stdClass Object ( [id] => 1096193 [title] => Kako će Melinda i Bill podijeliti astronomsko bogatstvo? Gatesovi su zajedno stvorili imperij vrijedan 137 milijardi dolara, djeci će ostaviti ‘samo‘ po deset milijuna [alias] => kako-ce-melinda-i-bill-podijeliti-astronomsko-bogatstvo-gatesovi-su-zajedno-stvorili-imperij-vrijedan-137-milijardi-dolara-djeci-ce-ostaviti-samo-po-deset-milijuna [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U zadnjih trideset godina u Americi se udvostručio broj razvoda među parovima starijima od pedeset godina, a utrostručio među parovima koji su prešli šezdeset, utvrdio je Istraživački centar Pew sa sjedištem u Washingtonu.

Brak Billa (65) i Melinde Gates (56) koji je okončan nakon 27 godina trajanja i javno demonstrirane sloge, ljubavi, bogatstva, troje odrasle djece i medijske slave, jedan je od tih brakova.

Njihov razvod, najavljen preko Twittera, međutim, vijest je koja je munjevito obišla svijet i, premda zasad nitko niti ne pokušava objasniti što je moglo poći po zlu, zacijelo će još neko vrijeme puniti naslovnice.

---

image
---


Jednostavno, riječ je o izvanredno moćnom i bogatom bračnom paru koji je, doduše, u zajedničkoj objavi naglasio kako "će zakladu koju zajedno vode i dalje zajedno voditi, ali da kao par zajedno više ne mogu rasti". Apelirali su i na to da se poštuje njihova privatnost dok prolaze kroz "ovo novo poglavlje života".

- Nakon puno razmišljanja i rada na našoj vezi, odlučili smo da je našem braku kraj. Tijekom godina odgojili smo troje predivne djece i izgradili smo zakladu koja ljudima diljem svijeta omogućuje voditi zdrave, produktivne živote.

---

image
Filantropi snimljeni u posjeti Indiji
AFP
---


Nastavljamo dijeliti vjeru u tu misiju i zajedno ćemo raditi u zakladi, no više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti kao par u novim fazama naših života – objavili su Bill i Melinda Gates, a objavu je na Twitteru podijelio Bill Gates.

Prije manje od godinu dana, u kolovozu prošle godine, Bill Gates je, međutim, u intervjuu kazao kako je "nevjerojatno sretan čovjek".

To je tako vrijedno partnerstvo

– Odnos s Melindom je najdublje partnerstvo u mom životu – kazao je tada Gates.

– Imao sam partnerstvo s Paulom Allenom za osnivanje Microsofta, imao sam ga sa Steveom Ballmerom kako bih stvorio nevjerojatnu tvrtku. S našom zakladom, s našom djecom, s našim brakom, dobio sam tu nevjerojatnu osobu, Melindu – kazao je.

S druge strane, njihova zajednička novogodišnja izjava kakvu svake godine u siječnju odašilju, ove je godine, istina, bila složna kao i uvijek, ali je bila popraćena ne zajedničkom nego dvjema odvojenim fotografijama, na kojima je svako od njih dvoje sjedio za svojim stolom, vjerojatno i u različitim gradovima.

I iz zahtjeva za razvod braka koji su predali Višem sudu okruga King u državi Washington razvidno je da su već rastavljeni – on je papire potpisao u Bellevueu u Washingtonu, dok ih je ona potpisala u Palm Desertu u Kaliforniji.

---

image
Gatesovi vode event u newyorškom Lincoln Centru
AFP
---


U zahtjevu za razvod, par je naznačio da su se sporazumjeli oko podjele imovine – koja je golema! – te je na sudu da taj sporazum i odobri. Naime, prema zakonu, bračna imovina je ravnopravno vlasništvo, no ako se supružnici sporazume da imovinu ne dijele popola nego na neki drugi način, sud to uglavnom podržava.

Detalji financijskog sporazuma nisu objavljeni, a kad će procuriti u javnost, ne zna se. Zacijelo hoće.

