StoryEditorOCM
Prostorijaizvrsna ponuda

Planirate kupiti roštilj? Donosimo savjete koji je najbolji za vas

Piše PROMO
23. lipnja 2023. - 13:22

Ispeći dobro ribu, meso ili povrće na roštilju ne mora biti zahtjevno. Osnovni preduvjet za to je dobar roštilj, vrijeme je roštiljanja i uživanja u okusima koji takav način pripreme jela pruža. Planirate li nabaviti novi roštilj ili jednostavno zamijeniti stari za bolji, onda je PEVEX idealno mjesto na kojem ćete pronaći baš onaj koji vam treba.

Odabir roštilja ovisi prije svega o namjeni, hoćete li ga koristiti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Svakako trebate uzeti u obzir i budžet kojim raspolažete jer cjenovni raspon je velik. No, kvalitetan roštilj možete pronaći već i za prihvatljiv iznos.

Kod kupovine novog roštilja svakako vam savjetujemo da razmotrite i što planirate najčešće pripremati, veličinu koja vam treba, ali i vrstu. PEVEX nudi tri glavne vrste roštilja: roštilj na ugljen, plinski i električni, a svog favorita možete odabrati u jednom od 28 prodajnih centara diljem Hrvatske ili na pevex.hr.

Roštilj na ugljen

Za tradicionalni način pečenja hrane pravo rješenje je roštilj na ugljen. Ako vam je do dobre zabave vikendom s društvom uz vatru, onda nećete pogriješiti odlučite li se za roštilj na ugljen jer daje specifičan miris, ali i okus jelima. No, budite oprezni jer stvara veliku toplinu i puno dima, stoga osigurajte dosta slobodnog prostora oko vašeg.

Njegova specifičnost je da omogućuje sporiji način za pripremu hrane i zahtijeva malo „majstorskog“ iskustva, a znamo da je PEVEX Majstor među ljubiteljima roštilja. Prvenstveno, iskustvo je potrebno pri paljenju vatre kako bi kasnije ugrijali ugljen na željenu temperaturu i krenuli s pripremom jela. Velika prednost ovog roštilja je onaj neodoljivi okus dima koji će obogatiti svako jelo.

Plinski roštilj

Ako volite jednostavnost i urednost te roštilj bez otvorene vatre, plinski roštilj je idealan izbor za vas. Pritiskom jednog  gumba se pali, a lako je održavati i regulirati temperaturu. Pri odabiru plinskog roštilja, ključno je obratiti pozornost na raspon temperature koju postiže odabrani model. Vrlo lako se čisti i nema ostatka pepela i ugljena te ne gubite puno vremena na pripremu jer se brzo pokreće i zagrijava. Zbog svoje veličine, potrebno je dosta slobodnog prostora za bezbrižno roštiljanje. Osim veličine, bitno je pripaziti da roštilj nije u blizini materijala koji je lako zapaljiv.  Plinski roštilj možete pokretati zemnim plinom ili plinom iz boce. Na njemu možete peći sve što poželite.

Električni roštilj

Električni roštilji su idealno rješenje za korištenje u stanu, kući ili vani na terasi ili balkonu uz električni priključak. Za električni roštilj nije potrebno puno prostora, temperatura mu se jednostavno podešava, rešetka je periva u perilici i dolaze s posudom za skupljanje masnoće. PEVEX nudi preklopne i otvorene  električne roštilje. Preklopni su bolji za manje količine hrane, a otvoreni za klasično roštiljanje, primjerice kad okupljate veće društvo.

Osim mobilnosti, električnom roštilju treba samo par minuta kako bi se zagrijao i spreman je za upotrebu, a  određeni modeli u sebi imaju i tajmer tako da ne morate brinuti hoće li vam jelo zagorjeti. Električni roštilji su stekli reputaciju najzdravijeg i najdostupnijeg načina za roštiljanje, upravo zbog izostanka klasičnog dimljenog okusa dobivenog korištenjem roštilja na ugljen.

Oprema za roštilj

Za potpuni doživljaj roštiljanja, ne smijemo zaboraviti ni opremu za roštilj koji će olakšati posao svakom „majstoru“. Neki komadi opreme su univerzalni, a drugi pak, karakteristični za određenu vrstu roštilja. Od univerzalne opreme svakako je dobro imati rukavice koje podnose toplinu i pregaču kako bi se zaštitili. Za pripremu i što lakše roštiljanje važni su i noževi, lopatice ali i duge vilice koje će spriječiti bliski kontakt vaših ruku s velikom temperaturom. Također, ovisno o vrsti roštilja razlikujemo i različite vrste goriva koja su bitan dio opreme za roštilj. Ne smijemo zaboraviti na čišćenje roštilja, a u Pevexu možete birati između raznih vrsta čistača koji su prilagođeni svim materijalima.

image

Dozator za pivo

Uživanje u roštiljanju zabava je za cijelu obitelj, a uz hranu koju ćete pripremiti neizostavna je okrjepa koju u Pevexu također možete pronaći. Na kraju i ne tako nevažno, kao dobar dodatak sigurno će biti od koristi specijalni dozator za pivo sa sustavom hlađenja koji odgovara bačvama od 5 litara. Neka roštiljanje počne…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:09