privatni Album

U radnom zanosu

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575461.jpg [title] => Privatni Album

Trenutno radi u top restoranu u Dubrovniku

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575462.jpg [title] => Privatni Album

Njegovim jelima publika čak i aplaudira

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575463.jpg [title] => Privatni Album

Umjetnost na tanjuru

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575465.jpg [title] => Privatni Album ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575466.jpg [title] => Privatni Album

Za servirati ovakav tanjur treba poznavati razne tehnike

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575467.jpg [title] => Privatni Album

Mladi kuhar već ima na desetke medalja i priznanja

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575468.jpg [title] => Privatni Album

S legendarnim Stevom Karapandžom

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575469.jpg [title] => Privatni Album

Ponosan na svoj rad

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575470.jpg [title] => Privatni Album ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575471.jpg [title] => Privatni Album

U jelima uvijek nastoji spojiti tradiciju s modernim elementima

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26575472.jpg [title] => Privatni Album ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26576126.jpg [title] => Privatni Album

Svaki njegov tanjur izgleda maestralno

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26576127.jpg [title] => Privatni Album/ ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Na posljednjem prestižnom "Dubrovnik Royal Gourmet", međunarodnom gastro festivalu i natjecanju kuhara, konobara, barmena, barista i restorana, u organizaciji šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, 33-godišnji Imoćanin Ante Jonjić osvojio je dva zlata i jedno srebro kao predstavnik dubrovačkog restorana "Bura".

Natjecao se u tri kategorije, a za jela koja je spremio možemo samo reći – wow! Za morsko jelo pravio je tortu od liganja s crnim velute umakom i tartom od kozica, limete, metvice i škampa te "pomeo" konkurenciju.

Za Vege jelo pripremio je roladu od tofua punjenu plavim sirom, kremu od avokada, đumbira i meda gdje je opet najbolje demonstrirao svoje kulinarske vještine. Kategorija Desert – gnude od kravlje skute s karameliziranim vrhnjem, majčinom dušicom, zvjezdanim anisom i perlama od meda s kaduljom zaslužile su "samo" srebrnu medalju. Time je ovaj već nadaleko poznati chef još jednom potvrdio svoju vrhunsku kvalitetu i izvrstan napredak koji ga svrstava u sam vrh europskih majstora kuhinje. O tome svjedoče i druge nagrade koje je zaslužio tijekom svoje karijere.

Bečka škola

A da priča o ovom vrsnom majstoru bude zanimljivija recimo i to kako je Ante iz Grubina kod Imotskog na svoj obrazovni put krenuo kao – elektrotehničar. A kako je onda skrenuo na gastroputeve, ispričao je za "Nedjeljnu", ne sumnjajući kako će njegov put inspirirati i druge da krenu njegovim stopama.

---

image

Trenutno radi u top restoranu u Dubrovniku

Privatni Album
---

– Je, istina je, završio sam tehničku školu i nakon toga krenuo na studij u Split, premda sam kuhanje volio još kao dječak. Na fakultetu sam ipak već duboko odlučio da ću postati kuhar. Prekretnica je bila stipendija koju sam dobio od SKMER-a gdje sam usavršio svoje kuharsko znanje uz pomoć nekih od najboljih chefova u Hrvatskoj i regiji, poput Željka Nevena Bremeca, Hrvoja Zirojevića, Marija Lulića, Hamida Hodžića i drugih.

Nakon odrađene sezone u restoranu u Makarskoj, odlazim u Austriju gdje radim prvo kao kuhar, a nakon nekog vremena postajem i glavni chef restorana. Upisujem potom školu za chefa kuhinje u Beču koju su mi predložili i financirali vlasnici restorana. U Austriji sam se zadržao nepune tri godine, onda sam se zaposlio u hotelu u Podgori gdje sam bio glavni chef u hotelu, a zatim sam radio u Opatiji gdje sam isto bio glavni chef i voditelj kuhinje, potom dolazim u "Royal Resort" u Dubrovniku gdje sam također postao izvršni chef kuhinje.

Nakon što sam prošao hotelske restorane, potražio sam neko mjesto gdje ću dodatno iskazati svoje znanje, kreativnost i ljubav prema kuhanju, a to sam i uspio uz pomoć Marina Nanića koji me doveo u dubrovački restoran "Bura" gdje sam dobio otvorene ruke za svoja jela, kreacije i odabir osoblja. U "Buri" sam već treću godinu i trudim se skupa s mojim timom i direktorom Marinom svakim danom sve više napredovati.