Bill Gates je četvrti najbogatiji čovjek svijeta, a Melinda nije samo humanitarka, supruga i majka troje njihove djece. U proteklih 27 godina braka i tijekom veze koja je prethodno trajala čitavih sedam godina, Gatesovi su zajedno stvorili imperij, a prije nekoliko godina su objavili kako će svojoj djeci, usprkos 137 milijardi dolara koliko je u siječnju "težio" njihov otac, ostaviti "samo" po deset milijuna dolara.

"Uvijek smo se trudili naći balans kako bi mogli imati slobodu i isprobati sve što žele, ali s druge strane ne i da se razmeću novcem i ništa ne rade", kazali su tada Bill i Melinda Gates.

Zanimljivo je kako su, iako im je tehnologija ono čime se bave desetljećima, svoju djecu pokušali zadržati podalje od nje, pa su, za razliku od njihovih vršnjaka, svoje prve mobitele dobili tek s 13 godina.

Objava u ime djece

– Neću osobno komentirati ništa oko razvoda mojih roditelja, ali molim vas, znajte da mi vaše lijepe riječi i podrška jako puno znače.

---

image
---


Još učim kako najbolje organizirati vlastiti proces prihvaćanja ovog izazovnog razdoblja u našim životima i svoje osjećaje vezane uz to, a to čine i članovi moje obitelji – napisala je Jennifer, najstarija, 25-godišnja kći Gatesovih na Instagramu, govoreći i u ime svoga brata Roryja (22) i 19-godišnje sestre Phoebe.

---

---

Jennifer je početkom godine objavila zaruke sa svojim dugogodišnjim partnerom, egipatskim konjičkim trenerom i džokejom, Nayelom Nassarom, inače je diplomirala biologiju na Sveučilištu Stanford, ali ima i konjičku karijeru, a kako bi podržali njezinu strast, roditelji su navodno izdvojili 37 milijuna dolara za niz nekretnina u jahačkome središtu u Wellingtonu na Floridi.

---

image
Jennifer Gates, najstarija kći poznatog i moćnog para
AFP
---


Što je moglo poći po krivu u braku Gatesovih? O tome javnost zasad ništa ne zna, ni Melinda ni Bill nisu se do sada eksponirali u sumnjivom društvu možebitnih ljubavnih partnera, o njihovom braku se uvijek pisalo kao o čvrstom i pouzdanom, oboje su katolici i djecu su krstili u Katoličkoj crkvi.

No izvan svake sumnje, prošla godina je bila posebno teška i za njih. O njihovom je razvodu zanimljiv tekst objavila Minda Zetlin, spisateljica i bivša predsjednica Američkog društva novinara i pisaca.

– U veljači prošle godine je svijet počeo slušati o rastućoj pandemiji koju je Bill predvidio šest godina ranije – kaže Minda Zetlin.

– Sljedećeg mjeseca Gates je napustio svoj položaj u upravnom odboru Microsofta kako bi se posvetio punom radnom vremenu u zakladi koja se, između ostalog, pripremala za borbu protiv pandemije.

Njegov rad na cjepivima, u kombinaciji s polariziranom i uroti sklonoj nacijom, doveo je do groznih teorija zavjere o Billu, o kojima je on mudro odbio razgovarati. U rujnu je Bill Gates stariji umro. Billov otac imao je velik utjecaj na njegov život i to je za njega bio nenadoknadiv gubitak.

---

---

Takav gubitak ponekad može biti težak i za brak, kaže Zetlin, no dodaje i općepoznatu stvar kako je svaki brak, gledan izvana, nepoznanica. Kako je jednom kazao švedski redatelj Ingmar Bergman – pakao bračne postelje poznaju samo oni koji su u njemu.

---

image
Bill Gates i Melinda u društvu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona
AFP
---


Bill Gates i Melinda French upoznali su se 1987., nedugo nakon što je ona počela raditi u Microsoftu gdje je bila menadžerica. On je bio u ranim 30-ima, ona u ranim 20-ima.

U svojoj knjizi "Moment of Lift" Melinda je prije dvije godine objavila da ju je Bill, kad ju je prvi put pozvao da iziđu, a taman su se bili susreli na parkiralištu ispred Microsofta, pozvao na sastanak – za dva tjedna.

