stdClass Object ( [id] => 1073956 [title] => Razmišljate o preuređenju stana? Ne mora biti skupo, neka bude privlačno! Evo vodiča kroz top trendove u interijeru, naglasak je na prirodnom i mekom [alias] => razmisljate-o-preuredenju-stana-ne-mora-biti-skupo-neka-bude-privlacno-evo-vodica-kroz-top-trendove-u-interijeru-naglasak-je-na-prirodnom-i-mekom [catid] => 298 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Puno se raspravlja o trendovima u interijeru i eksterijeru, dizajnu i arhitekturi u 2021. godini. O tome ima dosta različitih stajališta, ovisno o tome odakle dolaze, zagovaraju li ih američki, britanski, drugi europski ili čak dalekoistočni autori.

No, svima je zajedničko polazište da je pandemija promijenila naše živote, da smo se okrenuli svojim domovima, u kojima živimo s obitelji ili sami, da tu ujedno i radimo i da nam jako nedostaje priroda, pa ako imamo još i balkon ili dvorište, sve to zajedno čini naš mali intimni svemir, koji valja urediti tako da budemo što sretniji.

Dakle, kod uređenja naših životnih prostora jednaka će pažnja biti posvećena unutarnjem i vanjskom prostoru.

U interijeru će, slažu se uglavnom svi kreatori unutarnjih prostora, poželjan biti što mekši namještaj, "pufastih", okruglastih formi, da bude što podatniji našem tijelu kad se zavalimo na kauč ili u naslonjač.

---

image
Zaobljen i mekan, 'Pacha Lounge Chair' modernistička je kreacija iznimne udobnosti
 
---


O namještaju zakrivljenih linija pisali smo i lani u ovo vrijeme na istim ovim stranicama, a to je bio nastavak dramatičnih promjena u dizajnu koje su se jasno izrekle još 2019. na sajmovima Maison & Objet u Parizu i potom na Salonu u Milanu, puno prije dolaska virusa.

Bila je to godina kad je zov prirode obuzeo dizajnere svih profila, pa su svi bili opčinjeni prirodnim linijama, a one su još uvijek na vrhu najpoželjnijih formi.

Udobnost je najvažnija

Naravno, meko i ugodno odnosi se na dnevni prostor u kojem boravimo zajedno s obitelji, pa će naslonjači poput onog iz kolekcije "Rico" danskog brenda "Ferm Living" biti najbolji primjer.

Udobnost se nameće kao najvažnija stavka, tako da neki američki dizajneri smatraju kako je sada odzvonilo "mid-century" stilu, naslonjačima iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, s drvenim naslonima za ruke i "kvadrataste" forme sjedišta i naslona.

To su one fotelje koje su protekle godine doživjele veliki povratak, vadile su se iz obiteljskih spremišta, obnavljale se i ponovno nas zavele. Naravno da ćemo ih i dalje voljeti i koristiti, jer europski autori, posebice britanski, smatraju da je sada stasala generacija milenijalaca koji u svojem prostoru žele komade svojih baka.

Uz ovakvu želju i preporuku ide i činjenica da će u ovoj, 2021. godini u trendu biti upravo obiteljski, naslijeđeni komadi, jednako kao i obnovljeni namještaj kakav već posjedujete.

---

image
'Rico lounge chair': bezvremenski materijal bukle, koji je tkan od nejednakog prediva, daje bogatu i opuštenu teksturu 
 
DIZAJNHOLIK
---


Jedna irska dizajnerica izjavila je da "nema ništa uzbudljivije od davanja novog života komadima predaka". Sve to ide ukorak sa stavom da ćemo se ove godine okrenuti prema kvaliteti koja traje, majstorstvu tapetara, drvodjelaca, umjetnika, obrtnika...

Obnavljanje namještaja

Produžavanje života korištenom namještaju ima indirektne veze i s onima koji dizajnom spašavaju prirodu, a to je, može se reći, stav koji više nije samo trend, nego postaje stil života.

---

---

Reciklaža je budućnost, a već smo pisali o tome kako radi slovenski brend "Donar", pa ih s razlogom ovdje spominjemo. Ovaj put izdvojit ćemo samo jednu njihovu stolicu, Nico Less, koja je napravljena od posebnog filca.

Njihov je stolac odgovor na ljudsku potrebu da se smanji emisija CO2 i da otpad postane materijal budućnosti.

---

image
Stolica Nico Less načinjena je od 70 komada recikliranih plastičnih boca
Jernej Lasić
---


"Primož Jeza Studio" i "Donar" stvorili su stolicu od recikliranog filca u kojoj je 60 posto recikliranih plastičnih boca i 40 posto netkanog tekstila.

