StoryEditorOCM
ProstorijaJESTE LI ZNALI?

Električar otkrio tajnu: Isključite ovaj mali kućanski uređaj preko noći i račun za struju će se prepoloviti

Piše MOZAIK SD
29. studenog 2023. - 07:13

Kad je riječ o plaćanju računa, onaj za struju uvijek je najveći i najzabrinjavajući, a mnogi se kunu kako ih uvijek iznenadi cifra koju vide na računu. No, mnogi se isto tako kunu da ako imate enormnu potrošnju, možete ostvariti i velike uštede. Na razne načine.

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem kućanstvu, vjerojatno vam ne pada na pamet skromni usmjerivač za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog cijeli dan, trošit će znatno više električne energije, piše Dom i Dizajn.

image
Yau Ming Low/alamy/alamy/profimedia/yau Ming Low/alamy/alamy/profimedia/

Stoga biste trebali obratiti pozornost na energetsku učinkovitost routera prije nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se router ne može isključiti jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savjet je da nabavite router koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi.

Internet router ne troši više struje od hladnjaka ili drugih uređaja, no opet bi ga bilo poželjno isključiti kada nije u uporabi.

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:30