"Nasmijala sam se i rekla: To za mene nije dovoljno spontano. To je predugačak rok."

Nekoliko sati kasnije nazvao ju je i pozvao je da tu istu noć iziđu i dodao: "Je li vam to dovoljno spontano?".

Par je hodao sedam godina i vjenčao se tek nakon što je Bill na ploči, u maniri analitičara, zapisao prednosti i nedostatke braka. Prednosti je očito bilo puno više.

U Netflixovoj dokumentarnoj seriji "Inside Bill's Brain" iz 2019. godine Melinda je s ljubavlju govorila o njegovim misaonim procesima i onome što je nazvala i "složenošću i kaosom u njegovoj glavi".

"Ali kad se Bill osjeća spokojno, on vidi stvari i skuplja ideje koje drugi ljudi ne mogu ni vidjeti niti domisliti", rekla je.

---

---

No na stranu pakao izlaska iz zajedničke postelje. Većini analitičara – osobito u nedostatku "sočnih detalja" – najzanimljiviji je novac i kako će ga Gatesovi podijeliti te, a to je najvažnije, koliko će razvod utjecati na rad najbogatije privatne humanitarne zaklade na svijetu.

Pokrenuta 2000. godine, neprofitna zaklada Bill & Melinda Gates trenutno ima neto aktivu od 43,3 milijarde dolara. Od 1994. do 2018. Gatesovi su zakladi sa sjedištem u Seattleu poklonili više od 36 milijardi dolara, a prošle je godine investitor Warren Buffett izvijestio da je zakladi Gates donirao više od dvije milijarde dolara dionica iz svog Berkshire Hathaway Inc. u sklopu prethodno najavljenih planova da preda cijelo bogatstvo prije svoje smrti.

Neće biti neprijateljski

U svome zahtjevu za razvod bračni par Gates traži da sud "razvrgne brak" i podijeli zajedničku imovinu, poslovne interese i obveze "kako je navedeno u našem sporazumu o diobi", iako taj sporazum nije objavljen u javnosti.

Iz zaklade Bill & Melinda Gates je jučer objavljeno da će donedavni supružnici ostati supredsjedatelji i povjerenici te neprofitne organizacije.

"Nastavit će zajednički raditi na oblikovanju i odobravanju zakladinih strategija, zalagati se za pitanja važna za zakladu i oblikovati cjelokupni smjer organizacije", navodi se u izjavi. Ipak, kako je za Reuters primijetio Anand Giridharadas, autor knjige "Pobjednici uzimaju sve", razvod Gatesovih više je od priče o krahu obiteljskog života jednog para.

---

---

– On ima reperkusije na poslovni svijet, na obrazovanje, javno zdravstvo, civilno društvo, filantropiju i šire – rekao je Giridharadas.

– To je zato što je naše društvo napravilo ogromnu pogrešku dopuštajući da privatni građani svojim golemim bogatstvom kupe priliku za donošenje kvazi-vladinih odluka – rekao je on.

