stdClass Object ( [id] => 1038513 [title] => Ako nemate vrt, zalijepite ga na zid! Arhitektica Tamara Musulin uljepšava interijere bez ikakvog alata, njene kreacije su nas očarale [alias] => ako-nemate-vrt-zalijepite-ga-na-zid-arhitektica-tamara-musulin-uljepsava-interijere-bez-ikakvog-alata-njene-kreacije-su-nas-ocarale [catid] => 298 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Arhitektica i dizajnerica Tamara Musulin već deset godina čini interijere ljepšima i od najraskošnijeg vrta, "crta" po zidovima predivne cvjetove, piše poruke i omogućava nam da sami odaberemo i sami "posadimo" svoje "vrtove" te sami složimo pozitivne misli u našim prostorima. Nakon studija arhitekture i dizajna u Zagrebu, osnovala je brend "Afirmacijski zid" ("Affirmation Wall") i od tada zaljubljenici u ukrašavanje zidnih stijenki više ne moraju surfati bespućima interneta kako bi pronašli baš ono što će uveseljavati njihove prostore.

- "Afirmacijski zid" je firma i brend koji sam pokrenula 2010. godine. Njime sam ujedinila svoje ljubavi - prema lijepim interijerima, grafičkom dizajnu i pisanoj riječi. Zamisao mi je bila stvoriti "zidove koji pričaju" jer sam započela sa zidnim naljepnicama koje su nosile određene poruke i citate na hrvatskom jeziku, prije svega motivacijskog sadržaja, kako bi u prostoru u koji se postave, osim estetske komponente, širile pozitivnu vibraciju, motivirale i inspirirale. Do tada takvo nešto u Hrvatskoj još nije postojalo, a i ponuda sličnih proizvoda preko interneta, jedino na engleskom, bila je tek u začetku.

Zidne naljepnice, jednostavne za aplikaciju i lijepo upakirane, na veliku Tamarinu radost zaživjele su i privukle veliku pozornost. Najljepši božuri, velike stapke lavande, grane oleandra, divovske glavice anemona, ivančica i razno poljsko cvijeće, kao i poneki šumski stanovnik, od jelena do medvjeda, mogu se zahvaljujući Tamari Musulin zalijepiti na svaki zid.

---

image
Tamara Musulin
---

Inspiracija prirodom

- Nove cvjetne kolekcije zidnih naljepnica nadogradnja su na 10-godišnji rad kroz koji smo obukli mnoštvo zidova u razna ruha. Priroda mi je uvijek neiscrpan izvor inspiracije, pa su tako i proizišle nove ideje da se njezini božanstveni oblici prenesu na zidove, ali na malo drugačiji način od klasičnih tapeta. Cvjetni uzorci osmišljeni su kao prekrasne ilustracije, a inovativnost je ovog proizvoda u tome da sustavom parcijalnog lijepljenja dijelova veći dio zida ostaje potpuno slobodan. Naljepnice s uzorcima izrezane su po konturama, ne prekrivaju cijelu površinu i tako ostavljamo zidove da ″dišu″, a opet slažući kompoziciju iz dijelova dobivamo efekt zidnog murala, u kojemu i boja zida ima važnu ulogu. Prednost je ovakva uređenja zidova i jednostavnost postavljanja, nisu nam potrebni nikakvi dodatni alati, ljepila ili majstori. Količine se biraju prema veličini zida i ovisno o tome želimo li gušće ili rjeđe ″oslikan″ zid. Ideja je da se već i s malim ulaganjem može unijeti velika promjena u prostor.
I kako smo već nabrojili neke od Tamarinih biljaka, recimo i to da ona, osim čarobnih božura, inspiraciju nalazi i u našim mediteranskim biljkama poput lavande, oleandera, masline.

- Vodim računa i o simboličnom značenju i karakteristici pojedinih biljaka koje dolaze kao ukras u dom. Tako za vrlo traženi božur znamo da je cvijet ljubavi, divljenja i ženstvenosti, a osim što miriši jednako dobro kao što izgleda, ima i ljekovita svojstva. Tu su i neke nove kolekcije s pampas uzorcima u boho stilu. Inspiracija prirode uistinu je neiscrpna.

A kako ove rascvjetane naljepnice uklopiti u svoj prostor?

- Volim potaknuti i kreativca u kupcu, što i jest jedna od ideja kod ovakvog proizvoda. Slaganje je moguće na više načina i jako me veseli kada dobijem fotografije postavljenih naljepnica na originalan i kreativan način koji je naš kupac sam osmislio i posložio.

---

image
Tamara Musulin
---

Naljepnice nastaju postupno, važna je, naravno, ideja.

- Sve kreće od ideje, potom se izrađuju i odabiru ilustracije koje zajedno čine cjelinu i otvaraju mogućnost slaganja u skladne kompozicije. Igram se oblicima, vodim računa da u cvjetnim kolekcijama nemam ponavljajuće uzorke, a kada sam i sama zadovoljna i poželim to što sam kreirala imati i na svome zidu, kreće priprema za proizvodnju.

U realizaciji ima i pomagače.

- Taj dio od ideje do pripreme uglavnom radim sama, ali ništa ne bih mogla bez podrške divnih ljudi pomagača, kojih ima više. Nakon pripreme, proizvod se tiska na dvije vrste kvalitetnog samoljepivog materijala između kojih kupac može birati. Jedan je glatke mat površine, a drugi je blago strukturirane hrapave mat površine, koja se fantastično uklapa sa strukturom zida. Zatim printovi idu u rezač, koji precizno izrezuje dijelove po konturi svakog uzorka. Nakon toga slijedi još ručnoga rada, slaganje i pakiranje, kako bi naljepnice lijepo upakirane došle do kupca.

Puno je tu rada, nekada i u više ″smjena″, neprospavanih noći i bez radnog vremena.

- Zahvalna sam stoga neizmjerno svima koji podržavaju ovo poduzetničko putovanje, jer evo i to moram spomenuti ovdje, stvarati nešto iz ničega, biti poduzetnik na ovim prostorima, imati svoj proizvod, zaista je avantura. A ja baš u tome nekako uživam i, čini mi se, ne znam drugačije.

Priznajemo Tamari da nas svaki njezin cvijet doslovno zavede.

