StoryEditor
ShowbizTužna obljetnica

Za Tošom i danas plače cijela regija, napustio nas je prije 13 godina. Tugu ne može skriti ni Cetinski: Na cesti sam, normalno, i odvratna je kiša...

Piše J. V.
15. listopada 2020. - 14:28

Toše Proeski preminuo je u automobilskoj nesreći 16. listopada 2007., ostavivši regiju u šoku. Za Makedonskim slavujem se plakalo i plakat će se, trinaest godina je, kažu Tošini suradnici, premalo da bi ga se zaboravilo.

"Čovjek jednom u životu sretne pjevača, čovjeka, mladića tako poniznoga, kvalitetnog kao što je bio Toše. Ne da mi padne na pamet kad napišem svaku pjesmu, padne mi na pamet kad napišem svaki stih...", rekao nam je prije točno godinu dana u razgovoru Miroslav Rus, Tošin suradnik i veliki prijatelj, inače autor velikog hita "Igra bez granica".

A Proeskog se posljednjih dana prisjećaju i drugi, uz posvetu na društvenoj mreži spomenuo ga je i Tony Cetinski.

"13 dugih godina “

Sutra negdje u ovo doba napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer ...

Pitaš me gdje sam i što radim?

Plačem, da plačem....

Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE.

Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama.

Voli te brat", napisao je na Instagramu pjevač.

Kao i svake godine, za Tošu će se paliti svijeće u kapelici sv. Roka u Zagrebu, i to između 17 i 18 sati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 00:43