Ipak, kako se sada čini, razlaz Billa i Melinde Gates ne pokazuje znakove neprijateljskog razvoda, jednog od onih u kojima leti perje, zvone ružne riječi i kojima dominiraju kaprici. To bi moglo biti jamstvo da ni većih javnih posljedica tog razvoda neće biti.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ŠTO STOJI U SPORAZUMU? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => ŠTO STOJI U SPORAZUMU? 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-05-04 14:34:16 [created_by] => 3118 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-05-04 17:01:01 [modified_by] => 3118 [publish_up] => 2021-05-04 14:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 43 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/05\/04\/17700962.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/04\/17706514.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/04\/17706516.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/04\/17700824.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/04\/17700826.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/04\/17700834.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/04\/17704310.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","","","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Bill i Melinda Gates snimljeni 2015. u Idahu","","","Gatesovi vode event u newyor\u0161kom Lincoln Centru","Filantropi snimljeni u posjeti Indiji","Bill Gates i Melinda u dru\u0161tvu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona","Jennifer Gates, najstarija k\u0107i poznatog i mo\u0107nog para"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1321","hd_17700962_1920.jpg":"1920x1080","k_17700962_1280.jpg":"1280x1280","k_17700962_1024.jpg":"1024x1024","k_17700962_640.jpg":"640x640","k_17700962_480.jpg":"480x480","k_17700962_340.jpg":"340x340","k_17700962_220.jpg":"220x220","o_17700962_1280.jpg":"1280x880","o_17700962_1024.jpg":"1024x704","o_17700962_640.jpg":"640x440","o_17700962_480.jpg":"480x330","o_17700962_340.jpg":"340x233","o_17700962_220.jpg":"220x151","h_17700962_1280.jpg":"1280x854","h_17700962_1024.jpg":"1024x683","h_17700962_640.jpg":"640x427","h_17700962_480.jpg":"480x320","h_17700962_340.jpg":"340x227","h_17700962_220.jpg":"220x147","pp_17700962_1280.jpg":"1006x1280","pp_17700962_1024.jpg":"805x1024","pp_17700962_640.jpg":"503x640","pp_17700962_480.jpg":"377x480","pp_17700962_340.jpg":"267x340","pp_17700962_220.jpg":"173x220"},{"size0":"900x1200","hd_17706514_1920.jpg":"1920x1080","k_17706514_1280.jpg":"1280x1280","k_17706514_1024.jpg":"1024x1024","k_17706514_640.jpg":"640x640","k_17706514_480.jpg":"480x480","k_17706514_340.jpg":"340x340","k_17706514_220.jpg":"220x220","o_17706514_1280.jpg":"1280x1706","o_17706514_1024.jpg":"1024x1365","o_17706514_640.jpg":"640x853","o_17706514_480.jpg":"480x640","o_17706514_340.jpg":"340x453","o_17706514_220.jpg":"220x293","h_17706514_1280.jpg":"1280x854","h_17706514_1024.jpg":"1024x683","h_17706514_640.jpg":"640x427","h_17706514_480.jpg":"480x320","h_17706514_340.jpg":"340x227","h_17706514_220.jpg":"220x147","pp_17706514_1280.jpg":"1006x1280","pp_17706514_1024.jpg":"805x1024","pp_17706514_640.jpg":"503x640","pp_17706514_480.jpg":"377x480","pp_17706514_340.jpg":"267x340","pp_17706514_220.jpg":"173x220"},{"size0":"900x1200","hd_17706516_1920.jpg":"1920x1080","k_17706516_1280.jpg":"1280x1280","k_17706516_1024.jpg":"1024x1024","k_17706516_640.jpg":"640x640","k_17706516_480.jpg":"480x480","k_17706516_340.jpg":"340x340","k_17706516_220.jpg":"220x220","o_17706516_1280.jpg":"1280x1706","o_17706516_1024.jpg":"1024x1365","o_17706516_640.jpg":"640x853","o_17706516_480.jpg":"480x640","o_17706516_340.jpg":"340x453","o_17706516_220.jpg":"220x293","h_17706516_1280.jpg":"1280x854","h_17706516_1024.jpg":"1024x683","h_17706516_640.jpg":"640x427","h_17706516_480.jpg":"480x320","h_17706516_340.jpg":"340x227","h_17706516_220.jpg":"220x147","pp_17706516_1280.jpg":"1006x1280","pp_17706516_1024.jpg":"805x1024","pp_17706516_640.jpg":"503x640","pp_17706516_480.jpg":"377x480","pp_17706516_340.jpg":"267x340","pp_17706516_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17700824_1920.jpg":"1920x1080","k_17700824_1280.jpg":"1280x1280","k_17700824_1024.jpg":"1024x1024","k_17700824_640.jpg":"640x640","k_17700824_480.jpg":"480x480","k_17700824_340.jpg":"340x340","k_17700824_220.jpg":"220x220","o_17700824_1280.jpg":"1280x853","o_17700824_1024.jpg":"1024x682","o_17700824_640.jpg":"640x426","o_17700824_480.jpg":"480x320","o_17700824_340.jpg":"340x226","o_17700824_220.jpg":"220x146","h_17700824_1280.jpg":"1280x854","h_17700824_1024.jpg":"1024x683","h_17700824_640.jpg":"640x427","h_17700824_480.jpg":"480x320","h_17700824_340.jpg":"340x227","h_17700824_220.jpg":"220x147","pp_17700824_1280.jpg":"1006x1280","pp_17700824_1024.jpg":"805x1024","pp_17700824_640.jpg":"503x640","pp_17700824_480.jpg":"377x480","pp_17700824_340.jpg":"267x340","pp_17700824_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1646","hd_17700826_1920.jpg":"1920x1080","k_17700826_1280.jpg":"1280x1280","k_17700826_1024.jpg":"1024x1024","k_17700826_640.jpg":"640x640","k_17700826_480.jpg":"480x480","k_17700826_340.jpg":"340x340","k_17700826_220.jpg":"220x220","o_17700826_1280.jpg":"1280x1097","o_17700826_1024.jpg":"1024x877","o_17700826_640.jpg":"640x548","o_17700826_480.jpg":"480x411","o_17700826_340.jpg":"340x291","o_17700826_220.jpg":"220x188","h_17700826_1280.jpg":"1280x854","h_17700826_1024.jpg":"1024x683","h_17700826_640.jpg":"640x427","h_17700826_480.jpg":"480x320","h_17700826_340.jpg":"340x227","h_17700826_220.jpg":"220x147","pp_17700826_1280.jpg":"1006x1280","pp_17700826_1024.jpg":"805x1024","pp_17700826_640.jpg":"503x640","pp_17700826_480.jpg":"377x480","pp_17700826_340.jpg":"267x340","pp_17700826_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1383","hd_17700834_1920.jpg":"1920x1080","k_17700834_1280.jpg":"1280x1280","k_17700834_1024.jpg":"1024x1024","k_17700834_640.jpg":"640x640","k_17700834_480.jpg":"480x480","k_17700834_340.jpg":"340x340","k_17700834_220.jpg":"220x220","o_17700834_1280.jpg":"1280x922","o_17700834_1024.jpg":"1024x737","o_17700834_640.jpg":"640x461","o_17700834_480.jpg":"480x345","o_17700834_340.jpg":"340x244","o_17700834_220.jpg":"220x158","h_17700834_1280.jpg":"1280x854","h_17700834_1024.jpg":"1024x683","h_17700834_640.jpg":"640x427","h_17700834_480.jpg":"480x320","h_17700834_340.jpg":"340x227","h_17700834_220.jpg":"220x147","pp_17700834_1280.jpg":"1006x1280","pp_17700834_1024.jpg":"805x1024","pp_17700834_640.jpg":"503x640","pp_17700834_480.jpg":"377x480","pp_17700834_340.jpg":"267x340","pp_17700834_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1286","hd_17704310_1920.jpg":"1920x1080","k_17704310_1280.jpg":"1280x1280","k_17704310_1024.jpg":"1024x1024","k_17704310_640.jpg":"640x640","k_17704310_480.jpg":"480x480","k_17704310_340.jpg":"340x340","k_17704310_220.jpg":"220x220","o_17704310_1280.jpg":"1280x857","o_17704310_1024.jpg":"1024x685","o_17704310_640.jpg":"640x428","o_17704310_480.jpg":"480x321","o_17704310_340.jpg":"340x227","o_17704310_220.jpg":"220x147","h_17704310_1280.jpg":"1280x854","h_17704310_1024.jpg":"1024x683","h_17704310_640.jpg":"640x427","h_17704310_480.jpg":"480x320","h_17704310_340.jpg":"340x227","h_17704310_220.jpg":"220x147","pp_17704310_1280.jpg":"1006x1280","pp_17704310_1024.jpg":"805x1024","pp_17704310_640.jpg":"503x640","pp_17704310_480.jpg":"377x480","pp_17704310_340.jpg":"267x340","pp_17704310_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15661635 Threads: 1 Questions: 3224843042 Slow queries: 7293788 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236443269 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/kako-ce-melinda-i-bill-podijeliti-astronomsko-bogatstvo-gatesovi-su-zajedno-stvorili-imperij-vrijedan-137-milijardi-dolara-djeci-ce-ostaviti-samo-po-deset-milijuna-1096193 [printLink] => /mozaik/panorama/kako-ce-melinda-i-bill-podijeliti-astronomsko-bogatstvo-gatesovi-su-zajedno-stvorili-imperij-vrijedan-137-milijardi-dolara-djeci-ce-ostaviti-samo-po-deset-milijuna-1096193?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 488852 [name] => Bill Gates [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bill-gates [link] => /tag/bill-gates ) [1] => stdClass Object ( [id] => 625165 [name] => melinda gates [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-12-10 08:37:31 [main_article_id] => 0 [alias] => melinda-gates [link] => /tag/melinda-gates ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ŠTO STOJI U SPORAZUMU? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kako će Melinda i Bill podijeliti astronomsko bogatstvo? Gatesovi su zajedno stvorili imperij vrijedan 137 milijardi dolara, djeci će ostaviti ‘samo‘ po deset milijuna [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3118 [name] => Eda Vujević [username] => eda.vujevic [email] => eda.vujevic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$fqFkFA4bWh0UxKvTp8AlaewNrIgF32memX1V0YZbOBaPoPk52RrGG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/eda-vujevic-3118 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1636 [gender] => m [description] => [image] => 1636.jpeg [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1636.jpeg ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/04/17700962.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => Bill i Melinda Gates snimljeni 2015. u Idahu [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/04/17700962.jpg [title] => AFPBill i Melinda Gates snimljeni 2015. u Idahu ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/04/17706514.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/04/17706516.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/04/17700824.jpg [title] => AFPGatesovi vode event u newyorškom Lincoln Centru ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/04/17700826.jpg [title] => AFPFilantropi snimljeni u posjeti Indiji ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/04/17700834.jpg [title] => AFPBill Gates i Melinda u društvu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/04/17704310.jpg [title] => AFPJennifer Gates, najstarija kći poznatog i moćnog para ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U zadnjih trideset godina u Americi se udvostručio broj razvoda među parovima starijima od pedeset godina, a utrostručio među parovima koji su prešli šezdeset, utvrdio je Istraživački centar Pew sa sjedištem u Washingtonu.