- Hvala vam puno na tome. Upravo takve riječi su poticaj da idem dalje i ne odustajem. Već na prvim sajmovima reakcije su zaista bile odlične. Neke su kolekcije otputovale i u daleku Kanadu i drugdje izvan naših granica. To me razveselilo i ohrabrilo da nastavim, unatoč ponovnim krizama koje nas zahvaćaju.

Ljepota je kao lijek

Koliko je korona-kriza utjecala na rad "Afirmacijskog zida"?

- Jasno je da živimo u vrlo zahtjevnu vremenu, globalna kriza koja nas je zahvatila nova je i nepoznata svima, neizvjesnost se uvukla u mnoge od nas. U takvoj situaciji zapitala sam se koliko je primjereno nastaviti s dizajnom i oblikovanjem prostora. Zašto bi netko mario za zidne naljepnice i razmišljao o nijansi božura na zidu kada moramo razmišljati o zdravlju i budućnosti? No, nakon kraće stanke, osvijestila sam ponovno koliko je meni važno da i u ovim okolnostima budem okružena harmonijom, lijepim oblicima i bojama, pozitivnim riječima. Jer to za mene znači dio zdravog okruženja, koje me jača i podupire da se nosim s izazovima. Zato nastavljam, bez pretenzija, jer ako znači meni, može značiti možda i još nekome. Dom i prostor u kojem boravimo, ako je skladno uređen, podržava nas u svemu, pa tako i u našem zdravlju.

---

image
Tamara Musulin
---

Kad se nagledamo božura i ostalih cvjetnih ljepotica, nametne nam se pitanje možemo li to sami staviti na zid i kako?

- Proces ne može biti jednostavniji! Nakon što ste odabrali na koju ćete površinu zida postavljati naljepnice, pričvrstite ih selotejpom na željena mjesta, da vizualno procijenite je li to željena kompozicija, a zatim je odlijepite s podloge i zalijepite na zid. I to je to! Pogodne su za sve glatke površine zidova, nisu potrebne nikakve predradnje, a pored zidova naljepnice se mogu postavljati na namještaj, pločice, ogledala.

Što još može na zidove?

- Osim cvjetnih naljepnica i naljepnica s porukama i citatima, tu su i naljepnice u raznim oblicima, ″patterni″, kako to bolje zvuči na engleskom. To je kolekcija zidnih naljepnica s ponavljajućim uzorcima malih dimenzija - rombići, kvadratići, točkice, prugice, listići itd.… U paketu dolazi veći broj komada, koji kada se rasporede pravilno ili nepravilno na površinu zida, unose veliku promjenu u prostor. Opet ostaje na kupcu da probudi kreativca u sebi, jer ovisno o rasporedu elemenata, mogu se dobiti sasvim različiti efekti. Ove su naljepnice volim opisati riječima: Mali detalji za velike promjene. Planiram i dalje razvijati kolekcije citata i motivirajućih poruka i u vidu naljepnica, ali i printova. Bit će tu ponovno i citata s potpisom, raznih suradnji, a i kolekcija citata drevnih autora poput Rumija, koji je za sobom ostavio ispisane duboke misli o ljubavi i životu.

I na koncu, ne zaboravimo da zidne naljepnice Tamare Musulin još uvijek nisu postale tapete. Ona ne vjeruje da će krenuti u tom pravcu, ali dodaje: "Nikad ne reci nikad."

