StoryEditorOCM
PanoramaVELIKO PRIZNANJE

Ovo hrvatsko mjesto proglašeno je jednim od 54 najbolja svjetska ruralna odredišta

Piše MOZAIK SD
19. listopada 2023. - 15:03

Hrvatska je bogatija za još jedno svjetsko turističko priznanje - Grad Slunj Svjetska turistička organizacija (UNWTO) uvrstila je na listu 54 najbolja turistička sela u svijetu, izvijestili su u četvrtak iz UNWTO-a.

Grada Slunj ne skriva ponos, te su poručili kako je ovo priznanje iznimno bitno, ali i da je to priznanje svim stanovnicima.

Ovogodišnja se Generalna skupština UNWTO-a održala u Samarkandu u Uzbekistanu.

image
Jure Mišković/Cropix

Od gotovo 260 ruralnih odredišta u svijetu 54 su, uključujući i Slunj proglašeni najboljima,dok ih je 20 uvršteno u program nadogradnje, prenosi N1.

Kriteriji po kojima se vodio UNWTO odnosili su se na njegovanje ruralnih područja, očuvanje krajolika, kulturne raznolikosti, lokalnih običaja, kao i tradicionalne kuhinje.

image
Jure MiškovićCropix

Osim Slunja među 54 najbolja za 2023. su proglašeni i Al Sela iz Jordana, Barrancas u Čileu, Cantavieja u Španjolskoj, Dongbaek u Republici Koreji, Ericeira u Portugalu, Jalpa de Canovas u Meksiku, Lerici u Italiji, Morcote u Švicarskoj, Schladming u Austriji, Şirince u Turskoj, Tokaj u Mađarskoj, Zhagana u Kini i druga.

Grada Slunj objeručke je prihvatio laskavo mjesto među najboljima u svijetu, a posebno su naglasili da je to priznanje puno više od nagrade za turizam.

image
Jure Mišković/Cropix

“To je i priznanje za izvrsnost u području održivog i društveno odgovornog poslovanja u svim aspektima, a koji se u konačnici ponajviše očituju u sektoru turizma grada Slunja. Dijelimo ovu nagradu na 4.224 dijela jer imamo toliko stanovnika, koji su u posljednja tri desetljeća zajedno radili i ponovno gradili naš prekrasni grad nakon devastacije u Domovinskom ratu”, poručila je gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić, prenosi N1.

“Izuzetno sam ponosna jer smo zajedničkim snagama dobili priznanje svjetske razine da smo na dobrom putu”, zaključila je Puškarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:38