Brak Billa (65) i Melinde Gates (56) koji je okončan nakon 27 godina trajanja i javno demonstrirane sloge, ljubavi, bogatstva, troje odrasle djece i medijske slave, jedan je od tih brakova.

Njihov razvod, najavljen preko Twittera, međutim, vijest je koja je munjevito obišla svijet i, premda zasad nitko niti ne pokušava objasniti što je moglo poći po zlu, zacijelo će još neko vrijeme puniti naslovnice.

---

image
---


Jednostavno, riječ je o izvanredno moćnom i bogatom bračnom paru koji je, doduše, u zajedničkoj objavi naglasio kako "će zakladu koju zajedno vode i dalje zajedno voditi, ali da kao par zajedno više ne mogu rasti". Apelirali su i na to da se poštuje njihova privatnost dok prolaze kroz "ovo novo poglavlje života".

- Nakon puno razmišljanja i rada na našoj vezi, odlučili smo da je našem braku kraj. Tijekom godina odgojili smo troje predivne djece i izgradili smo zakladu koja ljudima diljem svijeta omogućuje voditi zdrave, produktivne živote.

---

image
Filantropi snimljeni u posjeti Indiji
AFP
---


Nastavljamo dijeliti vjeru u tu misiju i zajedno ćemo raditi u zakladi, no više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti kao par u novim fazama naših života – objavili su Bill i Melinda Gates, a objavu je na Twitteru podijelio Bill Gates.

Prije manje od godinu dana, u kolovozu prošle godine, Bill Gates je, međutim, u intervjuu kazao kako je "nevjerojatno sretan čovjek".

To je tako vrijedno partnerstvo

– Odnos s Melindom je najdublje partnerstvo u mom životu – kazao je tada Gates.

– Imao sam partnerstvo s Paulom Allenom za osnivanje Microsofta, imao sam ga sa Steveom Ballmerom kako bih stvorio nevjerojatnu tvrtku. S našom zakladom, s našom djecom, s našim brakom, dobio sam tu nevjerojatnu osobu, Melindu – kazao je.

