StoryEditorOCM
Panoramanezdrava hrana

Vjenčanje iz noćne more: u bolnici završile 53 osobe, među njima 13 djece; svi s istim simptomima

Piše mozaik sd
13. travnja 2024. - 21:26

Pedeset troje ljudi, uključujući 13 djece, otrovalo se na vjenčanju u regiji Bukhara u Uzbekistanu, objavila je tiskovna služba regionalnog odjela za zdravstvo.

Prema tiskovnoj službi, u noći 13. travnja bolnice u okrugu Bukhara i Vabkent u regiji Bukhara počele su primati ljude koji su se žalili na bolove u trbuhu, povraćanje i slabost.

"U bolnice su prebačene ukupno 53 osobe, uključujući 13 djece. Svi su bili gosti na vjenčanju", stoji u poruci objavljenoj na regionalnom zdravstvenom kanalu Telegram, prenosi Kurir.

image

Umjesto svadbenih darova razmjenjivale su se uputnice za infelktologiju (ilustracija)

/Shutterstock

Kako je priopćila tiskovna služba, svi liječnici koji ovdje rade, kao i specijalisti regionalne bolnice za zarazne bolesti, hitno su dovedeni u bolnice. Kod svih pacijenata dijagnosticiran je akutni proljev, bolovi u želucu uzrokovani trovanjem hranom te je započeta terapija infuzijom.

Do danas su 43 osobe otpuštene iz zdravstvenih ustanova zbog zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja, dodala je press služba. Regionalna uprava za zdravstvo pozvala je građane da obrate pozornost na kvalitetu hrane koju konzumiraju.

image

Brojni svatovi završili su na infuziji (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:25