Svaki stolac Nico Less spasio je planet od 70 odbačenih plastičnih boca, što je otprilike 980 grama reciklirane plastike ili, da kažemo drukčije, to je 1926 kilograma CO2 koji bi se ispustio u atmosferu tijekom spaljivanja odbačene plastike.

I, što je najvažnije, namještaj napravljen s ovolikim udjelom prerađene plastike udoban je, ergonomski oblikovan, dugotrajan... a kad bude odradio svoj funkcionalni život, ponovno se može reciklirati.

Ni prljav, ni hrđav

Na ovu priču može se nastaviti i sve zanimljiviji industrijski dizajn, koji već odavno nije ni "neuredan" ni "prljav" ni "hrđav" stil, kako bi mogao zaključiti netko s predrasudama prema ovakvom načinu uređenja interijera.

Ovaj estetski trend postao je popularan krajem dvijetisućitih s detaljima od drva, betona i metalnih rasvjetnih tijela. Danas ova rasvjeta odlično figurira i u "urednim" modernim interijerima, baš kao i u ostalim stilovima uređenja.

Lako je sve to uklopiti kad se "izglade nijanse" nekog stila. Rasvjeta iz svakog kantuna ionako je dio trenda u 2021. godini, a profinjene industrijske verzije danas možete i sami sklopiti.

---

image
---


O tome nam govore u zagrebačkom brandu "Creative Cables", gdje imaju "sve dijelove" potrebne za sastavljanje bilo kakvog rasvjetnog tijela. Tu se izaberu kabeli obloženi tekstilom u boji koju poželite, žarulje kakve ne možete ni zamisliti, sjenila od metala starinskog, čisto industrijskog, moderniziranog industrijskog stila, žičana, mrežasta... tako da luster ili lampa bilo kakve namjene može biti unikat.

A i to je dio trenda 2021. koji zagovaraju europski dizajneri i tvrde da više nisu zanimljivi komadi iz masovne industrijske proizvodnje.

Tamnoplava i neobojeno drvo

Dizajneri interijera razilaze se u pogledu novih boja u prostoru. Neki od njih i ne osvrću se na "odredbu" američkog Pantonea da nam domovi u 2021. trebaju biti u kombinaciji sive i žute.

Neki se slažu da siva treba ostati, drugi tvrde da će tamnoplava biti nova crna u kreiranju elegancije nekog prostora. Američki autori drže da je ove godine crna kuhinja apsolutni hit, dok europski tvrde da kuhinjski elementi moraju biti isključivo bijeli.

---

---

Dok jedni zagovaraju bezvremenske komade art decoa, drugi kažu da je namještaj od svijetlog neobojenog drva u skandinavskom stilu pravi hit.

---

---

Ovaj će se materijal koristiti ne samo za podove, nego i za pokrivanje zidova i stropova. Svijetlo drvo u svojoj sirovoj boji i estetici bit će vrhunac za višenamjenske prostore. Zagovarači kažu da je to naglasak prirode s taktilnim trendom dizajna 2021. godine.

Kamena kugla

Prirodni materijali nikad nisu toliko bili važni. Jedan od njih je kamen, koji se koristi na brojne načine. Kameni stolić bit će centralni komad u dnevnom prostoru, jednako kao i u kuhinji, a na balkonu ili u dvorištu nezamjenjiv materijal. Na ovom je tragu već prošlog ljeta bila arhitektica i dizajnerica Tina Rugelj, čiju smo "dalmatinsku" kolekciju ovdje već predstavili lani.

Ona bira kamenu kuglu kao težište u dizajniranju stolića i stolova, povezuje ih s morem i maslinama, ovisno o tome kombinira li je samo uz metal ili tome pridodaje i drvo. Njezina je inspiracija bila mediteranski način okupljanja oko hrane, odnosno oko stola, zapravo atmosfera koja je valjda protekle "virusne" godine bila prisutna u svakom domu, a nastavit će se i ove.

