StoryEditorOCM
Showbizluna pilić

Splićanka dobila prvu glumačku nagradu na festivalu u Srbiji: ‘Film je pravljen s ciljem da otvori tabu‘

Piše Marko Njegić
5. srpnja 2024. - 15:09

Splićanka Luna Pilić dobila je nagradu za najboljeg mladog glumca na 7. Ravno Selo Film Festivalu krajem lipnja održao u Ravnom Selu u Vojvodini. Luna je nagradu osvojila za ulogu u filmu "Sveta obitelj" Vlatke Vorkapić.

To je nova nagrada za "Svetu obitelj" na nekom srpskom festivalu nakon FEST-a. 

image
Ranko Suvar/Cropix

- Čini mi se da ljudi imaju dosta snažnu reakciju na film, a obzirom da je i pravljen s ciljem da zamisli i da otvori tabu. Ja sam dosta zadovoljna. Jako nam je drago da je dobio i nagradu publike na FEST-u jer, realno, sve što mi radimo je ništa bez publike. A nagrada na Ravno Selo film festivalu je moja prva glumačka nagrada, tako da mi je dosta posebna - izjavila nam je Luna.

Festival u Ravnom Selu već sedmu godinu zaredom organizira poznati glumac Lazar Ristovski, a uključuje glavni i studentski program, te selekciju "Kratkih 100 minuta" s dokumentarnim filmovima "koji su nedavno privukli veliku pažnju kritike i javnosti".

U glavnom programu prikazano je 12 naslova "ravnomjerno raspoređenih između premijera domaćeg srpskog filma, premijera regionalnih produkcija i međunarodnih filmova", a "Sveta obitelj" je našla svoje mjesto među ostvarenjima kao što su "Prošli životi, "Ekskurzija", "Samo kad se smijem", "Nedelja", "Polite Society", "Posljednji strelac"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 16:33