StoryEditor
ShowbizSHOW PRED POROTOM

Na suđenju slavnog para se čuje svašta, obavljala se i nužda u krevetu, Depp ustvrdio: Ja sam žrtva obiteljskog nasilja, Amber mi je otkinula prst!

Piše Marija Čović
8. srpnja 2020. - 15:59
Johnny i Amber u rujnu 2015. kad se činilo da im u braku cvjetaju ruže AFP

Kako se i očekivalo, na suđenju koje je u Londonu počelo u utorak, temeljem tužbe za klevetu koju je Johnny Depp podnio protiv tabloida Sun, iznose se brojne prljavštine iz dvogodišnjeg braka slavnoga glumca s glumicom i manekenkom Amber Heard.

Premda je u prva dva dana suđenja puno toga izrečeno, najprljaviji detalj je vjerojatno ipak onaj zbog kojeg Depp tvrdi da se odlučio razvesti od Amber, a to je kad je ona obavila veliku nuždu u njihovu krevetu.

Johnny kaže kako je to možda napravio i netko od njezinih prijatelja, ali je svakako ona odgovorna za to, a kasnije se smijala tvrdeći kako je to bila samo "bezazlena šala”.

Nakon iskaza u utorak, u kojemu je govorio i o svojim problemima s alkoholom i drogama koji su započeli u djetinjstvu, te je ustvrdio kako je do 14. godine probao "sve droge poznate čovjeku", o demoliranju hotelske sobe u vrijeme veze s Kate Moss, itd., u srijedu je Deppa pitanjima "rešetala” Sunova odvjetnica Sasha Wass.

image
Johnny Depp na dolasku na londonski sud 
AFP


Na njezine tvrdnje kako je nekoliko puta ošamario Amber u ožujku 2013., kad se ona smijala njegovoj tetovaži Wino Forever (Johnny je izmijenio originalnu tetovažu Winona Forever, nakon prekida veze s glumicom Winonom Ryder), Depp je kazao kako su potpuno netočne.

Cijelo vrijeme Johnny negira da je zlostavljao bivšu suprugu tijekom njihova problematičnog braka, tvrdi kako je zapravo on žrtva obiteljskog nasilja, da je Amber njega tukla i otkinula mu komadić prsta kad je 2015., dok su bili u Australiji, na njega bacila dvije boce votke. Fotografije njegove ozljede pokazane su na sudu.

Ljaga na imenu

Depp je tužio tvrtku News Group Newspapers, izdavača tabloida Sun, i njegova izvršnog urednika Dana Woottona, zbog članka objavljenog u travnju 2018. godine, u kojemu se tvrdi kako je tukao bivšu suprugu.

Tužbom protiv Suna, Depp prvenstveno želi sprati ljagu sa svog imena, a u SAD-u je tužio Amber zbog kolumne koju je napisala za Washington Post, tvrdeći kako je žrtva obiteljskog nasilja.

Glumac od bivše supruge tom tužbom traži odštetu od 50 milijuna dolara, a suđenje u Londonu moglo bi imati veliki utjecaj na proces u SAD-u.

image
Amber Heard 
AFP


Johnny i Amber upoznali su se 2011. na snimanju filma "Portorikanske noći: vrijeme opijanja”, a sljedeće godine su počeli zajedno živjeti.

U ožujku 2013. Depp je navodno pokušao zapaliti sliku Amberine bivše partnerice Tasye van Ree prije nego što je prvi put napao Amber, što on negira.

Depp za bivšu suprugu tvrdi kako je narcisoidni sociopat, proračunata i potpuno emotivno neiskrena osoba, koja je ušla u njegov život da bi mu uzela sve što vrijedi i uništila sve ostalo.

Par se vjenčao 3. veljače 2015. na privatnoj ceremoniji u kući u Los Angelesu, a od 3. do 5. ožujka te godine dogodio se glavni incident koji Sun koristi za svoju obranu od tužbe za klevetu.

Talačka situacija

Izlet u Australiju Amber je opisala kao "trodnevnu talačku situaciju”, tijekom koje je Depp navodno bio verbalno i fizički nasilan dok je pio i drogirao se.

Depp negira te optužbe i tvrdi kako je Amber izgubila živce nakon razgovora o post-vjenčanom bračnom ugovoru.

U drugoj polovici svibnja 2016. Johnny i Amber su se razišli, ona tvrdi da je to bilo nakon incidenta u njihovu penthouseu u Los Angelesu, kad je Depp postao jako ljut i razbijao po stanu bocom šampanjca.

image
Johnny Depp za bivšu suprugu tvrdi kako je narcisoidni sociopat, proračunata i potpuno emotivno neiskrena osoba, koja je ušla u njegov život da bi mu uzela sve što vrijedi i uništila sve ostalo
AFP


Amber je podnijela zahtjev za razvodom braka i zatražila privremenu zabranu pristupa, navodeći u sudskim dokumentima da je Depp bio verbalno i fizički nasilan tijekom njihove veze i braka.

U kolovozu 2016. postigli su dogovor o razvodu, a kasnije je Amber sedam milijuna dolara koje je dobila sporazumom uplatila u humanitarne svrhe.

Razvod je finaliziran u siječnju 2017. godine, Amber je odbacila zahtjev za zabranom pristupa, a bivši par je objavio zajedničku izjavu u kojoj se kaže kako je njihova veza bila "intenzivno strastvena i povremeno nestabilna, ali uvijek temeljena na ljubavi. Nijedna strana nije iznosila lažne optužbe zbog financijske koristi. Nije nikad bilo nikakve namjere za nanošenjem emocionalne ili fizičke štete”.

image
Vanessa Paradisprije dvije godine u Cannesu
Alberto Pizzoli

Na londonskom suđenju za koje se predviđa da će potrajati tri tjedna, svjedočit će i Deppove bivše partnerice Vanessa Paradis i Winona Ryder, obje su već dale izjave kako Johnny nikad nije bio nasilan prema njima.

image
Winona Ryder u ožujku ove godine
Angela Weiss

Vanessa tvrdi kako je Johnny ljubazna, pažljiva, velikodušna i nenasilna osoba i otac. No, svjedočit će i neki Amberini prijatelji koji kažu kako su bili prisutni kad je Depp bio nasilan.

#WINONA RYDER#VANESSA PARADIS#JOHNNY DEPP#AMBER HEARD

Izdvojeno

08. srpanj 2020 16:46