---

image
Zidne tapete Tamare Musulin uklapaju se u trend prirode u kući
---


I da, priroda i prirodnost i dalje su hit. Zelenilo ostaje u domovima, pravo živo cvijeće i cvjetni uzorci na zidnim plohama, poput tapeta ili naljpnica kkave radi Tamara Musulin s brandom 'Affirmation wall'. I ljudski oblici su poželjni kao skulpture, kao vaze ili možda tek kao ukras na plakatu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INSPIRIRAJTE SE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => INSPIRIRAJTE SE 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-01-11 13:00:06 [created_by] => 3194 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-01-28 15:34:09 [modified_by] => 3194 [publish_up] => 2021-01-28 15:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 45 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 298 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o kulturi življenja [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, prostorija, kultura življenja [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Prostor(i)ja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/01\/11\/15770244.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/11\/14605014.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/11\/15770246.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/11\/15770250.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/11\/15770256.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/11\/15764780.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/11\/15771530.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/11\/15779192.jpg","\/images\/slike\/2021\/01\/11\/15779292.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","KLEMEN RAZINGER","","","Jernej Lasi\u0107","SHUTTERSTOCK","DIZAJNHOLIK","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Industrijski dizajn i kreativno dizajnirana rasvjeta po\u017eeljan su adut. Odli\u010dni primjeri sti\u017eu iz zagreba\u010dkog brenda 'Creative Cables'","Stol 'Maslina i kamen' slovenske arhitektice i dizajnerice Tine Rugelj","Kod zagreba\u010dkog brenda 'Creative Cables' sami mo\u017eete kombinirati elemente svakog lustera ili lampe","","Stolica Nico Less na\u010dinjena je od 70 komada recikliranih plasti\u010dnih boca","Ljudska su lica sve prisutnija u interijeru. Kerami\u010dari izra\u0111uju ukrasne tegle za cvije\u0107e u obliku ljudskih glava, a grafi\u010dari i umjetnici crtaju lica u jednom potezu","'Rico lounge chair':\u00a0bezvremenski materijal bukle, koji je tkan od nejednakog prediva, daje bogatu i opu\u0161tenu teksturu\u00a0
\n\u00a0","Zidne tapete Tamare Musulin uklapaju se u trend prirode u ku\u0107i","Zaobljen i mekan, 'Pacha Lounge Chair' modernisti\u010dka je kreacija iznimne udobnosti
\n\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x1200","k_15770244_1280.jpg":"1280x1280","k_15770244_1024.jpg":"1024x1024","k_15770244_640.jpg":"640x640","k_15770244_480.jpg":"480x480","k_15770244_340.jpg":"340x340","k_15770244_220.jpg":"220x220","o_15770244_1280.jpg":"1280x1280","o_15770244_1024.jpg":"1024x1024","o_15770244_640.jpg":"640x640","o_15770244_480.jpg":"480x480","o_15770244_340.jpg":"340x340","o_15770244_220.jpg":"220x220","h_15770244_1280.jpg":"1280x854","h_15770244_1024.jpg":"1024x683","h_15770244_640.jpg":"640x427","h_15770244_480.jpg":"480x320","h_15770244_340.jpg":"340x227","h_15770244_220.jpg":"220x147","pp_15770244_1280.jpg":"1006x1280","pp_15770244_1024.jpg":"805x1024","pp_15770244_640.jpg":"503x640","pp_15770244_480.jpg":"377x480","pp_15770244_340.jpg":"267x340","pp_15770244_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_14605014_1280.jpg":"1280x1280","k_14605014_1024.jpg":"1024x1024","k_14605014_640.jpg":"640x640","k_14605014_480.jpg":"480x480","k_14605014_340.jpg":"340x340","k_14605014_220.jpg":"220x220","o_14605014_1280.jpg":"1280x1920","o_14605014_1024.jpg":"1024x1536","o_14605014_640.jpg":"640x960","o_14605014_480.jpg":"480x720","o_14605014_340.jpg":"340x510","o_14605014_220.jpg":"220x330","h_14605014_1280.jpg":"1280x854","h_14605014_1024.jpg":"1024x683","h_14605014_640.jpg":"640x427","h_14605014_480.jpg":"480x320","h_14605014_340.jpg":"340x227","h_14605014_220.jpg":"220x147","pp_14605014_1280.jpg":"1006x1280","pp_14605014_1024.jpg":"805x1024","pp_14605014_640.jpg":"503x640","pp_14605014_480.jpg":"377x480","pp_14605014_340.jpg":"267x340","pp_14605014_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1920","k_15770246_1280.jpg":"1280x1280","k_15770