StoryEditor
ShowbizŠTIMAJU SE ŽICE

Splitski festival će se održati. Grupa Kawasaki 3P sprema svirku u neviđenim uvjetima: publika će moći pjevati i plesati samo u autu ili pored njega!

Piše Mirela Goreta
21. svibnja 2020. - 16:53
Publika na lanjskom Splitskom festivaluDuje Klarić/Hanza Media

Koncertno zatišje uzrokovano epidemijom koronavirusa sramežljivo jenjava – dva mjeseca nije se uživo sviralo i pjevalo u Hrvatskoj, a s popuštanjem mjera glazbenici se polako počinju vraćati na pozornice zbog nastupa na manjim koncertima.

Oni veći zasigurno će još pričekati zbog potrebe za fizičkom distancom među publikom što organizatore dovodi u nepovoljan položaj, pa još uvijek zaziru od angažiranja glazbenika za komercijalne nastupe u/na većim koncertnim prostorima.

Bilo, pa makar i malobrojne, publike ponovno će među prvima osjetiti Tony Cetinski, Mia Negovetić, Marko Kutlić i Jure Brkljača 29. svibnja na humanitarnom koncertu u Rijeci, u finalu ovogodišnje akcije "Sve za našu djecu" u režiji Udruge "Riječko srce".

Zbog epidemioloških mjera poprište glazbenog događaja - Trg Riječke rezolucije neće biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Unplugged koncertu nazočit će sto pedeset posjetitelja na sjedećim mjestima, dok će svi ostali pratiti prijenos putem Kanala Ri.

"Brojne restrikcije i epidemiološke preporuke obilježile su protekle mjesece. Unatoč tome, pronašli smo načine za humano djelovanje. U sklopu koncerta, koji će se održati 29. svibnja na Trgu Riječke rezolucije, na broj #0609009 javljat će se djelatnici KBC-a Rijeka", poručuju iz Udruge "Riječko srce".

image
Tony Cetinski nastupa 29. svibnja u Rijeci
Neja Markičević/Hanza Media


I članovi grupe Kawasaki 3P s nestrpljenjem čekaju petak, 29. svibnja, kada će nastupiti na drive in glazbenom festivalu "Picnic Galactic" koji će se, uz poštivanje svih pravila i ograničenja, održati na parkiralištu zračne luke "Franjo Tuđman" u Velikoj Gorici.

- Nova avantura na neobičnom mjestu u neobično vrijeme. Vidimo se i slušamo na prvom drive in koncertu u Hrvatskoj – poručuju članovi benda uoči nesvakidašnje glazbene večeri, do čije će lokacije zbivanja moći doći automobilom u kojemu smiju biti maksimalno četiri osobe.

Svaka grupa posjetitelja zauzet će svoj prostor unutar i oko automobila, a parkirat će se na točno određenom mjestu.

"Kretanje će im biti dopušteno oko automobila i zauzetog parkirnog mjesta, a svako sljedeće mjesto udaljeno je najmanje dva metra", objasnili su organizatori.

image
Kawasaki 3P će svirati na parkiralištu zagrebačke zračne luke
Nikša Stipaničev/Hanza Media


Osim automobilom, posjetitelji će na "Picnic Galactic" moći doći motociklom i kombijem.

Žudnju za koncertima ne skrivaju i u Šibeniku – na Facebook profilu Tvrđave Sv. Mihovila, po mnogima najljepše koncertne pozornice na Jadranu, osvanula je znakovita objava: "Nakon duge neizvjesnosti i dana tišine, glazbena prijestolnica Dalmacije raspalit će u najduljem danu u godini - Let's ROCK!

image
Višestruki dobitnik Porina J. R. August stiže na šibensku Tvrđavu Sv. Mihovila
Nikola Knežević/Croatia Records


21. lipnja slavimo Svjetski dan glazbe i pozdravljamo ljeto. Zabilježite datum, više informacija uskoro", najavljuje organizatori manifestacije na šibenskoj tvrđavi, a mi doznajemo kako bi na "Let's ROCK" koncertu trebali nastupiti izvođači kao što su višestruki dobitnik Porina iz Zaboka J. R. August, riječka grupa Johnatan, splitska kantautorica Lovely Quinces...

Direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš potvrdio je kako će se 60. izdanje glazbene manifestacije na Prokuraivama održati 2., 3. i 4. srpnja.

Još se ne zna tko će nastupiti na uvodnom koncertu, no, uz finalnu večer s novim pjesmama, organizirat će se i ona retrospektivna povodom velikog jubileja.

Sve tri festivalske večeri, najavio je Mrduljaš, zabilježit će kamere HTV-a.

Vodički CMC festival, koji se tradicionalno održavao u lipnju, ove je godine najavljen 4. i 5. rujna.

#SPLITSKI FESTIVAL#KONCERTI NAKON PANDEMIJE

Izdvojeno

23. svibanj 2020 17:05