StoryEditorOCM
Panoramai ovo postoji

Ovo vjenčanje je toliko bizarno, trebalo bi ga zabraniti; Praznovjerje im nalaže da se odmah uzmu, ili će umrijeti

Piše MOZAIK SD
30. studenog 2023. - 10:51

Prema tajlandskom praznovjerju, blizanci i blizanke moraju se vjenčati što je prije moguće ili će jedno od njih umrijeti strašnom smrću.

Petogodišnji blizanci proslavili su vjenčanje u Ang Tongu na Tajlandu! Ceremonija je organizirana kako bi se blizanci "pročistili" od grijeha iz svojih prošlih života, piše Daily Mail.

Prema praznovjerju koje tamo vlada, blizanci i blizanke moraju se vjenčati što je prije moguće ili će jedno od njih umrijeti strašnom smrću. Pa kad su ovi blizanci dovoljno sazreli, barem onoliko koliko njihova obitelj misli da jesu, obitelj je organizirala vjenčanje, prenosi Kurir.

Prema tajlandskom vjerovanju, blizanci suprotnog spola dijele duboku vezu kao ljubavnici koji nisu mogli biti zajedno u prošlim životima. Blizanci se moraju vjenčati kako bi prevarili zle duhove, koji tada misle da su blizanci zaista ljubavni par i tako se riješe peha.

Neslužbena svečanost

Ceremonija nije službena, ali djeluje kao pravo tajlandsko vjenčanje, uključuje šetnju ulicama, ali i igru ​​tijekom koje mladoženja mora proći kroz devet vrata kako bi došao do mladenke. Mladoženja je morao platiti u novcu i zlatu da bi mogao oženiti svoju sestru.

Nakon ceremonije vjenčanja, očekuje se da oba blizanca dočekaju duboku starost i uživaju u životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:36