246_1024.jpg":"1024x1024","k_15770246_640.jpg":"640x640","k_15770246_480.jpg":"480x480","k_15770246_340.jpg":"340x340","k_15770246_220.jpg":"220x220","o_15770246_1280.jpg":"1280x1280","o_15770246_1024.jpg":"1024x1024","o_15770246_640.jpg":"640x640","o_15770246_480.jpg":"480x480","o_15770246_340.jpg":"340x340","o_15770246_220.jpg":"220x220","h_15770246_1280.jpg":"1280x854","h_15770246_1024.jpg":"1024x683","h_15770246_640.jpg":"640x427","h_15770246_480.jpg":"480x320","h_15770246_340.jpg":"340x227","h_15770246_220.jpg":"220x147","pp_15770246_1280.jpg":"1006x1280","pp_15770246_1024.jpg":"805x1024","pp_15770246_640.jpg":"503x640","pp_15770246_480.jpg":"377x480","pp_15770246_340.jpg":"267x340","pp_15770246_220.jpg":"173x220"},{"size0":"800x800","k_15770250_1280.jpg":"1280x1280","k_15770250_1024.jpg":"1024x1024","k_15770250_640.jpg":"640x640","k_15770250_480.jpg":"480x480","k_15770250_340.jpg":"340x340","k_15770250_220.jpg":"220x220","o_15770250_1280.jpg":"1280x1280","o_15770250_1024.jpg":"1024x1024","o_15770250_640.jpg":"640x640","o_15770250_480.jpg":"480x480","o_15770250_340.jpg":"340x340","o_15770250_220.jpg":"220x220","h_15770250_1280.jpg":"1280x854","h_15770250_1024.jpg":"1024x683","h_15770250_640.jpg":"640x427","h_15770250_480.jpg":"480x320","h_15770250_340.jpg":"340x227","h_15770250_220.jpg":"220x147","pp_15770250_1280.jpg":"1006x1280","pp_15770250_1024.jpg":"805x1024","pp_15770250_640.jpg":"503x640","pp_15770250_480.jpg":"377x480","pp_15770250_340.jpg":"267x340","pp_15770250_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_15770256_1280.jpg":"1280x1280","k_15770256_1024.jpg":"1024x1024","k_15770256_640.jpg":"640x640","k_15770256_480.jpg":"480x480","k_15770256_340.jpg":"340x340","k_15770256_220.jpg":"220x220","o_15770256_1280.jpg":"1280x1920","o_15770256_1024.jpg":"1024x1536","o_15770256_640.jpg":"640x960","o_15770256_480.jpg":"480x720","o_15770256_340.jpg":"340x510","o_15770256_220.jpg":"220x330","h_15770256_1280.jpg":"1280x854","h_15770256_1024.jpg":"1024x683","h_15770256_640.jpg":"640x427","h_15770256_480.jpg":"480x320","h_15770256_340.jpg":"340x227","h_15770256_220.jpg":"220x147","pp_15770256_1280.jpg":"1006x1280","pp_15770256_1024.jpg":"805x1024","pp_15770256_640.jpg":"503x640","pp_15770256_480.jpg":"377x480","pp_15770256_340.jpg":"267x340","pp_15770256_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2393","k_15764780_1280.jpg":"1280x1280","k_15764780_1024.jpg":"1024x1024","k_15764780_640.jpg":"640x640","k_15764780_480.jpg":"480x480","k_15764780_340.jpg":"340x340","k_15764780_220.jpg":"220x220","o_15764780_1280.jpg":"1280x1595","o_15764780_1024.jpg":"1024x1276","o_15764780_640.jpg":"640x797","o_15764780_480.jpg":"480x598","o_15764780_340.jpg":"340x423","o_15764780_220.jpg":"220x274","h_15764780_1280.jpg":"1280x854","h_15764780_1024.jpg":"1024x683","h_15764780_640.jpg":"640x427","h_15764780_480.jpg":"480x320","h_15764780_340.jpg":"340x227","h_15764780_220.jpg":"220x147","pp_15764780_1280.jpg":"1006x1280","pp_15764780_1024.jpg":"805x1024","pp_15764780_640.jpg":"503x640","pp_15764780_480.jpg":"377x480","pp_15764780_340.jpg":"267x340","pp_15764780_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","k_15771530_1280.jpg":"1280x1280","k_15771530_1024.jpg":"1024x1024","k_15771530_640.jpg":"640x640","k_15771530_480.jpg":"480x480","k_15771530_340.jpg":"340x340","k_15771530_220.jpg":"220x220","o_15771530_1280.jpg":"1280x1920","o_15771530_1024.jpg":"1024x1536","o_15771530_640.jpg":"640x960","o_15771530_480.jpg":"480x720","o_15771530_340.jpg":"340x510","o_15771530_220.jpg":"220x330","h_15771530_1280.jpg":"1280x854","h_15771530_1024.jpg":"1024x683","h_15771530_640.jpg":"640x427","h_15771530_480.jpg":"480x320","h_15771530_340.jpg":"340x227","h_15771530_220.jpg":"220x147","pp_15771530_1280.jpg":"1006x1280","pp_15771530_1024.jpg":"805x1024","pp_15771530_640.jpg":"503x640","pp_15771530_480.jpg":"377x480","pp_15771530_340.jpg":"267x340","pp_15771530_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2560","k_15779192_1280.jpg":"1280x1280","k_15779192_1024.jpg":"1024x1024","k_15779192_640.jpg":"640x640","k_15779192_480.jpg":"480x480","k_15779192_340.jpg":"340x340","k_15779192_220.jpg":"220x220","o_15779192_1280.jpg":"1280x1706","o_15779192_1024.jpg":"1024x1365","o_15779192_640.jpg":"640x853","o_15779192_480.jpg":"480x640","o_15779192_340.jpg":"340x453","o_15779192_220.jpg":"220x293","h_15779192_1280.jpg":"1280x854","h_15779192_1024.jpg":"1024x683","h_15779192_640.jpg":"640x427","h_15779192_480