StoryEditorOCM
Panoramavječni mladić

Milijarder Bryan Johnson koji želi usporiti starenje otkrio svima da s malim mlaznim ruksakom mjeri erekciju u snu

Piše vijesti sd
28. rujna 2023. - 15:31

Amerikanac Bryan Johnson, 45-godišnji osnivač i glavni izvršni direktor Kernela, tvrtke koja može nadzirati i bilježiti aktivnost mozga, ulaže milijune dolara u usporavanje procesa starenja i popravljanje oštećenih stanica.

Kako je pisala Slobodna Dalmacija, Johnson je jedan od predvodnika pokreta protiv starenja, koji je odlučio angažirati 30 liječnika i stručnjaka kako bi mu pomogli da ima tijelo mladića. Cilj mu je da njegovi organi u medicinskom smislu budu kao u 18-godišnjaka. U pomlađivanje se dao nakon što je svoju tvrtku za obradu plaćanja Braintree prodao za 800 milijuna dolara PayPalu.

Liječnici koji ga prate uvjeravaju da njegovi nalazi pokazuju kako ima kapacitet pluća kao i 18-godišnjaci, a koža mu nalikuje onoj koju ima muškarac star 28 godina. Medicinski gledano, desni su mu "stare" 17 godina. Srce mu trenutno ima 37 godina.

Da bi to postigao, svaki dan jede točno 1977 kalorija, održava razinu tjelesne masti između pet i šest posto i vježba. Prije krvi vlastitog sina, primao je transfuzije krvi anonimnih donora koji su pomno izabrani na temelju indeksa tjelesne mase, krvne grupe, prehrane i drugih zdravstvenih parametara....

I to nije sve. Kako je u velikome tekstu opisao Time, Bryan Johnson u okviru sustava za produljenje života nazvanog Blueprint uzima 111 različitih tableta svaki dan, ali i spava s malim mlaznim ruksakom pričvršćenim na penis kako bi se pratile njegove noćne erekcije.

"U prosjeku imam dva sata i 12 minuta svake noći za erekciju određene kvalitete. Da imam 18 godina, to bi bilo tri sata i 30 minuta. Noćne erekcije biološki su pokazatelj dobi za vašu seksualnu funkciju", koji također ima implikacije na kardiovaskularnu kondiciju, tvrdi Johnson. Uređaj za praćenje erekcije izgleda poput male AirPods futrole s tirkiznim remenom, poput torbice koju nosi penis, piše Philip Cheung za Time.

Uz toliko truda, stručne potpore i novca Bryan Johnson trebao bi usporiti starenje. Takav način života očito mu godi, dok bi mnogima to bilo materijalno, ali i osobno neizdvedivo jer se velika većina ljudi još drži one da je bitnija kvaliteta nego kvaniteta života. Takvima bi život mogle povremeno uljepšati vijesti o napredovanju Johnsonova eksperimenta s pomlađivanjem.

image

Bryan Johnson 2017. godine, dok je još bio u svijetu biznisa

Patricia De Melo Moreira/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:42