S druge strane, njihova zajednička novogodišnja izjava kakvu svake godine u siječnju odašilju, ove je godine, istina, bila složna kao i uvijek, ali je bila popraćena ne zajedničkom nego dvjema odvojenim fotografijama, na kojima je svako od njih dvoje sjedio za svojim stolom, vjerojatno i u različitim gradovima.

I iz zahtjeva za razvod braka koji su predali Višem sudu okruga King u državi Washington razvidno je da su već rastavljeni – on je papire potpisao u Bellevueu u Washingtonu, dok ih je ona potpisala u Palm Desertu u Kaliforniji.

---

image
Gatesovi vode event u newyorškom Lincoln Centru
AFP
---


U zahtjevu za razvod, par je naznačio da su se sporazumjeli oko podjele imovine – koja je golema! – te je na sudu da taj sporazum i odobri. Naime, prema zakonu, bračna imovina je ravnopravno vlasništvo, no ako se supružnici sporazume da imovinu ne dijele popola nego na neki drugi način, sud to uglavnom podržava.

Detalji financijskog sporazuma nisu objavljeni, a kad će procuriti u javnost, ne zna se. Zacijelo hoće.

Bill Gates je četvrti najbogatiji čovjek svijeta, a Melinda nije samo humanitarka, supruga i majka troje njihove djece. U proteklih 27 godina braka i tijekom veze koja je prethodno trajala čitavih sedam godina, Gatesovi su zajedno stvorili imperij, a prije nekoliko godina su objavili kako će svojoj djeci, usprkos 137 milijardi dolara koliko je u siječnju "težio" njihov otac, ostaviti "samo" po deset milijuna dolara.

"Uvijek smo se trudili naći balans kako bi mogli imati slobodu i isprobati sve što žele, ali s druge strane ne i da se razmeću novcem i ništa ne rade", kazali su tada Bill i Melinda Gates.

Zanimljivo je kako su, iako im je tehnologija ono čime se bave desetljećima, svoju djecu pokušali zadržati podalje od nje, pa su, za razliku od njihovih vršnjaka, svoje prve mobitele dobili tek s 13 godina.

Objava u ime djece

– Neću osobno komentirati ništa oko razvoda mojih roditelja, ali molim vas, znajte da mi vaše lijepe riječi i podrška jako puno znače.

---

image
---


Još učim kako najbolje organizirati vlastiti proces prihvaćanja ovog izazovnog razdoblja u našim životima i svoje osjećaje vezane uz to, a to čine i članovi moje obitelji – napisala je Jennifer, najstarija, 25-godišnja kći Gatesovih na Instagramu, govoreći i u ime svoga brata Roryja (22) i 19-godišnje sestre Phoebe.

---

---

Jennifer je početkom godine objavila zaruke sa svojim dugogodišnjim partnerom, egipatskim konjičkim trenerom i džokejom, Nayelom Nassarom, inače je diplomirala biologiju na Sveučilištu Stanford, ali ima i konjičku karijeru, a kako bi podržali njezinu strast, roditelji su navodno izdvojili 37 milijuna dolara za niz nekretnina u jahačkome središtu u Wellingtonu na Floridi.

---

image
Jennifer Gates, najstarija kći poznatog i moćnog para
AFP
---


Što je moglo poći po krivu u braku Gatesovih? O tome javnost zasad ništa ne zna, ni Melinda ni Bill nisu se do sada eksponirali u sumnjivom društvu možebitnih ljubavnih partnera, o njihovom braku se uvijek pisalo kao o čvrstom i pouzdanom, oboje su katolici i djecu su krstili u Katoličkoj crkvi.

No izvan svake sumnje, prošla godina je bila posebno teška i za njih. O njihovom je razvodu zanimljiv tekst objavila Minda Zetlin, spisateljica i bivša predsjednica Američkog društva novinara i pisaca.

– U veljači prošle godine je svijet počeo slušati o rastućoj pandemiji koju je Bill predvidio šest godina ranije – kaže Minda Zetlin.

– Sljedećeg mjeseca Gates je napustio svoj položaj u upravnom odboru Microsofta kako bi se posvetio punom radnom vremenu u zakladi koja se, između ostalog, pripremala za borbu protiv pandemije.

