StoryEditorOCM
PanoramaAron i Rachael

Par bijelaca je išao na potpomognutu oplodnju, tražili su da im djeca budu afroameričkog podrijetla. Evo i zašto

Piše Mozaik sd
2. srpnja 2023. - 15:53

Aron i Rachael, bijeli bračni par s juga SAD-a oduvijek je želio djecu. Međutim, kako Rachael nije mogla prirodno zatrudnjeti, odlučili su se na posvajanje.

Posvojili su dvoje Afroameričke djece, dječaka i djevojčicu. Ali, nisu se zaustavili kod toga. Nakon što su čuli za mogućnost posvajanja embrija, poželjeli su imati još dvoje djece. Budući da Aron i Rachael nisu željeli da njihove nove bebe odudaraju od već posvojenih sina i kćeri, odlučili su usvojiti dva blizanačka afroamerička embrija.

Međutim, nisu mogli ni slutiti da će se nakon implantacije jedan od tih embrija podijeliti - i tako su dobili trojke, javlja Bismarck Daily.

Posvajanje embrija relativno je nova praksa. Donatori embrija su roditelji koji su proširili svoje obitelji izvantjelesnom oplodnjom (IVF) i imaju neiskorištene, zamrznute embrije.

Takvi posvojeni embriji implantiraju se ženi koja ima probema sa začećem, kako bi ona i njena obitelj proživjeli iskustvo trudnoće i rađanja. Zakonska procedura slična je onoj kod posvajanja već rođene djece.

- Znali smo da će, posebno kod nas na na jugu, bijeli par s tamnoputom djecom izazvati bezbroj različitih reakcija.

Uvijek postoji starija bjelkinja u šoping centru koja zuri u nas s čistim gađenjem ili majka Afroamerikanka koja nas gleda i u nevjerici odmahuje glavom. Međutim, susreli smo i mladu crnu djevojku koja je plakala kada smo joj rekli da je dječak njezine boje kože naš sin, i stariji bijeli liječnik koji se s ljubavlju molio nad njim i nježno ga nosio na rukama.

Ova iskustva bila su zrake nade koje su nas podsjećale koliko je daleko stigla naša zemlja, dok su nas prethodna iskustva podsjetila na to koliko daleko još trebamo ići, kažu roditelji.

Kada je par odlučio usvojiti dva embrija iz Nacionalnog centra za donaciju embrija, odmah su se izjasnili za afroameričke embrije kako bi se njihove nove bebe osjećale bliskima s dvoje druge posvojene djece.

- Željeli smo da se naša djeca rasno podudaraju, kaže Aron.

Međutim, kada su šest tjedana nakon implantacije posjetili liječnika zbog kontrole, dočekalo ih je veliko iznenađenje.

- Počeli smo sve opisivati našem liječniku. Nekoliko puta nas je pitao jesmo li sigurni da smo prenijeli dva embrija.

Da, naravno da smo sigurni, rekli smo. Međutim, jedan od tih embrija podijelio se na dva u Rachaelinoj utrobi. Doista je bila trudna - ne samo s blizancima, već i s trojkama! - prisjeća se Aron.

Porod je bio uspješan - i uskoro Aron i Rachael nisu bili samo roditelji dvoje, već petero Afroameričke djece.

- Bilo je ohrabrujuće vidjeti kako gotovo svi naši prijatelji i rođaci izražavaju ogromnu podršku našoj obitelji i neobičnim načinima pomoću kojih smo je izgradili. Živimo svoj san.

Dok je trudnoća trajala, osjećao sam istinsko zadovoljstvo gledajući svog sina i kćer, kako ljube rastući trbuh moje žene. Svake bi večeri zaželjeli laku noć onim trima djevojčicama koje su rasle u njezinu trbuhu, a sada im mogu isto zaželjeti licem u lice.

Preslatki su!

Ovo nije način na koji smo planirali obitelj prije dvanaest godina dok smo još hodali, ali zahvalni smo što nas je Bog blagoslovio ovim divnim mališanima koje nam je povjerio.

Sjećam se kako mi je prijatelj, koji je prolazio kroz proces posvajanja, rekao da je oduvijek želio da njegova obitelj izgleda kao mali Ujedinjeni narodi. Dok gledam svoju rastuću obitelj, usuđujem se reći da je ona mala slika raja, zaključuje Aron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 05:30