.jpg":"480x320","h_15779192_340.jpg":"340x227","h_15779192_220.jpg":"220x147","pp_15779192_1280.jpg":"1006x1280","pp_15779192_1024.jpg":"805x1024","pp_15779192_640.jpg":"503x640","pp_15779192_480.jpg":"377x480","pp_15779192_340.jpg":"267x340","pp_15779192_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1363x1363","k_15779292_1280.jpg":"1280x1280","k_15779292_1024.jpg":"1024x1024","k_15779292_640.jpg":"640x640","k_15779292_480.jpg":"480x480","k_15779292_340.jpg":"340x340","k_15779292_220.jpg":"220x220","o_15779292_1280.jpg":"1280x1280","o_15779292_1024.jpg":"1024x1024","o_15779292_640.jpg":"640x640","o_15779292_480.jpg":"480x480","o_15779292_340.jpg":"340x340","o_15779292_220.jpg":"220x220","h_15779292_1280.jpg":"1280x854","h_15779292_1024.jpg":"1024x683","h_15779292_640.jpg":"640x427","h_15779292_480.jpg":"480x320","h_15779292_340.jpg":"340x227","h_15779292_220.jpg":"220x147","pp_15779292_1280.jpg":"1006x1280","pp_15779292_1024.jpg":"805x1024","pp_15779292_640.jpg":"503x640","pp_15779292_480.jpg":"377x480","pp_15779292_340.jpg":"267x340","pp_15779292_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14851621 Threads: 1 Questions: 3135975073 Slow queries: 6986355 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234689085 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) ) [link] => /mozaik/prostorija/razmisljate-o-preuredenju-stana-ne-mora-biti-skupo-neka-bude-privlacno-evo-vodica-kroz-top-trendove-u-interijeru-naglasak-je-na-prirodnom-i-mekom-1073956 [printLink] => /mozaik/prostorija/razmisljate-o-preuredenju-stana-ne-mora-biti-skupo-neka-bude-privlacno-evo-vodica-kroz-top-trendove-u-interijeru-naglasak-je-na-prirodnom-i-mekom-1073956?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 629488 [name] => trendovi u interijerima [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-28 16:30:08 [main_article_id] => 0 [alias] => trendovi-u-interijerima [link] => /tag/trendovi-u-interijerima ) [1] => stdClass Object ( [id] => 349378 [name] => interijeri [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => interijeri [link] => /tag/interijeri ) [2] => stdClass Object ( [id] => 375847 [name] => preuređenje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => preuredenje [link] => /tag/preuredenje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INSPIRIRAJTE SE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Razmišljate o preuređenju stana? Ne mora biti skupo, neka bude privlačno! Evo vodiča kroz top trendove u interijeru, naglasak je na prirodnom i mekom [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3194 [name] => Olgica Ivić Grizelj [username] => olgica-ivi-grizelj [email] => olgica-ivi-grizelj@sd.hr [password] => $2y$10$pDLtOGBvBqvwlrYwD9du6.i.DAKfdD9vF92yI0Lu.9KBu3Hy1XUmq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/olgica-ivic-grizelj-3194 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1712 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3cae59d70343ed833a8bdb63be15e211?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15770244.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => Industrijski dizajn i kreativno dizajnirana rasvjeta poželjan su adut. Odlični primjeri stižu iz zagrebačkog brenda 'Creative Cables' [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15770244.jpg [title] => Industrijski dizajn i kreativno dizajnirana rasvjeta poželjan su adut. Odlični primjeri stižu iz zagrebačkog brenda 'Creative Cables' ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/14605014.jpg [title] => KLEMEN RAZINGERStol 'Maslina i kamen' slovenske arhitektice i dizajnerice Tine Rugelj ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15770246.jpg [title] => Kod zagrebačkog brenda 'Creative Cables' sami možete kombinirati elemente svakog lustera ili lampe ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15770250.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15770256.jpg [title] => Jernej LasićStolica Nico Less načinjena je od 70 komada recikliranih plastičnih boca ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15764780.jpg [title] => SHUTTERSTOCKLjudska su lica sve prisutnija u interijeru. Keramičari izrađuju ukrasne tegle za cvijeće u obliku ljudskih glava, a grafičari i umjetnici crtaju lica u jednom potezu ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15771530.jpg [title] => DIZAJNHOLIK'Rico lounge chair': bezvremenski materijal bukle, koji je tkan od nejednakog prediva, daje bogatu i opuštenu teksturu 
 
) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15779192.jpg [title] => Zidne tapete Tamare Musulin uklapaju se u trend prirode u kući ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/01/11/15779292.jpg [title] => Zaobljen i mekan, 'Pacha Lounge Chair' modernistička je kreacija iznimne udobnosti
 
) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Puno se raspravlja o trendovima u interijeru i eksterijeru, dizajnu i arhitekturi u 2021. godini. O tome ima dosta različitih stajališta, ovisno o tome odakle dolaze, zagovaraju li ih američki, britanski, drugi europski ili čak dalekoistočni autori.

No, svima je zajedničko polazište da je pandemija promijenila naše živote, da smo se okrenuli svojim domovima, u kojima živimo s obitelji ili sami, da tu ujedno i radimo i da nam jako nedostaje priroda, pa ako imamo još i balkon ili dvorište, sve to zajedno čini naš mali intimni svemir, koji valja urediti tako da budemo što sretniji.

Dakle, kod uređenja naših životnih prostora jednaka će pažnja biti posvećena unutarnjem i vanjskom prostoru.

U interijeru će, slažu se uglavnom svi kreatori unutarnjih prostora, poželjan biti što mekši namještaj, "pufastih", okruglastih formi, da bude što podatniji našem tijelu kad se zavalimo na kauč ili u naslonjač.

---

image
Zaobljen i mekan, 'Pacha Lounge Chair' modernistička je kreacija iznimne udobnosti
 
---


O namještaju zakrivljenih linija pisali smo i lani u ovo vrijeme na istim ovim stranicama, a to je bio nastavak dramatičnih promjena u dizajnu koje su se jasno izrekle još 2019. na sajmovima Maison & Objet u Parizu i potom na Salonu u Milanu, puno prije dolaska virusa.

Bila je to godina kad je zov prirode obuzeo dizajnere svih profila, pa su svi bili opčinjeni prirodnim linijama, a one su još uvijek na vrhu najpoželjnijih formi.

Udobnost je najvažnija

Naravno, meko i ugodno odnosi se na dnevni prostor u kojem boravimo zajedno s obitelji, pa će naslonjači poput onog iz kolekcije "Rico" danskog brenda "Ferm Living" biti najbolji primjer.

Udobnost se nameće kao najvažnija stavka, tako da neki američki dizajneri smatraju kako je sada odzvonilo "mid-century" stilu, naslonjačima iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, s drvenim naslonima za ruke i "kvadrataste" forme sjedišta i naslona.

To su one fotelje koje su protekle godine doživjele veliki povratak, vadile su se iz obiteljskih spremišta, obnavljale se i ponovno nas zavele. Naravno da ćemo ih i dalje voljeti i koristiti, jer europski autori, posebice britanski, smatraju da je sada stasala generacija milenijalaca koji u svojem prostoru žele komade svojih baka.

Uz ovakvu želju i preporuku ide i činjenica da će u ovoj, 2021. godini u trendu biti upravo obiteljski, naslijeđeni komadi, jednako kao i obnovljeni namještaj kakav već posjedujete.

---

image
'Rico lounge chair': bezvremenski materijal bukle, koji je tkan od nejednakog prediva, daje bogatu i opuštenu teksturu 
 
DIZAJNHOLIK
---


Jedna irska dizajnerica izjavila je da "nema ništa uzbudljivije od davanja novog života komadima predaka". Sve to ide ukorak sa stavom da ćemo se ove godine okrenuti prema kvaliteti koja traje, majstorstvu tapetara, drvodjelaca, umjetnika, obrtnika...

