StoryEditorOCM
PanoramaBEZ PO MUKE

Mrlje od vina uporne su, ali iskorjenjive; Evo provjerenog trika pomoću kojeg ćete ukloniti vino s tepiha i tkanina

Piše mozaik sd
4. siječnja 2024. - 23:05

Tvrdokorne mrlje od vina na tepihu mogu biti prilično frustrirajuće jer morate biti posebno oprezni prilikom čišćenja. Ali možete ih uspješno ukloniti uz pomoć ovih sastojaka.

Pomiješajte dvije šalice tople vode s jednom žličicom bijelog octa i jednom žličicom deterdženta. Umočite spužvu u tekućinu i iscijedite je na mrlju. Zatim čistom krpom istrljajte mrlju i osušite, prenosi Klix

Zatim izlijte malo vode izravno na mrlju ili namočite čistu krpu hladnom vodom i iscijedite je na tepihu kako biste razrijedili vino. Uzmite suhu krpu i njome upijte vodu s tepiha. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta dok mrlja potpuno ne nestane.

Postoji nekoliko drugih načina za čišćenje ove tvrdokorne mrlje koji vam mogu pomoći. Jedan od njih je pomiješati deterdžent s vodikovim peroksidom u omjeru 1:2. Pričekajte nekoliko minuta da djeluje i očistite čistom krpom ili spužvom.

Soda bikarbona također može biti od pomoći. Pomiješajte vodu i sodu bikarbonu u omjeru 3:1 i nanesite na mrlju. Zatim pokrijte mrlju čistom krpom i stavite na nju teški predmet jer će tako soda bikarbona prodrijeti dublje u tepih. Ostavite tako preko noći i ujutro usisajte preostalu sodu bikarbonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:42