---

image

Mladi kuhar već ima na desetke medalja i priznanja

Privatni Album
---

Vidite, moje pravo zanimanje je elektrotehničar ali dobro sam se snašao i u ovom poslu. Još u osnovnoj školi volio sam pozvati prijatelje i baciti nešto na gradele ili skuhati nešto. Nije to, priznajem, bilo uvijek uspješno, pa bi bilo smijeha i zezancije na moje kulinarske uratke. Kod kuće sam učio kuhati od mame, sestre i nevjeste. I sada se uvijek s njima konzultiram oko nekih naših domaćih imotskih specijaliteta. Mogu kazati i to da preferiram našu domaću autohtonu kuhinju, iz svakog našeg kraja imam po neki omiljeni specijalitet koji obrađujem nekim posebnim modernim tehnikama kuhanja i serviranja.

Spomenimo i to kako je Ante Jonjić svoje prvo veliko priznanje dobio u hotelu "Medora" u Podgori gdje je sa svojim timom imao najbolji doručak i tri najbolje večere u konkurenciji od 60 hotela, potom je nagrađen i na međunarodnom natjecanju chefova u Konjicu. Dalje su se nagrade nizale kao na traci.

Najveći gušt – kuhati prijateljima

– Zadnje nagrade koje sam ostvario su mi baš značajne jer je to natjecanje koje sam skupa s kolegom Antom Jurčićem osmislio te zajedno sa SKMER-om i "Royal Resortom" i realizirao. Meni je palo napamet poslije jednog natjecanja u Budvi da sličnu manifestaciju dovedemo i u Dubrovnik. I baš sam iznimo ponosan što sam baš ovdje zaslužio nagrade. Kad se prijavim za neko natjecanje, uvijek mi je cilj ostvariti što veći uspjeh. U natjecanje se uloži jako puno vremena, znanja i truda, ali na kraju se to sve isplati. Ipak, moram priznati kako mi je najveći gušt spremati jela prijateljima. Evo baš sam nedavno ekipi s kojom igram nogomet u Imotskom spremao gulaš od sipe, hobotnice, liganja i mušula s domaćom purom. To mi je poseban gušt, kad vidim kako oni uživaju u hrani – ne krije Ante zadovoljstvo.

---

image

U jelima uvijek nastoji spojiti tradiciju s modernim elementima

Privatni Album
---

Inače, ovaj vrhunski kuhar svaki slobodni trenutak iskoristi da dođe u svoj rodni kraj. Tamo u polju ima nešto vinograda i starih loza pa ih obrađuje, a poslije trganja pravi vino, rakiju, a kuća kao kuća, uvijek se nađe i nešto posla po njoj i oko nje.

– Ja vam volim čuvati tu neku našu tradiciju kojoj su nas učili naši stariji. Imam svoju malu konobu u kojoj uživam s obitelji i prijateljima, tu se malo zamezi domaćeg pršuta i vina – veli Ante, a na pitanje koje naše meštre od kuhinje posebno respektira, kaže:

– Zapravo, već dugo pratim rad Hrvoja Zirojevića, volim njegov stil i kreativnost koje iskazuje na tanjuru. Hrvoje je bio moj mentor na akademiji i od njega sam puno naučio. Svaki chef ima ambicija da u nekom trenutku otvori nešto svoje, pa tako i ja tu nisam izuzetak. Uostalom, imam neku viziju za budućnost, volio bih jednom u Imotskom otvoriti vlastiti restoran. Spremao bih svoje specijalitete kao spoj modernog i domaćeg, tipa brudet s morskim plodovima i palentom, ali u kombinaciji naših izvornih namirnica, poput metvice iz vrta moje mame. To me jelo podsjeća na riječne rake iz naše Vrljike koje je ona nekoć spremala – pohvalio se Ante.

Junak naše priče je sretno oženjen, ima kćer Anu u prvom razredu osnovne škole i presretan je što i ona najviše voli kušati tatina jela.

---

image

Njegovim jelima publika čak i aplaudira

Privatni Album
---

Na kraju našeg razgovora s jednim od najboljih chefova u Hrvatskoj, pitamo ga kako ocjenjuje hrvatsku gastronomiju, koliko se vrednuje taj posao, te što bi savjetovao brojnim mladim ljudima koji danas, za razliku od nekada, vrlo često biraju baš ovo zanimanje jer u njemu vide prosperitetnu budućnost.