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Inspiracija prirodom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [extra_fields_search] => Inspiracija prirodom 1 1 1 1 1 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-08-10 10:22:18 [created_by] => 3194 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-08-19 17:56:45 [modified_by] => 3194 [publish_up] => 2020-08-16 07:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 57 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 298 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o kulturi življenja [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, prostorija, kultura življenja [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Prostor(i)ja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347682.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347688.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347692.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347732.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347736.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347734.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347730.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347728.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347726.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347724.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347722.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347720.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347718.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347716.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347714.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347700.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347698.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347694.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347690.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347686.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347684.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347680.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347678.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347676.jpg","\/images\/slike\/2020\/08\/10\/14347674.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin","Tamara Musulin"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["52:64","50:50","56:64","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1269x1269","k_14347682_1280.jpg":"1280x1280","k_14347682_1024.jpg":"1024x1024","k_14347682_640.jpg":"640x640","k_14347682_480.jpg":"480x480","k_14347682_340.jpg":"340x340","k_14347682_220.jpg":"220x220","o_14347682_1280.jpg":"1280x1280","o_14347682_1024.jpg":"1024x1024","o_14347682_640.jpg":"640x640","o_14347682_480.jpg":"480x480","o_14347682_340.jpg":"340x340","o_14347682_220.jpg":"220x220","h_14347682_1280.jpg":"1280x854","h_14347682_1024.jpg":"1024x683","h_14347682_640.jpg":"640x427","h_14347682_480.jpg":"480x320","h_14347682_340.jpg":"340x227","h_14347682_220.jpg":"220x147","pp_14347682_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347682_1024.jpg":"805x1024","pp_14347682_640.jpg":"503x640","pp_14347682_480.jpg":"377x480","pp_14347682_340.jpg":"267x340","pp_14347682_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1200x1200","k_14347688_1280.jpg":"1280x1280","k_14347688_1024.jpg":"1024x1024","k_14347688_640.jpg":"640x640","k_14347688_480.jpg":"480x480","k_14347688_340.jpg":"340x340","k_14347688_220.jpg":"220x220","o_14347688_1280.jpg":"1280x1280","o_14347688_1024.jpg":"1024x1024","o_14347688_640.jpg":"640x640","o_14347688_480.jpg":"480x480","o_14347688_340.jpg":"340x340","o_14347688_220.jpg":"220x220","h_14347688_1280.jpg":"1280x854","h_14347688_1024.jpg":"1024x683","h_14347688_640.jpg":"640x427","h_14347688_480.jpg":"480x320","h_14347688_340.jpg":"340x227","h_14347688_220.jpg":"220x147","pp_14347688_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347688_1024.jpg":"805x1024","pp_14347688_640.jpg":"503x640","pp_14347688_480.jpg":"377x480","pp_14347688_340.jpg":"267x340","pp_14347688_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1200x1200","k_14347692_1280.jpg":"1280x1280","k_14347692_1024.jpg":"1024x1024","k_14347692_640.jpg":"640x640","k_14347692_480.jpg":"480x480","k_14347692_340.jpg":"340x340","k_14347692_220.jpg":"220x220","o_14347692_1280.jpg":"1280x1280","o_14347692_1024.jpg":"1024x1024","o_14347692_640.jpg":"640x640","o_14347692_480.jpg":"480x480","o_14347692_340.jpg":"340x340","o_14347692_220.jpg":"220x220","h_14347692_1280.jpg":"1280x854","h_14347692_1024.jpg":"1024x683","h_14347692_640.jpg":"640x427","h_14347692_480.jpg":"480x320","h_14347692_340.jpg":"340x227","h_14347692_220.jpg":"220x147","pp_14347692_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347692_1024.jpg":"805x1024","pp_14347692_640.jpg":"503x640","pp_14347692_480.jpg":"377x480","pp_14347692_340.jpg":"267x340","pp_14347692_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","k_14347732_1280.jpg":"1280x1280","k_14347732_1024.jpg":"1024x1024","k_14347732_640.jpg":"640x640","k_14347732_480.jpg":"480x480","k_14347732_340.jpg":"340x340","k_14347732_220.jpg":"220x220","o_14347732_1280.jpg":"1280x960","o_14347732_1024.jpg":"1024x768","o_14347732_640.jpg":"640x480","o_14347732_480.jpg":"480x360","o_14347732_340.jpg":"340x255","o_14347732_220.jpg":"220x165","h_14347732_1280.jpg":"1280x854","h_14347732_1024.jpg":"1024x683","h_14347732_640.jpg":"640x427","h_14347732_480.jpg":"480x320","h_14347732_340.jpg":"340x227","h_14347732_220.jpg":"220x147","pp_14347732_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347732_1024.jpg":"805x1024","pp_14347732_640.jpg":"503x640","pp_14347732_480.jpg":"377x480","pp_14347732_340.jpg":"267x340","pp_14347732_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","k_14347736_1280.jpg":"1280x1280","k_14347736_1024.jpg":"1024x1024","k_14347736_640.jpg":"640x640","k_14347736_480.jpg":"480x480","k_14347736_340.jpg":"340x340","k_14347736_220.jpg":"220x220","o_14347736_1280.jpg":"1280x720","o_14347736_1024.jpg":"1024x576","o_14347736_640.jpg":"640x360","o_14347736_480.jpg":"480x270","o_14347736_340.jpg":"340x191","o_14347736_220.jpg":"220x123","h_14347736_1280.jpg":"1280x854","h_14347736_1024.jpg":"1024x683","h_14347736_640.jpg":"640x427","h_14347736_480.jpg":"480x320","h_14347736_340.jpg":"340x227","h_14347736_220.jpg":"220x147","pp_14347736_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347736_1024.jpg":"805x1024","pp_14347736_640.jpg":"503x640","pp_14347736_480.jpg":"377x480","pp_14347736_340.jpg":"267x340","pp_14347736_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1201x1201","k_14347734_1280.jpg":"1280x1280","k_14347734_1024.jpg":"1024x1024","k_14347734_640.jpg":"640x640","k_14347734_480.jpg":"480x480","k_14347734_340.jpg":"340x340","k_14347734_220.jpg":"220x220","o_14347734_1280.jpg":"1280x1280","o_14347734_1024.jpg":"1024x1024","o_14347734_640.jpg":"640x640","o_14347734_480.jpg":"480x480","o_14347734_340.jpg":"340x340","o_14347734_220.jpg":"220x220","h_14347734_1280.jpg":