Obnavljanje namještaja

Produžavanje života korištenom namještaju ima indirektne veze i s onima koji dizajnom spašavaju prirodu, a to je, može se reći, stav koji više nije samo trend, nego postaje stil života.

---

---

Reciklaža je budućnost, a već smo pisali o tome kako radi slovenski brend "Donar", pa ih s razlogom ovdje spominjemo. Ovaj put izdvojit ćemo samo jednu njihovu stolicu, Nico Less, koja je napravljena od posebnog filca.

Njihov je stolac odgovor na ljudsku potrebu da se smanji emisija CO2 i da otpad postane materijal budućnosti.

---

image
Stolica Nico Less načinjena je od 70 komada recikliranih plastičnih boca
Jernej Lasić
---


"Primož Jeza Studio" i "Donar" stvorili su stolicu od recikliranog filca u kojoj je 60 posto recikliranih plastičnih boca i 40 posto netkanog tekstila.

Svaki stolac Nico Less spasio je planet od 70 odbačenih plastičnih boca, što je otprilike 980 grama reciklirane plastike ili, da kažemo drukčije, to je 1926 kilograma CO2 koji bi se ispustio u atmosferu tijekom spaljivanja odbačene plastike.

I, što je najvažnije, namještaj napravljen s ovolikim udjelom prerađene plastike udoban je, ergonomski oblikovan, dugotrajan... a kad bude odradio svoj funkcionalni život, ponovno se može reciklirati.

Ni prljav, ni hrđav

Na ovu priču može se nastaviti i sve zanimljiviji industrijski dizajn, koji već odavno nije ni "neuredan" ni "prljav" ni "hrđav" stil, kako bi mogao zaključiti netko s predrasudama prema ovakvom načinu uređenja interijera.

Ovaj estetski trend postao je popularan krajem dvijetisućitih s detaljima od drva, betona i metalnih rasvjetnih tijela. Danas ova rasvjeta odlično figurira i u "urednim" modernim interijerima, baš kao i u ostalim stilovima uređenja.

Lako je sve to uklopiti kad se "izglade nijanse" nekog stila. Rasvjeta iz svakog kantuna ionako je dio trenda u 2021. godini, a profinjene industrijske verzije danas možete i sami sklopiti.

---

image
---


O tome nam govore u zagrebačkom brandu "Creative Cables", gdje imaju "sve dijelove" potrebne za sastavljanje bilo kakvog rasvjetnog tijela. Tu se izaberu kabeli obloženi tekstilom u boji koju poželite, žarulje kakve ne možete ni zamisliti, sjenila od metala starinskog, čisto industrijskog, moderniziranog industrijskog stila, žičana, mrežasta... tako da luster ili lampa bilo kakve namjene može biti unikat.

A i to je dio trenda 2021. koji zagovaraju europski dizajneri i tvrde da više nisu zanimljivi komadi iz masovne industrijske proizvodnje.

Tamnoplava i neobojeno drvo

Dizajneri interijera razilaze se u pogledu novih boja u prostoru. Neki od njih i ne osvrću se na "odredbu" američkog Pantonea da nam domovi u 2021. trebaju biti u kombinaciji sive i žute.

Neki se slažu da siva treba ostati, drugi tvrde da će tamnoplava biti nova crna u kreiranju elegancije nekog prostora. Američki autori drže da je ove godine crna kuhinja apsolutni hit, dok europski tvrde da kuhinjski elementi moraju biti isključivo bijeli.

---

---

Dok jedni zagovaraju bezvremenske komade art decoa, drugi kažu da je namještaj od svijetlog neobojenog drva u skandinavskom stilu pravi hit.

---

---

Ovaj će se materijal koristiti ne samo za podove, nego i za pokrivanje zidova i stropova. Svijetlo drvo u svojoj sirovoj boji i estetici bit će vrhunac za višenamjenske prostore. Zagovarači kažu da je to naglasak prirode s taktilnim trendom dizajna 2021. godine.

Kamena kugla

Prirodni materijali nikad nisu toliko bili važni. Jedan od njih je kamen, koji se koristi na brojne načine. Kameni stolić bit će centralni komad u dnevnom prostoru, jednako kao i u kuhinji, a na balkonu ili u dvorištu nezamjenjiv materijal. Na ovom je tragu već prošlog ljeta bila arhitektica i dizajnerica Tina Rugelj, čiju smo "dalmatinsku" kolekciju ovdje već predstavili lani.