Odlične plaće

– Hrvatska gastronomija se polako diže, pa se tako dižu i plaće radnicima. U našoj branši velika je potražnja za radnim kadrom pa su poslodavci primorani ponuditi što bolje uvjete, pogotovo kvalitetnim radnicima na vodećim pozicijama. Od kada sam počeo raditi ovaj posao, nisam pomislio na iti jedan drugi, jer ovu branšu stvarno volim i želim radit dok god budem mogao. Svim mladima koji vole hranu i imaju ljubav prema kuhanju savjetujem da slijede svoje snove i ono što vole. Biti kuhar nije lako i jednostavno, težak je to posao, ali kad iziđete vani na terasu i vidite da 100 ljudi uživa u vašim jelima i aplaudiraju, tad znate da sav taj trud i rad ima velikog smisla.

Za sve naše mlade koji bi htjeli probati i naučit nešto novo, poručujem da se slobodno jave kod mene u kuhinju, ja ću im pružiti priliku da nauče nešto, ukoliko oni imaju volje i želje za tim. Ima dosta naših mladih chefova koji su voditelji u super restoranima diljem naše obale, kao što su Jadran Grančić, Roko Nikolić i drugi. I tu se vidi da mi Imoćani imamo tu žicu za hranu i liderstvo. U budućnosti također želim biti i mentor nekim mladim kuharima u našim školama – naglasio je imotski majstor kuhinje.

---

image

Za servirati ovakav tanjur treba poznavati razne tehnike

Privatni Album
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album/
Privatni Album

U radnom zanosu

Privatni Album

Trenutno radi u top restoranu u Dubrovniku

Privatni Album

Njegovim jelima publika čak i aplaudira

Privatni Album

Umjetnost na tanjuru

Privatni Album

Za servirati ovakav tanjur treba poznavati razne tehnike

Privatni Album

Mladi kuhar već ima na desetke medalja i priznanja

Privatni Album

S legendarnim Stevom Karapandžom

Privatni Album

Ponosan na svoj rad

Privatni Album

U jelima uvijek nastoji spojiti tradiciju s modernim elementima

Privatni Album

Svaki njegov tanjur izgleda maestralno

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/price/imocanin-ante-jonjic-ispricao-nam-je-kako-je-od-elektrotehnicara-postao-vrhunski-chef-njegova-prica-nadahnjuje-1365378 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d4eee054099e98446a03ef1d2441fdd370c38948 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Imo%C4%87anin+Ante+Jonji%C4%87+ispri%C4%8Dao+nam+je+kako+je+od+elektrotehni%C4%8Dara+postao+vrhunski+chef.+Njegova+pri%C4%8Da+nadahnjuje...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fimocanin-ante-jonjic-ispricao-nam-je-kako-je-od-elektrotehnicara-postao-vrhunski-chef-njegova-prica-nadahnjuje-1365378 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fimocanin-ante-jonjic-ispricao-nam-je-kako-je-od-elektrotehnicara-postao-vrhunski-chef-njegova-prica-nadahnjuje-1365378 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nagrađivani kuhar [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Pričenagrađivani kuhar

Imoćanin Ante Jonjić ispričao nam je kako je od elektrotehničara postao vrhunski chef. Njegova priča nadahnjuje...

Piše Braco ĆOSIĆ
19. veljače 2024. - 20:23

Na posljednjem prestižnom "Dubrovnik Royal Gourmet", međunarodnom gastro festivalu i natjecanju kuhara, konobara, barmena, barista i restorana, u organizaciji šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, 33-godišnji Imoćanin Ante Jonjić osvojio je dva zlata i jedno srebro kao predstavnik dubrovačkog restorana "Bura".

Natjecao se u tri kategorije, a za jela koja je spremio možemo samo reći – wow! Za morsko jelo pravio je tortu od liganja s crnim velute umakom i tartom od kozica, limete, metvice i škampa te "pomeo" konkurenciju.

Za Vege jelo pripremio je roladu od tofua punjenu plavim sirom, kremu od avokada, đumbira i meda gdje je opet najbolje demonstrirao svoje kulinarske vještine. Kategorija Desert – gnude od kravlje skute s karameliziranim vrhnjem, majčinom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 09:26