StoryEditorOCM
PanoramaLOŠA NAVIKA

Punjač vam stalno ostaje u utičnici, čak i kada ne punite telefon? Radite gadnu grešku, evo i zašto

Piše MOZAIK SD
12. svibnja 2023. - 08:18

Uvijek žurno napuštate kuću i baš nikad vam se ne da uložiti malo truda i izvući punjač iz utičnice? Što se vas tiče, on može vječno stajati u vašem zidu, a vi ćete ga koristiti onda kada je to potrebno, i mislite da to funkcionira kako treba? Radite gadnu pogrešku, piše N1.

Meyer’s companies, tvrtka za grijanje, klimatizaciju, vodoinstalacije i elektroinstalaciju, upozorava na tri negativne strane ostavljanja punjača u utičnici.

Opasnost od požara

Jedna od najvećih opasnosti ostavljanja punjača uključenog u struju je ona od nastajanja požara. Ako se vaš punjač pregrije, mogao bi nešto zapaliti. Ovo je posebno opasno ako ostavite punjač uključen preko noći, jer postoji šansa da ćete teško primijetiti požar. 

Visoki računi za struju

Još jedna loša strana ove navike jest to što može povećati vaše račune za struju. Čak i kada vaš telefon nije spojen na punjač, sam punjač svejedno troši energiju. Dakle, ako ga ostavite uključenog cijelo vrijeme, mogli biste uzalud potrošiti mnogo novca na račun za struju.

Troši energiju

Kada ostavite punjač uključen, čak i bez telefona, punjač i dalje koristi napajanje iz utičnice. To znači da sva ta potrošena energija odlazi na grijanje vašeg doma i čini zrak još zagađenijim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:43