Ona bira kamenu kuglu kao težište u dizajniranju stolića i stolova, povezuje ih s morem i maslinama, ovisno o tome kombinira li je samo uz metal ili tome pridodaje i drvo. Njezina je inspiracija bila mediteranski način okupljanja oko hrane, odnosno oko stola, zapravo atmosfera koja je valjda protekle "virusne" godine bila prisutna u svakom domu, a nastavit će se i ove.

---

image
Zidne tapete Tamare Musulin uklapaju se u trend prirode u kući
---


I da, priroda i prirodnost i dalje su hit. Zelenilo ostaje u domovima, pravo živo cvijeće i cvjetni uzorci na zidnim plohama, poput tapeta ili naljpnica kkave radi Tamara Musulin s brandom 'Affirmation wall'. I ljudski oblici su poželjni kao skulpture, kao vaze ili možda tek kao ukras na plakatu.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
KLEMEN RAZINGER Jernej Lasić SHUTTERSTOCK DIZAJNHOLIK

Industrijski dizajn i kreativno dizajnirana rasvjeta poželjan su adut. Odlični primjeri stižu iz zagrebačkog brenda 'Creative Cables'
KLEMEN RAZINGER
Stol 'Maslina i kamen' slovenske arhitektice i dizajnerice Tine Rugelj

Kod zagrebačkog brenda 'Creative Cables' sami možete kombinirati elemente svakog lustera ili lampe

Jernej Lasić
Stolica Nico Less načinjena je od 70 komada recikliranih plastičnih boca
SHUTTERSTOCK
Ljudska su lica sve prisutnija u interijeru. Keramičari izrađuju ukrasne tegle za cvijeće u obliku ljudskih glava, a grafičari i umjetnici crtaju lica u jednom potezu
DIZAJNHOLIK
'Rico lounge chair': bezvremenski materijal bukle, koji je tkan od nejednakog prediva, daje bogatu i opuštenu teksturu 
 

Zidne tapete Tamare Musulin uklapaju se u trend prirode u kući

Zaobljen i mekan, 'Pacha Lounge Chair' modernistička je kreacija iznimne udobnosti
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/prostorija/razmisljate-o-preuredenju-stana-ne-mora-biti-skupo-neka-bude-privlacno-evo-vodica-kroz-top-trendove-u-interijeru-naglasak-je-na-prirodnom-i-mekom-1073956 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b2f57fdfbdf5c0027d695446627dd9ad4283a9b2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Razmi%C5%A1ljate+o+preure%C4%91enju+stana%3F+Ne+mora+biti+skupo%2C+neka+bude+privla%C4%8Dno%21+Evo+vodi%C4%8Da+kroz+top+trendove+u+interijeru%2C+naglasak+je+na+prirodnom+i+mekom&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Frazmisljate-o-preuredenju-stana-ne-mora-biti-skupo-neka-bude-privlacno-evo-vodica-kroz-top-trendove-u-interijeru-naglasak-je-na-prirodnom-i-mekom-1073956 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Frazmisljate-o-preuredenju-stana-ne-mora-biti-skupo-neka-bude-privlacno-evo-vodica-kroz-top-trendove-u-interijeru-naglasak-je-na-prirodnom-i-mekom-1073956 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INSPIRIRAJTE SE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
ProstorijaINSPIRIRAJTE SE

Razmišljate o preuređenju stana? Ne mora biti skupo, neka bude privlačno! Evo vodiča kroz top trendove u interijeru, naglasak je na prirodnom i mekom

28. siječnja 2021. - 16:10
Industrijski dizajn i kreativno dizajnirana rasvjeta poželjan su adut. Odlični primjeri stižu iz zagrebačkog brenda 'Creative Cables'

Puno se raspravlja o trendovima u interijeru i eksterijeru, dizajnu i arhitekturi u 2021. godini. O tome ima dosta različitih stajališta, ovisno o tome odakle dolaze, zagovaraju li ih američki, britanski, drugi europski ili čak dalekoistočni autori.

No, svima je zajedničko polazište da je pandemija promijenila naše živote, da smo se okrenuli svojim domovima, u kojima živimo s obitelji ili sami, da tu ujedno i radimo i da nam jako nedostaje priroda, pa ako imamo još i balkon ili dvorište, sve to zajedno čini naš mali intimni svemir, koji valja urediti tako da budemo što sretniji.

Dakle, kod uređenja naših životnih prostora jednaka će pažnja biti posvećena unutarnjem i vanjskom prostoru.

U interijeru će, slažu se uglavnom svi kreatori unutarnjih prostora, poželjan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 08:37