StoryEditorOCM
PanoramaSRETNI MALIŠANI

Ovo je 7 osobina kod djece koje roditelji trebaju poticati umjesto zatomljivati

Piše Vijesti SD
9. ožujka 2024. - 12:50

Svi ljudi koji u jednom trenutku postanu roditelji ostatak života imaju pred sobom imperativ odgajanja svoje djece u sretne i uspješne ljude. Problemi mogu nastati kada roditelji od prevelike brige izgube iz vida činjenicu da su djeca ipak samo djeca. Često se osobine djece koje upućuju na potencijal za uspjeh u životu od strane roditelja tumače kao prkos. I onda se djeci nameće ono što roditelji smatraju osobinama predodređenim za uspjeh, na osnovu vlastitog odgoja, ali i na osnovu vlastitih nezadovoljenih potreba, želja, snova, zaboravljajući da su djeca samosvojne osobe, prenosi Nova.rs

 

Ovo je 7 osobina sretne djece koja kasnije često izrastu u uspješne odrasle osobe:

 

Samoizražavanje

Vaše dijete osjeća slobodu i sigurnost da bude ono što želi biti.

Jak stav i mišljenje

Dijete ima samopouzdanje te misli svojom glavom.

Radoznalost

Djeca su borci za istinu. Radoznalost im pomaže da procjene što je ispravno i što ima smisla. Pri tome se oslanjaju na svoju intuiciju.

image

Sretna obitelj (ilustracija)

/Shutterstock

Neustrašivost

Spremni su da probaju nove stvari i testiraju granice. Ova osobina im pomaže da shvate svoja ograničenja i steknu iskustvo.

Neumornost

Oni testiraju granice kako bi pronašli odgovor, tako da ne odustaju lako kada se suoče sa preprekama. Oni znaju šta žele i željni su da to i dobiju.

Kreativnost

Kreativci i sanjari s velikom maštom rade nevjerojatne stvari za ovaj svijet.

Kršenje pravila

Odbijaju biti ubačeni u zadani kalup te vole pronaći nove i često genijalne načine da narade nešto. Oni imaju svoj stav i vole osporavati status quo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 21:57