StoryEditorOCM
ProstorijaSezona je štetočina

Gusjenice kuhinjskih moljaca najčešće donesemo iz trgovine, s hranom koja je već zaražena. Naučite ih prepoznati i istjerati iz vaših domova: kod nekih ljudi mogu izazvati alergijsku reakciju

Piše Tanja Giovanelli
18. rujna 2018. - 15:13

Moljci su naporne štetočine koje se mogu pojaviti u kuhinji ili ormarima s odjećom. Za razliku od tekstilnih moljaca, koje štete odjeći, gusjenice kuhinjskih moljaca prave veliku štetu na hrani. Napadnuta hrana je kontaminirana čahurama među kojima su izlučevine, ostaci kukuljice te ovojnice jaja. Takva hrana nije primjerena za korištenje! Saznajte kako ih naći i suzbiti. Gusjenice kuhinjskih moljaca najčešće donesemo iz trgovine, s hranom koja je već zaražena. Najviše se hrane rižom, žitaricama, brašnom, začinima, proizvodima od žitarica, tjesteninom, sušenim voćem, orasima, kakaom, keksima, hranom za kućne ljubimce.

Kako znate da u kući imate moljce?

U mraku vidimo male sivo-smeđe leptire karakterističnog vijugavog leta i primijetimo male rupice u papirnim i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 13:41