StoryEditorOCM
Panoramačudesno spašavanje

Ovo su posljednje riječi majke na samrti čija su djeca preživjela sama u džungli 40 dana nakon pada zrakoplova

Piše MOZAIK SD
12. lipnja 2023. - 17:14

Majka djece, koja su spašena nakon 40 dana u amazonskoj džungli u Kolumbiji, rekla im je da je ostave i pronađu u ponoć, dok umire.

Magdalena je preživjela četiri dana nakon pada zrakoplova, rekao je otac djece Manuel. Rekao je da mu je najstarija kći rekla da ih je majka molila da odu i spase se, piše kurir.rs.

Djeca u dobi od 13, devet, pet i jednu godinu spašena su u petak iz džungle i prebačena u bolnicu.

Prebačeni su u vojnu bolnicu u Bogoti, gdje im se pruža liječnička pomoć.

"Leslie (13) mi je jasno dala do znanja da je njihova majka živa četiri dana. Prije nego što je umrla, majka im je rekla da odu odande. ‘Vidjet ćeš kakav je čovjek vaš tata, i on će vam pokazati istu vrstu velike ljubavi koju sam vam ja pokazala", rekla je.

Nakon čudesnog spašavanja djece koja su 40 dana provela u džungli izlazi više detalja, uključujući i ono što su prvo rekli kada su pronađeni.

image
Twitter

Član spasilačkog tima, prisjetio se trenutka kada su pronašli djecu.

"Nastarija kći Leslie s bebom u naručju potrčala je prema meni i rekla da je gladna. Jedan od dvojice dječaka ležao je na zemlji. Ustao je i rekao mi da mu je mama umrla", rekao je spasilac.

Gomez je rekao da su spasioci odgovorili pozitivnim riječima, da su im prijatelji i da ih je poslala obitelj. Nakon toga dječak je rekao da želi kruh i kobasicu”, dodao je spasilac.

Magdalena i njezina djeca letjeli su Araracuru, pokrajina Amazonas, 1. svibnja kada su poslali poziv u pomoć zbog kvara motora.

Ona i dva pilota poginuli su nakon pada zrakoplova. Njihova su tijela pronađena na mjestu nesreće, no djeca su preživjela i počela lutati u potrazi za pomoći.

Nestala djeca bila su u središtu velike akcije spašavanja u kojoj su sudjelovali deseci vojnika i mještana.

Spasioci su ušli u trag djeci nakon što su uočili znakove u džungli, uključujući otiske stopala i zagrizeno voće.

Članovi zajednice nadali su se da će im njihovo znanje o voću i vještina preživljavanja u džungli dati bolje šanse za preživljavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 00:10