"1280x854","h_14347734_1024.jpg":"1024x683","h_14347734_640.jpg":"640x427","h_14347734_480.jpg":"480x320","h_14347734_340.jpg":"340x227","h_14347734_220.jpg":"220x147","pp_14347734_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347734_1024.jpg":"805x1024","pp_14347734_640.jpg":"503x640","pp_14347734_480.jpg":"377x480","pp_14347734_340.jpg":"267x340","pp_14347734_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","k_14347730_1280.jpg":"1280x1280","k_14347730_1024.jpg":"1024x1024","k_14347730_640.jpg":"640x640","k_14347730_480.jpg":"480x480","k_14347730_340.jpg":"340x340","k_14347730_220.jpg":"220x220","o_14347730_1280.jpg":"1280x720","o_14347730_1024.jpg":"1024x576","o_14347730_640.jpg":"640x360","o_14347730_480.jpg":"480x270","o_14347730_340.jpg":"340x191","o_14347730_220.jpg":"220x123","h_14347730_1280.jpg":"1280x854","h_14347730_1024.jpg":"1024x683","h_14347730_640.jpg":"640x427","h_14347730_480.jpg":"480x320","h_14347730_340.jpg":"340x227","h_14347730_220.jpg":"220x147","pp_14347730_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347730_1024.jpg":"805x1024","pp_14347730_640.jpg":"503x640","pp_14347730_480.jpg":"377x480","pp_14347730_340.jpg":"267x340","pp_14347730_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1220x1220","k_14347728_1280.jpg":"1280x1280","k_14347728_1024.jpg":"1024x1024","k_14347728_640.jpg":"640x640","k_14347728_480.jpg":"480x480","k_14347728_340.jpg":"340x340","k_14347728_220.jpg":"220x220","o_14347728_1280.jpg":"1280x1280","o_14347728_1024.jpg":"1024x1024","o_14347728_640.jpg":"640x640","o_14347728_480.jpg":"480x480","o_14347728_340.jpg":"340x340","o_14347728_220.jpg":"220x220","h_14347728_1280.jpg":"1280x854","h_14347728_1024.jpg":"1024x683","h_14347728_640.jpg":"640x427","h_14347728_480.jpg":"480x320","h_14347728_340.jpg":"340x227","h_14347728_220.jpg":"220x147","pp_14347728_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347728_1024.jpg":"805x1024","pp_14347728_640.jpg":"503x640","pp_14347728_480.jpg":"377x480","pp_14347728_340.jpg":"267x340","pp_14347728_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1200x1705","k_14347726_1280.jpg":"1280x1280","k_14347726_1024.jpg":"1024x1024","k_14347726_640.jpg":"640x640","k_14347726_480.jpg":"480x480","k_14347726_340.jpg":"340x340","k_14347726_220.jpg":"220x220","o_14347726_1280.jpg":"1280x1818","o_14347726_1024.jpg":"1024x1454","o_14347726_640.jpg":"640x909","o_14347726_480.jpg":"480x682","o_14347726_340.jpg":"340x483","o_14347726_220.jpg":"220x312","h_14347726_1280.jpg":"1280x854","h_14347726_1024.jpg":"1024x683","h_14347726_640.jpg":"640x427","h_14347726_480.jpg":"480x320","h_14347726_340.jpg":"340x227","h_14347726_220.jpg":"220x147","pp_14347726_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347726_1024.jpg":"805x1024","pp_14347726_640.jpg":"503x640","pp_14347726_480.jpg":"377x480","pp_14347726_340.jpg":"267x340","pp_14347726_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1500x1062","k_14347724_1280.jpg":"1280x1280","k_14347724_1024.jpg":"1024x1024","k_14347724_640.jpg":"640x640","k_14347724_480.jpg":"480x480","k_14347724_340.jpg":"340x340","k_14347724_220.jpg":"220x220","o_14347724_1280.jpg":"1280x906","o_14347724_1024.jpg":"1024x724","o_14347724_640.jpg":"640x453","o_14347724_480.jpg":"480x339","o_14347724_340.jpg":"340x240","o_14347724_220.jpg":"220x155","h_14347724_1280.jpg":"1280x854","h_14347724_1024.jpg":"1024x683","h_14347724_640.jpg":"640x427","h_14347724_480.jpg":"480x320","h_14347724_340.jpg":"340x227","h_14347724_220.jpg":"220x147","pp_14347724_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347724_1024.jpg":"805x1024","pp_14347724_640.jpg":"503x640","pp_14347724_480.jpg":"377x480","pp_14347724_340.jpg":"267x340","pp_14347724_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1108x1404","k_14347722_1280.jpg":"1280x1280","k_14347722_1024.jpg":"1024x1024","k_14347722_640.jpg":"640x640","k_14347722_480.jpg":"480x480","k_14347722_340.jpg":"340x340","k_14347722_220.jpg":"220x220","o_14347722_1280.jpg":"1280x1621","o_14347722_1024.jpg":"1024x1297","o_14347722_640.jpg":"640x810","o_14347722_480.jpg":"480x608","o_14347722_340.jpg":"340x430","o_14347722_220.jpg":"220x278","h_14347722_1280.jpg":"1280x854","h_14347722_1024.jpg":"1024x683","h_14347722_640.jpg":"640x427","h_14347722_480.jpg":"480x320","h_14347722_340.jpg":"340x227","h_14347722_220.jpg":"220x147","pp_14347722_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347722_1024.jpg":"805x1024","pp_14347722_640.jpg":"503x640","pp_14347722_480.jpg":"377x480","pp_14347722_340.jpg":"267x340","pp_14347722_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1100x1650","k_14347720_1280.jpg":"1280x1280","k_14347720_1024.jpg":"1024x1024","k_14347720_640.jpg":"640x640","k_14347720_480.jpg":"480x480","k_14347720_340.jpg":"340x340","k_14347720_220.jpg":"220x220","o_14347720_1280.jpg":"1280x1920","o_14347720_1024.jpg":"1024x1536","o_14347720_640.jpg":"640x960","o_14347720_480.jpg":"480x720","o_14347720_340.jpg":"340x510","o_14347720_220.jpg":"220x330","h_14347720_1280.jpg":"1280x854","h_14347720_1024.jpg":"1024x683","h_14347720_640.jpg":"640x427","h_14347720_480.jpg":"480x320","h_14347720_340.jpg":"340x227","h_14347720_220.jpg":"220x147","pp_14347720_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347720_1024.jpg":"805x1024","pp_14347720_640.jpg":"503x640","pp_14347720_480.jpg":"377x480","pp_14347720_340.jpg":"267x340","pp_14347720_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1198x1062","k_14347718_1280.jpg":"1280x1280","k_14347718_1024.jpg":"1024x1024","k_14347718_640.jpg":"640x640","k_14347718_480.jpg":"480x480","k_14347718_340.jpg":"340x340","k_14347718_220.jpg":"220x220","o_14347718_1280.jpg":"1280x1134","o_14347718_1024.jpg":"1024x907","o_14347718_640.jpg":"640x567","o_14347718_480.jpg":"480x425","o_14347718_340.jpg":"340x301","o_14347718_220.jpg":"220x195","h_14347718_1280.jpg":"1280x854","h_14347718_1024.jpg":"1024x683","h_14347718_640.jpg":"640x427","h_14347718_480.jpg":"480x320","h_14347718_340.jpg":"340x227","h_14347718_220.jpg":"220x147","pp_14347718_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347718_1024.jpg":"805x1024","pp_14347718_640.jpg":"503x640","pp_14347718_480.jpg":"377x480","pp_14347718_340.jpg":"267x340","pp_14347718_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1920","k_14347716_1280.jpg":"1280x1280","k_14347716_1024.jpg":"1024x1024","k_14347716_640.jpg":"640x640","k_14347716_480.jpg":"480x480","k_14347716_340.jpg":"340x340","k_14347716_220.jpg":"220x220","o_14347716_1280.jpg":"1280x1280","o_14347716_1024.jpg":"1024x1024","o_14347716_640.jpg":"640x640","o_14347716_480.jpg":"480x480","o_14347716_340.jpg":"340x340","o_14347716_220.jpg":"220x220","h_14347716_1280.jpg":"1280x854","h_14347716_1024.jpg":"1024x683","h_14347716_640.jpg":"640x427","h_14347716_480.jpg":"480x320","h_14347716_340.jpg":"340x227","h_14347716_220.jpg":"220x147","pp_14347716_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347716_1024.jpg":"805x1024","pp_14347716_640.jpg":"503x640","pp_14347716_480.jpg":"377x480","pp_14347716_340.jpg":"267x340","pp_14347716_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1332x1332","k_14347714_1280.jpg":"1280x1280","k_14347714_1024.jpg":"1024x1024","k_14347714_640.jpg":"640x640","k_14347714_480.jpg":"480x480","k_14347714_340.jpg":"340x340","k_14347714_220.jpg":"220x220","o_14347714_1280.jpg":"1280x1280","o_14347714_1024.jpg":"1024x1024","o_14347714_640.jpg":"640x640","o_14347714_480.jpg":"480x480","o_14347714_340.jpg":"340x340","o_14347714_220.jpg":"220x220","h_14347714_1280.jpg":"1280x854","h_14347714_1024.jpg":"1024x683","h_14347714_640.jpg":"640x427","h_14347714_480.jpg":"480x320","h_14347714_340.jpg":"340x227","h_14347714_220.jpg":"220x147","pp_14347714_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347714_1024.jpg":"805x1024","pp_14347714_640.jpg":"503x640","pp_14347714_480.jpg":"377x480","pp_14347714_340.jpg":"267x340","pp_14347714_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1200x1600","k_14347700_1280.jpg":"1280x1280","k_14347700_1024.jpg":"1024x1024","k_14347700_640.jpg":"640x640","k_14347700_480.jpg":"480x480","k_14347700_340.jpg":"340x340","k_14347700_220.jpg":"220x220","o_14347700_1280.jpg":"1280x1706","o_14347700_1024.jpg":"1024x1365","o_14347700_640.jpg":"640x853","o_14347700_480.jpg":"480x640","o_14347700_340.jpg":"340x453","o_14347700_220.jpg":"220x293","h_14347700_1280.jpg":"1280x854","h_14347700_1024.jpg":"1024x683","h_14347700_640.jpg":"640x427","h_14347700_480.jpg":"480x320","h_14347700_340.jpg":"340x227","h_14347700_220.jpg":"220x147","pp_14347700_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347700_1024.jpg":"805x1024","pp_14347700_640.jpg":"503x640","pp_14347700_480.jpg":"377x480","pp_14347700_340.jpg":"267x340","pp_14347700_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1454","k_14347698_1280.jpg":"1280x1280","k_14347698_1024.jpg":"1024x1024","k_14347698_640.jpg":"640x640","k_14347698_480.jpg":"480x480","k_14347698_340.jpg":"340x340","k_14347698_220.jpg":"220x220","o_14347698_1280.jpg":"1280x969","o_14347698_1024.jpg":"1024x775","o_14347698_640.jpg":"640x484","o_14347698_480.jpg":"480x363","o_14347698_340.jpg":"340x257","o_14347698_220.jpg":"220x166","h_14347698_1280.jpg":"1280x854","h_14347698_1024.jpg":"1024x683","h_14347698_640.jpg":"640x427","h_14347698_480.jpg":"480x320","h_14347698_340.jpg":"340x227","h_14347698_220.jpg":"220x147","pp_14347698_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347698_1024.jpg":"805x1024","pp_14347698_640.jpg":"503x640","pp_14347698_480.jpg":"377x480","pp_14347698_340.jpg":"267x340","pp_14347698_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","k_14347694_1280.jpg":"1280x1280","k_14347694_1024.jpg":"1024x1024","k_14347694_640.jpg":"640x640","k_14347694_480.jpg":"480x480","k_14347694_340.jpg":"340x340","k_14347694_220.jpg":"220x220","o_14347694_1280.jpg":"1280x960","o_14347694_1024.jpg":"1024x768","o_14347694_640.jpg":"640x480","o_14347694_480.jpg":"480x360","o_14347694_340.jpg":"340x255","o_14347694_220.jpg":"220x165","h_14347694_1280.jpg":"1280x854","h_14347694_1024.jpg":"1024x683","h_14347694_640.jpg":"640x427","h_14347694_480.jpg":"480x320","h_14347694_340.jpg":"340x227","h_14347694_220.jpg":"220x147","pp_14347694_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347694_1024.jpg":"805x1024","pp_14347694_640.jpg":"503x640","pp_14347694_480.jpg":"377x480","pp_14347694_340.jpg":"267x340","pp_14347694_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1062x1062","k_14347690_1280.jpg":"1280x1280","k_14347690_1024.jpg":"1024x1024","k_14347690_640.jpg":"640x640","k_14347690_480.jpg":"480x480","k_14347690_340.jpg":"340x340","k_14347690_220.jpg":"220x220","o_14347690_1280.jpg":"1280x1280","o_14347690_1024.jpg":"1024x1024","o_14347690_640.jpg":"640x640","o_14347690_480.jpg":"480x480","o_14347690_340.jpg":"340x340","o_14347690_220.jpg":"220x220","h_14347690_1280.jpg":"1280x854","h_14347690_1024.jpg":"1024x683","h_14347690_640.jpg":"640x427","h_14347690_480.jpg":"480x320","h_14347690_340.jpg":"340x227","h_14347690_220.jpg":"220x147","pp_14347690_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347690_1024.jpg":"805x1024","pp_14347690_640.jpg":"503x640","pp_14347690_480.jpg":"377x480","pp_14347690_340.jpg":"267x340","pp_14347690_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1189x892","k_14347686_1280.jpg":"1280x1280","k_14347686_1024.jpg":"1024x1024","k_14347686_640.jpg":"640x640","k_14347686_480.jpg":"480x480","k_14347686_340.jpg":"340x340","k_14347686_220.jpg":"220x220","o_14347686_1280.jpg":"1280x960","o_14347686_1024.jpg":"1024x768","o_14347686_640.jpg":"640x480","o_14347686_480.jpg":"480x360","o_14347686_340.jpg":"340x255","o_14347686_220.jpg":"220x165","h_14347686_1280.jpg":"1280x854","h_14347686_1024.jpg":"1024x683","h_14347686_640.jpg":"640x427","h_14347686_480.jpg":"480x320","h_14347686_340.jpg":"340x227","h_14347686_220.jpg":"220x147","pp_14347686_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347686_1024.jpg":"805x1024","pp_14347686_640.jpg":"503x640","pp_14347686_480.jpg":"377x480","pp_14347686_340.jpg":"267x340","pp_14347686_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","k_14347684_1280.jpg":"1280x1280","k_14347684_1024.jpg":"1024x1024","k_14347684_640.jpg":"640x640","k_14347684_480.jpg":"480x480","k_14347684_340.jpg":"340x340","k_14347684_220.jpg":"220x220","o_14347684_1280.jpg":"1280x720","o_14347684_1024.jpg":"1024x576","o_14347684_640.jpg":"640x360","o_14347684_480.jpg":"480x270","o_14347684_340.jpg":"340x191","o_14347684_220.jpg":"220x123","h_14347684_1280.jpg":"1280x854","h_14347684_1024.jpg":"1024x683","h_14347684_640.jpg":"640x427","h_14347684_480.jpg":"480x320","h_14347684_340.jpg":"340x227","h_14347684_220.jpg":"220x147","pp_14347684_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347684_1024.jpg":"805x1024","pp_14347684_640.jpg":"503x640","pp_14347684_480.jpg":"377x480","pp_14347684_340.jpg":"267x340","pp_14347684_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1000x1084","k_14347680_1280.jpg":"1280x1280","k_14347680_1024.jpg":"1024x1024","k_14347680_640.jpg":"640x640","k_14347680_480.jpg":"480x480","k_14347680_340.jpg":"340x340","k_14347680_220.jpg":"220x220","o_14347680_1280.jpg":"1280x1387","o_14347680_1024.jpg":"1024x1110","o_14347680_640.jpg":"640x693","o_14347680_480.jpg":"480x520","o_14347680_340.jpg":"340x368","o_14347680_220.jpg":"220x238","h_14347680_1280.jpg":"1280x854","h_14347680_1024.jpg":"1024x683","h_14347680_640.jpg":"640x427","h_14347680_480.jpg":"480x320","h_14347680_340.jpg":"340x227","h_14347680_220.jpg":"220x147","pp_14347680_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347680_1024.jpg":"805x1024","pp_14347680_640.jpg":"503x640","pp_14347680_480.jpg":"377x480","pp_14347680_340.jpg":"267x340","pp_14347680_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1121x1121","k_14347678_1280.jpg":"1280x1280","k_14347678_1024.jpg":"1024x1024","k_14347678_640.jpg":"640x640","k_14347678_480.jpg":"480x480","k_14347678_340.jpg":"340x340","k_14347678_220.jpg":"220x220","o_14347678_