StoryEditorOCM
ProstorijaIMA SE, MOŽE SE

Beyoncé i Jay-Z kupili su najskuplju kuću u povijesti Kalifornije za čak 200 milijuna dolara, građena je 15 godina

Piše MOZAIK SD
20. svibnja 2023. - 18:02
Oglašena cijena bila je znatno viša, kretala se oko 295 milijuna dolaraPapgalore/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Papgalore/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Najmoćniji par glazbene industrije kuću vrijednu 200 milijuna dolara. Beyoncé i Jay-Z kupili su najskuplju kuću u povijesti Kalifornije i drugu najskuplju u povijesti te zemlje. Prvi je penthouse u New Yorku kupljen za 238 milijuna dolara.

Nova kuća slavnoga para nalazi se u Malibuu i ima površinu od 3000 m². Iako je cijena vrlo visoka, očekuje se da će njegova kupnja donositi 11 milijuna dolara svake godine državi Kaliforniji. Zahvaljujući ovom porezu, taj će se novac koristiti za pristupačne programe stanovanja i beskućnika u regiji.

image

Novi dom  Beyoncé i Jay-Z

Papgalore/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Papgalore/backgrid/backgrid Usa/profimedia
image

Beyonce i suprug uspjeli su spustiti cijenu

Papgalore/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Papgalore/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Kupovina nije preskupa za par, budući da bi Beyoncé zahvaljujući svojoj turneji “Renaissance” trebala postati milijarderka. Oglašena cijena bila je znatno viša, kretala se oko 295 milijuna dolara. Beyonce i suprug uspjeli su spustiti cijenu te su prošli jeftinije.

image

Većina koja je vidjela fotografije nije oduševljena kućom

Papgalore/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Papgalore/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Kuću je inače naručio poznati kolekcionar umjetnina William Bell, a samo imanje je platio 14.5 milijuna. Kuća se gradila čak 15 godina. Kuću, sagrađenu s visokim betonskim zidovima s puno prostora, dizajnirao je japanski arhitekt Tadao Ando, koji također radi na kući Kanyea Westa u Malibuu.

Većina koja je vidjela fotografije nije oduševljena kućom, što vi mislite o njoj?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:58