StoryEditor
Showbiza sad adio

Doznajemo! Nekadašnja RTL-ovka Ana Miščević nakon samo četiri mjeseca napustila Unu TV. Stoji li iza ovog projekta skriveni kapital Aleksandra Vučića i Milorada Dodika?

Piše Mozaik SD
6. travnja 2022. - 23:18

Krajem studenog prošle godine prvi smo pisali kako je novinarka RTL-a Ana Miščević nakon 17 godina odlučila otići na televiziju Una.

Još jedan televizijski transfer: Ana Miščević nakon 17 godina napušta RTL, otkrivamo gdje će nastaviti karijeru

Tamo je radila u Zabavnom programu u emisiji 'Una, due, tre', urednika Daniela Delalea koja je prije nekoliko tjedana startala s emitiranjem.

Međutim, kako smo doznali, Ana se nakon samo četiri mjeseca koliko je provela na Uni pozdravila s cijelom ekipom. Saznajemo da se zaposlila kao savjetnica za tisak i internetsko izdanje časopisa Story u tvrtki Adria Media Zagreb.

- Ne mogu zasad ništa komentirati - kratko nam je rekla Ana kad smo je nazvali i zamolili za izjavu.

image

Ana Miščević

Srdjan Vrancic/Cropix

Ova rođena Zagrepčanka na RTL-u je bila od samih početaka, točnije od 2004. godine otkako se program emitira u Hrvatskoj. Iako je najpoznatija po reportažama u 'Exkluzivu', radila je i za informativni program, kao i u emisijama 'Sve u šest' i 'TOPHr.', a od 2012. počela je voditi i uređivati 'Modni Sud' u sklopu 'Exkluziva' u kojem je s gostima komentirala odijevanje poznatih osoba.

Inače, Una TV još uvijek se ne može pratiti putem nijednog telekomunikacijskog operatera u Hrvatskoj, a nedavno se iz cijele priče povukao njemački fond Foundcenter Investment menadžera i televizijskog producenta Dejana Jocića. Jednako kao i Zoran Kusovac, novinar koji je bio glavni operativac i u ime investitora pozivao i pregovarao s poznatim imenima hrvatske novinarske scene kako bi iz svojih televizijskih kuća prešli raditi za Unu.

- That’s all folks. Razišli smo se jer se mimoilazimo u razmišljanjima i viziji. Skupio sam sjajnu ekipu i bila mi je čast raditi s takvim profesionalcima kakvi ste vi, ali nisam više dio toga - napisao je Kusovac u mailu.

Nacional je krajem ožujka pisao kako iza ovog projekta otpočetka stoji skriveni kapital Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

image

Aleksandar Vučić

Tom Dubravec/ Cropix

- Jocić je čovjek koji je imao uspjeha s Prvom srpskom televizijom, a onda je otišao u Njemačku i odjednom se pojavio kao pokretač Una TV-a u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. On je izmislio da postoji neki biznismen iz neke afričke ili azijske zemlje, koji, kao, investira u njegov projekt. Ali taj ‘biznismen iz Afrike ili Azije’ – nije nitko drugi nego Aleksandar Vučić. To je jedan plus jedan. Sam Jocić je očajan, krahirao je, ne radi ništa niti može raditi jer je u pozadini svega Dodikov i Vučićev kapital. On se pokušavao izvlačiti pa je smislio tog tipa iz Afrike ili Azije, ali u stvarnosti je iza toga otpočetka bio Vučić preko Dodika, odnosno Dodikova sina - rekao je neimenovani izvor za Nacional.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2022 11:05