1280.jpg":"1280x1280","o_14347678_1024.jpg":"1024x1024","o_14347678_640.jpg":"640x640","o_14347678_480.jpg":"480x480","o_14347678_340.jpg":"340x340","o_14347678_220.jpg":"220x220","h_14347678_1280.jpg":"1280x854","h_14347678_1024.jpg":"1024x683","h_14347678_640.jpg":"640x427","h_14347678_480.jpg":"480x320","h_14347678_340.jpg":"340x227","h_14347678_220.jpg":"220x147","pp_14347678_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347678_1024.jpg":"805x1024","pp_14347678_640.jpg":"503x640","pp_14347678_480.jpg":"377x480","pp_14347678_340.jpg":"267x340","pp_14347678_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1725","k_14347676_1280.jpg":"1280x1280","k_14347676_1024.jpg":"1024x1024","k_14347676_640.jpg":"640x640","k_14347676_480.jpg":"480x480","k_14347676_340.jpg":"340x340","k_14347676_220.jpg":"220x220","o_14347676_1280.jpg":"1280x1150","o_14347676_1024.jpg":"1024x920","o_14347676_640.jpg":"640x575","o_14347676_480.jpg":"480x431","o_14347676_340.jpg":"340x305","o_14347676_220.jpg":"220x197","h_14347676_1280.jpg":"1280x854","h_14347676_1024.jpg":"1024x683","h_14347676_640.jpg":"640x427","h_14347676_480.jpg":"480x320","h_14347676_340.jpg":"340x227","h_14347676_220.jpg":"220x147","pp_14347676_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347676_1024.jpg":"805x1024","pp_14347676_640.jpg":"503x640","pp_14347676_480.jpg":"377x480","pp_14347676_340.jpg":"267x340","pp_14347676_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1200x1200","k_14347674_1280.jpg":"1280x1280","k_14347674_1024.jpg":"1024x1024","k_14347674_640.jpg":"640x640","k_14347674_480.jpg":"480x480","k_14347674_340.jpg":"340x340","k_14347674_220.jpg":"220x220","o_14347674_1280.jpg":"1280x1280","o_14347674_1024.jpg":"1024x1024","o_14347674_640.jpg":"640x640","o_14347674_480.jpg":"480x480","o_14347674_340.jpg":"340x340","o_14347674_220.jpg":"220x220","h_14347674_1280.jpg":"1280x854","h_14347674_1024.jpg":"1024x683","h_14347674_640.jpg":"640x427","h_14347674_480.jpg":"480x320","h_14347674_340.jpg":"340x227","h_14347674_220.jpg":"220x147","pp_14347674_1280.jpg":"1006x1280","pp_14347674_1024.jpg":"805x1024","pp_14347674_640.jpg":"503x640","pp_14347674_480.jpg":"377x480","pp_14347674_340.jpg":"267x340","pp_14347674_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14855013 Threads: 4 Questions: 3136301208 Slow queries: 6987221 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234696143 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 271 [name] => Dom [alias] => dom [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/dom ) ) [link] => /mozaik/prostorija/ako-nemate-vrt-zalijepite-ga-na-zid-arhitektica-tamara-musulin-uljepsava-interijere-bez-ikakvog-alata-njene-kreacije-su-nas-ocarale-1038513 [printLink] => /mozaik/prostorija/ako-nemate-vrt-zalijepite-ga-na-zid-arhitektica-tamara-musulin-uljepsava-interijere-bez-ikakvog-alata-njene-kreacije-su-nas-ocarale-1038513?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 615286 [name] => tamara musulin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-08-16 09:03:47 [main_article_id] => 0 [alias] => tamara-musulin [link] => /tag/tamara-musulin ) [1] => stdClass Object ( [id] => 375424 [name] => zidne naljepnice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zidne-naljepnice [link] => /tag/zidne-naljepnice ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Inspiracija prirodom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ako nemate vrt, zalijepite ga na zid! Arhitektica Tamara Musulin uljepšava interijere bez ikakvog alata, njene kreacije su nas očarale [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3194 [name] => Olgica Ivić Grizelj [username] => olgica-ivi-grizelj [email] => olgica-ivi-grizelj@sd.hr [password] => $2y$10$pDLtOGBvBqvwlrYwD9du6.i.DAKfdD9vF92yI0Lu.9KBu3Hy1XUmq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/olgica-ivic-grizelj-3194 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1712 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3cae59d70343ed833a8bdb63be15e211?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347682.jpg [galleryCount] => 25 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tamara Musulin [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347682.jpg [title] => Tamara Musulin ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347688.jpg [title] => Tamara Musulin ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347692.jpg [title] => Tamara Musulin ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347732.jpg [title] => Tamara Musulin ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347736.jpg [title] => Tamara Musulin ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347734.jpg [title] => Tamara Musulin ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347730.jpg [title] => Tamara Musulin ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347728.jpg [title] => Tamara Musulin ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347726.jpg [title] => Tamara Musulin ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347724.jpg [title] => Tamara Musulin ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347722.jpg [title] => Tamara Musulin ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347720.jpg [title] => Tamara Musulin ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347718.jpg [title] => Tamara Musulin ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347716.jpg [title] => Tamara Musulin ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347714.jpg [title] => Tamara Musulin ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347700.jpg [title] => Tamara Musulin ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347698.jpg [title] => Tamara Musulin ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347694.jpg [title] => Tamara Musulin ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347690.jpg [title] => Tamara Musulin ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347686.jpg [title] => Tamara Musulin ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347684.jpg [title] => Tamara Musulin ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347680.jpg [title] => Tamara Musulin ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347678.jpg [title] => Tamara Musulin ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347676.jpg [title] => Tamara Musulin ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/10/14347674.jpg [title] => Tamara Musulin ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Arhitektica i dizajnerica Tamara Musulin već deset godina čini interijere ljepšima i od najraskošnijeg vrta, "crta" po zidovima predivne cvjetove, piše poruke i omogućava nam da sami odaberemo i sami "posadimo" svoje "vrtove" te sami složimo pozitivne misli u našim prostorima. Nakon studija arhitekture i dizajna u Zagrebu, osnovala je brend "Afirmacijski zid" ("Affirmation Wall") i od tada zaljubljenici u ukrašavanje zidnih stijenki više ne moraju surfati bespućima interneta kako bi pronašli baš ono što će uveseljavati njihove prostore.

