StoryEditor
PanoramaFILMAŠI NAS VOLE

Prestižna lista: Dubrovnik, Split i Korčula svrstani među najfascinantnije TV lokacije na svijetu

21. studenog 2020. - 13:24
Snimanje serijala Igre prijestolja u Arboretumu u Trstenu nedaleko od DubrovnikaTonči Plazibat/Cropix

Časopis posvećen putovanjima "Conde Nast Traveller" svrstao je Hrvatsku među najljepše televizijske lokacije na svijetu. Hrvatska, a prvenstveno Dubrovnik i Split, našli su se na ovoj prestižnoj listi zahvaljujući planetarno popularnoj seriji "Igra prijestolja", koja se snimala u Dubrovniku i Splitu, a čiji su kadrovi također fascinirali milijune obožavatelja ove serije i potaknuli ih i da uživo vide lokacije na kojima se serija snimala.

Priznanje je dobila i Korčula, na kojoj su se snimali i dijelovi serije "Nasljednici". Hrvatska se tako našla u elitnom društvu, kao jedina država na Balkanu kojoj je odano ovo priznanje. Na listu su uvrštene još neke lokacije, pred čijim šarmom se topilo milijunsko gledateljstvo. Malo koga je začudilo što su se tu, primjerice, našli i prizori na kojima se snimala serija "Male laži". Premda je radnja smještena u Australiji, serija se zapravo snimala na obalama Kalifornije, a prekrasni kadrovi također su kumovali činjenici što je serija postigla sjajan uspjeh.

Spomenute su i ljepote Pariza, gdje se snimala "Emily in Paris", te Provansa, koja je iznjedrila krasne kadrove serije "Partick Melrose"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2021 12:05