StoryEditorOCM
ProstorijaLUKSUZ NA KVADRAT

Nisu Beckhamovi ni ludi! Pet spavaonica, biblioteka, terasa s fontanom, 21 metara dug bazen. Pogledajte vilu koju kupuju

Piše Marija Čović Astra Real Estate
3. kolovoza 2023. - 14:24

Nekretnine koje imaju u svom vlasništvu širom svijeta trenutačno se procjenjuju na oko sto milijuna dolara, a prema pisanju lokalnih medija, Victoria i David Beckham spremni su za kupnju još jedne kuće za odmor i to u našem susjedstvu, u Crnoj Gori.

Engleska nogometna ikona i njegova supruga, bivša Posh Spice, potom prilično uspješna modna kreatorica, navodno su bacili oko na novoizgrađenu vilu "Maslina" u Donjoj Lastvi, naselju u Boki Kotorskoj u općini Tivat.

Vila se nalazi na brežuljku i ima fantastičan pogled na more, a premda se u ponudi agencije Astra Real Estate kaže kako potencijalni klijenti cijenu mogu doznati na upit, potvrđeno nam je da je procijenjena na 12 milijuna eura.

image
Astra Real Estate

Iz agencije, razumljivo, ne žele komentirati je li jedan od najslavnijih svjetskih parova zaista zainteresiran za vilu koja na četiri etaže ima ukupnu površinu od 1400 četvornih metara.

Vila "Maslina" ima ukupno pet spavaonica, glavni ulaz vodi u dnevnu sobu na dvije razine s kaminom, prostorom za televiziju i biblioteku. Iz dnevne sobe se izlazi na terasu s fontanom s koje se pruža fantastičan pogled na Tivat, zaljev i Porto Montenegro luksuznu marinu.

image
Astra Real Estate
image
Astra Real Estate

Iz dnevne sobe se ulazi i u kuhinju i blagovaonicu koja također ima izlaz na terasu, a iza kuhinje je ostava i praonica. Tu je i zanimljivi "Romeo i Julija" balkon okrenut prema zapada s kojeg se može gledati prekrasni zalazak sunca.

Put popločan kamenom iz Verone vodi do prostora za roštiljanje, odakle prolaz vodi do bazena dugog 21 i širokog pet metara, dječjeg bazena i prostora za sunčanje.

U podrumu, do kojeg se stiže dizalom, su sauna, soba za masažu, tuševi, teretana, vinski podrum i kućni kino, a vila ima i odvojeni apartman, sobu s kupaonicom, za poslugu iznad garaže za dva za dva automobila. U kaskadnom dvorištu koji okružuje vilu je i voćnjak sa stablima jabuke, kruške, šljiva, limuna, naranača, maslina te vinovom lozom.

image
Astra Real Estate
image
Astra Real Estate

Liftom se stiže i na najvišu etažu ovog zdanja, a potom se stepenicama stiže do terase na vrhu, idealne za zabave s obitelji i prijateljima i fantastičnim pogledom.

image
Hector Vivas/Getty Images Via Afp

Na prvom i drugom katu vile smješteno je pet spavaonica, svaka ima kupaonicu, a glavna spavaonica u sredini ima garderobu koja je dijeli u dva dijela, prostor za relaksaciju s TV-om, kaminom i hidromasažnom kadom s pogledom na Tivat. Tri od pet spavaonica imaju pogled na more, ostale na stabla maslina u vrtu, među kojima je i jedna stara 800 godina, a sve sobe imaju prekrasne terase.

Vila "Maslina", čiji je dio zidova napravljen od kamena iz 14. stoljeća, od kojeg su u to vrijeme građene kuće u Donjoj Lastvi, nije namještena pa će je budući kupac moći urediti prema vlastitom ukusu, modnoj kreatorici Victoriji to bi sasvim sigurno bio zanimljiv izazov.

image
Astra Real Estate
image
Astra Real Estate

David i Victoria su daleko stigli od prvog doma u Manchesteru kojeg je 1996. tada 21-godišnji nogometaš Manchetser Uniteda kupio za 150.000 funta. Spajsicu Victoriju Adamas upoznao je 1997. i zaprosio je 1998. godine, ona je prvu trudnoću provela u toj kući, ali su se iz nje iselili prije nego što su se vjenčali 1999. godine, prodali su je za 190.000 funta.

image
Astra Real Estate
image
Astra Real Estate

Potom su živjeli u penthouseu u Chesireu kojeg su kupili za 317.000 funta, a prodali su ga u kolovozu 2002. za 600.000 funta. Ostali su živjeti u istom području, ali u preuređenoj štali sa pet spavaonica koju su kupili za 1,25 milijuna funta, a prodali su je dvije godine kasnije za 1,75 milijuna funta.

Nekoliko mjeseci nakon što su kupili tu kuću, kupili su još jednu u Hertfordshireu, koju su mediji nazivali Beckinghamska palača, a platili su je 2,5 milijuna funta i potrošili još tri milijuna na preuređenje.

Ta je kuća bila u njihovom vlasništvu do 2015. godine, ali su rijetko bili u njoj nakon što je Davida karijera odvela u Los Angeles, pa su tijekom boravaka u domovini najčešće odsjedali u londonskim hotelima. Kuću u Hertfordshireu prodali su za 11,35 milijuna funta.

image
Astra Real Estate
image
Astra Real Estate

Od 2002. do danas Beckhamovi imaju vilu u Palm Jumeirahu, arhipelagu umjetnih otoka ispred Dubaija, koju su kupili za 1,3 milijuna funta, a za četiri milijuna funta su 2009. kupili stan u Burj Khalifi u Dubaiju, koji je još uvijek u njihovom vlasništvu.

Od 2003. do 2016. bili su vlasnici kuće za odmor nedaleko St. Tropeza u Francuskoj, kuće sa 34 prostorije, grijanim bazenom, vinogradom i privatnom kapelicom. Kupili su je za 1,5 milijuna funta, dosta utrošili u obnovu, a prodali su se za 2,4 milijuna funta.

Nakon što je David prešao u Real Madrid, 2005. su za 3,6 milijuna funta kupili kuću sa pet spavaonica u neposrednoj blizini španjolske prijestolnice, a prodali su je za 4,2 milijuna funta 2015. godine.

U Los Angelesu su 2007. kupili vilu u mediteranskom stilu sa šest spavaonica i devet kupaonica koju su platili 11 milijuna funta. Kuću su prodali 2018. za čak 33,1 milijun funta.

U Londonu su 2013. kupili obiteljski dom, kuću sa osam spavaonica i sedam kupaonica, u otmjenom Holland Parku, za 21,4 milijuna funta, a još osam milijuna potrošili su za njezino uređenje.

image
Astra Real Estate

U Cotswoldsu su 2016. za 6,15 milijuna funta kupili svoje ladanjsko utočište, farmersku kuću koju su temeljito preuredili.

Prije tri godine kupili su za 20 milijuna funta stan sa pet spavaonica u Miamiju na Floridi, u zgradi One Thousand Museum koju je projektirala slavna arhitektica Zaha Hadid.

Osim nekretnina, u Miamiju, gdje je sjedište Inter Miamija, kluba koji je u Davidovom vlasništvu i za kojeg odnedavno igra Leo Messi, od 2021. bračni par Beckham, čije se zajedničko bogatstvo procjenjuje na oko 450 milijuna dolara, ima i pet milijuna funta vrijednu luksuznu jahtu "Seven".

Jesu li postali i vlasnici vile u Crnoj Gori, gdje su ljetovali prije pet godina, vjerojatno će se uskoro doznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 12:59