- "Afirmacijski zid" je firma i brend koji sam pokrenula 2010. godine. Njime sam ujedinila svoje ljubavi - prema lijepim interijerima, grafičkom dizajnu i pisanoj riječi. Zamisao mi je bila stvoriti "zidove koji pričaju" jer sam započela sa zidnim naljepnicama koje su nosile određene poruke i citate na hrvatskom jeziku, prije svega motivacijskog sadržaja, kako bi u prostoru u koji se postave, osim estetske komponente, širile pozitivnu vibraciju, motivirale i inspirirale. Do tada takvo nešto u Hrvatskoj još nije postojalo, a i ponuda sličnih proizvoda preko interneta, jedino na engleskom, bila je tek u začetku.

Zidne naljepnice, jednostavne za aplikaciju i lijepo upakirane, na veliku Tamarinu radost zaživjele su i privukle veliku pozornost. Najljepši božuri, velike stapke lavande, grane oleandra, divovske glavice anemona, ivančica i razno poljsko cvijeće, kao i poneki šumski stanovnik, od jelena do medvjeda, mogu se zahvaljujući Tamari Musulin zalijepiti na svaki zid.

---

image
Tamara Musulin
---

Inspiracija prirodom

- Nove cvjetne kolekcije zidnih naljepnica nadogradnja su na 10-godišnji rad kroz koji smo obukli mnoštvo zidova u razna ruha. Priroda mi je uvijek neiscrpan izvor inspiracije, pa su tako i proizišle nove ideje da se njezini božanstveni oblici prenesu na zidove, ali na malo drugačiji način od klasičnih tapeta. Cvjetni uzorci osmišljeni su kao prekrasne ilustracije, a inovativnost je ovog proizvoda u tome da sustavom parcijalnog lijepljenja dijelova veći dio zida ostaje potpuno slobodan. Naljepnice s uzorcima izrezane su po konturama, ne prekrivaju cijelu površinu i tako ostavljamo zidove da ″dišu″, a opet slažući kompoziciju iz dijelova dobivamo efekt zidnog murala, u kojemu i boja zida ima važnu ulogu. Prednost je ovakva uređenja zidova i jednostavnost postavljanja, nisu nam potrebni nikakvi dodatni alati, ljepila ili majstori. Količine se biraju prema veličini zida i ovisno o tome želimo li gušće ili rjeđe ″oslikan″ zid. Ideja je da se već i s malim ulaganjem može unijeti velika promjena u prostor.
I kako smo već nabrojili neke od Tamarinih biljaka, recimo i to da ona, osim čarobnih božura, inspiraciju nalazi i u našim mediteranskim biljkama poput lavande, oleandera, masline.

- Vodim računa i o simboličnom značenju i karakteristici pojedinih biljaka koje dolaze kao ukras u dom. Tako za vrlo traženi božur znamo da je cvijet ljubavi, divljenja i ženstvenosti, a osim što miriši jednako dobro kao što izgleda, ima i ljekovita svojstva. Tu su i neke nove kolekcije s pampas uzorcima u boho stilu. Inspiracija prirode uistinu je neiscrpna.

A kako ove rascvjetane naljepnice uklopiti u svoj prostor?

- Volim potaknuti i kreativca u kupcu, što i jest jedna od ideja kod ovakvog proizvoda. Slaganje je moguće na više načina i jako me veseli kada dobijem fotografije postavljenih naljepnica na originalan i kreativan način koji je naš kupac sam osmislio i posložio.

---

image
Tamara Musulin
---

Naljepnice nastaju postupno, važna je, naravno, ideja.

- Sve kreće od ideje, potom se izrađuju i odabiru ilustracije koje zajedno čine cjelinu i otvaraju mogućnost slaganja u skladne kompozicije. Igram se oblicima, vodim računa da u cvjetnim kolekcijama nemam ponavljajuće uzorke, a kada sam i sama zadovoljna i poželim to što sam kreirala imati i na svome zidu, kreće priprema za proizvodnju.

U realizaciji ima i pomagače.

- Taj dio od ideje do pripreme uglavnom radim sama, ali ništa ne bih mogla bez podrške divnih ljudi pomagača, kojih ima više. Nakon pripreme, proizvod se tiska na dvije vrste kvalitetnog samoljepivog materijala između kojih kupac može birati. Jedan je glatke mat površine, a drugi je blago strukturirane hrapave mat površine, koja se fantastično uklapa sa strukturom zida. Zatim printovi idu u rezač, koji precizno izrezuje dijelove po konturi svakog uzorka. Nakon toga slijedi još ručnoga rada, slaganje i pakiranje, kako bi naljepnice lijepo upakirane došle do kupca.

