StoryEditorOCM
ShowbizLEGENDA IZ KOMŠILUKA

‘Pukla je k‘o praćka, nisam otkazao!‘: mediji se raspisali o Alenu Islamoviću, saznali smo što mu se dogodilo

Piše Lenka Gospodnetić
2. srpnja 2024. - 10:21
Alen Islamović je nastup na Vrlika Lake Festivalu odradio - sjedeći. A njegova publika nije prestala pjevati i plesatiJakov Prkić/Cropix

Legenda rock‘n‘rolla bivše Jugoslavije, nezaboravni vokal Divljih jagoda i jedan od onih koji je opjevao "pastirski rock" u režiji Bijelog dugmeta – Alen Islamović, momak iz Bihaća, bio je zvijezda ovogodišnjeg Vrlika Lake Festivala.

Zapravo, svi su bili zvijezde pod zvijezdama, ali samo je Alenu pripala završnica, onaj famozni "veliki prasak". I bogme je prasnuo! No, ne samo Alen, koji je nastupio – sjedeći, s longetom na nozi. Prasnula mu je i – tetiva.

– Igro sam tenis u Somboru prošlog tjedna, imo sam neku rupu u nastupu s Dugmetom u Nišu, pa skoknuo do prijatelja u Sombor.

67. godina je tu

Prvih 40 minuta tenisa ništa, a onda – ups! – puknula tetiva ko praćka! Teška je ozljeda, rekli mi doktori da moram mirovat šest nedjelja, a meni notes pun ljetnih koncerata po cijeloj regiji! Šta ću, nisam ništa otkazivo, nego ovako pjevam – sliježe Alen ramenima, domeće:

– Čuj, nije više kako je bilo, 67. je godina tu – namiguje roker, koji možda ima ranjenu nogu, ali bogme mu je glas kao u mladića! A i srce je junačko...

– Rekli mi doktori da moram pazit da se rana od petnest centimetara ne upali, pa tamo gdje se zateknem moram na previjanje. To je tako, snalaženje, šta ću – veli bez gorčine Islamović, koji pjeva u Crnoj Gori, Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj. Posebno se veseli Puli, a i u Vrlici mu je, kaže, divno.

image
Jakov Prkić/Cropix

U vikendicu na Vir

– Imam 40 samostalnih i desetak koncerata s Dugmetom. Ne idem ja na godišnji nikad, al‘ skoknut ću se okupat ako uhvatim vremena na Vir, u vikendicu – kaže pjevač.

Svoju luksuznu kuću s bazenom u Bihaću ljeti iznajmljuje za odmor. Pitamo ga je li notes pun i rezervacija za vilu.

– Tamo najam kreće u sedmom i osmom mjesecu, pa nije bilo nikog sad u junu – veli.

A znaju li gosti u čijoj kući odsjedaju?

– Ne znaju! Al većina shvati kad dođu, pa im bude drago – skromno će rock-velikan.

Za Vrliku kaže da mu godi zbog "ugođaja planine". 

Baš milina

– Jako je lijepo ovdje, priroda, jezero, taj neki planinski šmek. Baš milina – sažima pjevač, potiho žaleći što po toj ljepoti nije uspio – prošetati.

Inače, Alena Islamovića su Gustafi najavili kao "Alena Vitasovića". Istarski zafrkanti zagrijali su publiku, pitamo Islamovića kako mu se čini njihov nastup. Ulovio je zadnju pjesmu.

– Jesu l‘ to bili Gustafi? Ajd fino. Čuo sam za njih – mirno je kazao.

image
Jakov Prkić/Cropix

Otkrio nam je i da u svojem novouređenom digital-studiju u Bihaću "kuha" album s novim pjesmama. K tomu, nada se dobroj berbi lješnjaka koje je posadio na svojoj plantaži, također u Bihaću.

– Vidjet ćemo najesen sve te plodove – vragolasto se osmjehnuo rock-velikan iz komšiluka.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 10:21