Puno je tu rada, nekada i u više ″smjena″, neprospavanih noći i bez radnog vremena.

- Zahvalna sam stoga neizmjerno svima koji podržavaju ovo poduzetničko putovanje, jer evo i to moram spomenuti ovdje, stvarati nešto iz ničega, biti poduzetnik na ovim prostorima, imati svoj proizvod, zaista je avantura. A ja baš u tome nekako uživam i, čini mi se, ne znam drugačije.

Priznajemo Tamari da nas svaki njezin cvijet doslovno zavede.

- Hvala vam puno na tome. Upravo takve riječi su poticaj da idem dalje i ne odustajem. Već na prvim sajmovima reakcije su zaista bile odlične. Neke su kolekcije otputovale i u daleku Kanadu i drugdje izvan naših granica. To me razveselilo i ohrabrilo da nastavim, unatoč ponovnim krizama koje nas zahvaćaju.

Ljepota je kao lijek

Koliko je korona-kriza utjecala na rad "Afirmacijskog zida"?

- Jasno je da živimo u vrlo zahtjevnu vremenu, globalna kriza koja nas je zahvatila nova je i nepoznata svima, neizvjesnost se uvukla u mnoge od nas. U takvoj situaciji zapitala sam se koliko je primjereno nastaviti s dizajnom i oblikovanjem prostora. Zašto bi netko mario za zidne naljepnice i razmišljao o nijansi božura na zidu kada moramo razmišljati o zdravlju i budućnosti? No, nakon kraće stanke, osvijestila sam ponovno koliko je meni važno da i u ovim okolnostima budem okružena harmonijom, lijepim oblicima i bojama, pozitivnim riječima. Jer to za mene znači dio zdravog okruženja, koje me jača i podupire da se nosim s izazovima. Zato nastavljam, bez pretenzija, jer ako znači meni, može značiti možda i još nekome. Dom i prostor u kojem boravimo, ako je skladno uređen, podržava nas u svemu, pa tako i u našem zdravlju.

---

image
Tamara Musulin
---

Kad se nagledamo božura i ostalih cvjetnih ljepotica, nametne nam se pitanje možemo li to sami staviti na zid i kako?

- Proces ne može biti jednostavniji! Nakon što ste odabrali na koju ćete površinu zida postavljati naljepnice, pričvrstite ih selotejpom na željena mjesta, da vizualno procijenite je li to željena kompozicija, a zatim je odlijepite s podloge i zalijepite na zid. I to je to! Pogodne su za sve glatke površine zidova, nisu potrebne nikakve predradnje, a pored zidova naljepnice se mogu postavljati na namještaj, pločice, ogledala.

Što još može na zidove?

- Osim cvjetnih naljepnica i naljepnica s porukama i citatima, tu su i naljepnice u raznim oblicima, ″patterni″, kako to bolje zvuči na engleskom. To je kolekcija zidnih naljepnica s ponavljajućim uzorcima malih dimenzija - rombići, kvadratići, točkice, prugice, listići itd.… U paketu dolazi veći broj komada, koji kada se rasporede pravilno ili nepravilno na površinu zida, unose veliku promjenu u prostor. Opet ostaje na kupcu da probudi kreativca u sebi, jer ovisno o rasporedu elemenata, mogu se dobiti sasvim različiti efekti. Ove su naljepnice volim opisati riječima: Mali detalji za velike promjene. Planiram i dalje razvijati kolekcije citata i motivirajućih poruka i u vidu naljepnica, ali i printova. Bit će tu ponovno i citata s potpisom, raznih suradnji, a i kolekcija citata drevnih autora poput Rumija, koji je za sobom ostavio ispisane duboke misli o ljubavi i životu.

I na koncu, ne zaboravimo da zidne naljepnice Tamare Musulin još uvijek nisu postale tapete. Ona ne vjeruje da će krenuti u tom pravcu, ali dodaje: "Nikad ne reci nikad."

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin Tamara Musulin
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/prostorija/ako-nemate-vrt-zalijepite-ga-na-zid-arhitektica-tamara-musulin-uljepsava-interijere-bez-ikakvog-alata-njene-kreacije-su-nas-ocarale-1038513 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b8564252d79dca7d4071cd63857456129b0b56f2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ako+nemate+vrt%2C+zalijepite+ga+na+zid%21+Arhitektica+Tamara+Musulin+uljep%C5%A1ava+interijere+bez+ikakvog+alata%2C+njene+kreacije+su+nas+o%C4%8Darale&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fako-nemate-vrt-zalijepite-ga-na-zid-arhitektica-tamara-musulin-uljepsava-interijere-bez-ikakvog-alata-njene-kreacije-su-nas-ocarale-1038513 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fako-nemate-vrt-zalijepite-ga-na-zid-arhitektica-tamara-musulin-uljepsava-interijere-bez-ikakvog-alata-njene-kreacije-su-nas-ocarale-1038513 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Inspiracija prirodom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) )
StoryEditorOCM
ProstorijaInspiracija prirodom

Ako nemate vrt, zalijepite ga na zid! Arhitektica Tamara Musulin uljepšava interijere bez ikakvog alata, njene kreacije su nas očarale

16. kolovoza 2020. - 09:01

Arhitektica i dizajnerica Tamara Musulin već deset godina čini interijere ljepšima i od najraskošnijeg vrta, "crta" po zidovima predivne cvjetove, piše poruke i omogućava nam da sami odaberemo i sami "posadimo" svoje "vrtove" te sami složimo pozitivne misli u našim prostorima. Nakon studija arhitekture i dizajna u Zagrebu, osnovala je brend "Afirmacijski zid" ("Affirmation Wall") i od tada zaljubljenici u ukrašavanje zidnih stijenki više ne moraju surfati bespućima interneta kako bi pronašli baš ono što će uveseljavati njihove prostore.

- "Afirmacijski zid" je firma i brend koji sam pokrenula 2010. godine. Njime sam ujedinila svoje ljubavi - prema lijepim interijerima, grafičkom dizajnu i pisanoj riječi. Zamisao mi je bila stvoriti "zidove koji pričaju" jer sam...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 09:34