Njegov rad na cjepivima, u kombinaciji s polariziranom i uroti sklonoj nacijom, doveo je do groznih teorija zavjere o Billu, o kojima je on mudro odbio razgovarati. U rujnu je Bill Gates stariji umro. Billov otac imao je velik utjecaj na njegov život i to je za njega bio nenadoknadiv gubitak.

---

---

Takav gubitak ponekad može biti težak i za brak, kaže Zetlin, no dodaje i općepoznatu stvar kako je svaki brak, gledan izvana, nepoznanica. Kako je jednom kazao švedski redatelj Ingmar Bergman – pakao bračne postelje poznaju samo oni koji su u njemu.

---

image
Bill Gates i Melinda u društvu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona
AFP
---


Bill Gates i Melinda French upoznali su se 1987., nedugo nakon što je ona počela raditi u Microsoftu gdje je bila menadžerica. On je bio u ranim 30-ima, ona u ranim 20-ima.

U svojoj knjizi "Moment of Lift" Melinda je prije dvije godine objavila da ju je Bill, kad ju je prvi put pozvao da iziđu, a taman su se bili susreli na parkiralištu ispred Microsofta, pozvao na sastanak – za dva tjedna.

"Nasmijala sam se i rekla: To za mene nije dovoljno spontano. To je predugačak rok."

Nekoliko sati kasnije nazvao ju je i pozvao je da tu istu noć iziđu i dodao: "Je li vam to dovoljno spontano?".

Par je hodao sedam godina i vjenčao se tek nakon što je Bill na ploči, u maniri analitičara, zapisao prednosti i nedostatke braka. Prednosti je očito bilo puno više.

U Netflixovoj dokumentarnoj seriji "Inside Bill's Brain" iz 2019. godine Melinda je s ljubavlju govorila o njegovim misaonim procesima i onome što je nazvala i "složenošću i kaosom u njegovoj glavi".

"Ali kad se Bill osjeća spokojno, on vidi stvari i skuplja ideje koje drugi ljudi ne mogu ni vidjeti niti domisliti", rekla je.

---

---

No na stranu pakao izlaska iz zajedničke postelje. Većini analitičara – osobito u nedostatku "sočnih detalja" – najzanimljiviji je novac i kako će ga Gatesovi podijeliti te, a to je najvažnije, koliko će razvod utjecati na rad najbogatije privatne humanitarne zaklade na svijetu.

Pokrenuta 2000. godine, neprofitna zaklada Bill & Melinda Gates trenutno ima neto aktivu od 43,3 milijarde dolara. Od 1994. do 2018. Gatesovi su zakladi sa sjedištem u Seattleu poklonili više od 36 milijardi dolara, a prošle je godine investitor Warren Buffett izvijestio da je zakladi Gates donirao više od dvije milijarde dolara dionica iz svog Berkshire Hathaway Inc. u sklopu prethodno najavljenih planova da preda cijelo bogatstvo prije svoje smrti.

Neće biti neprijateljski

U svome zahtjevu za razvod bračni par Gates traži da sud "razvrgne brak" i podijeli zajedničku imovinu, poslovne interese i obveze "kako je navedeno u našem sporazumu o diobi", iako taj sporazum nije objavljen u javnosti.

Iz zaklade Bill & Melinda Gates je jučer objavljeno da će donedavni supružnici ostati supredsjedatelji i povjerenici te neprofitne organizacije.

"Nastavit će zajednički raditi na oblikovanju i odobravanju zakladinih strategija, zalagati se za pitanja važna za zakladu i oblikovati cjelokupni smjer organizacije", navodi se u izjavi. Ipak, kako je za Reuters primijetio Anand Giridharadas, autor knjige "Pobjednici uzimaju sve", razvod Gatesovih više je od priče o krahu obiteljskog života jednog para.

---

---

– On ima reperkusije na poslovni svijet, na obrazovanje, javno zdravstvo, civilno društvo, filantropiju i šire – rekao je Giridharadas.

– To je zato što je naše društvo napravilo ogromnu pogrešku dopuštajući da privatni građani svojim golemim bogatstvom kupe priliku za donošenje kvazi-vladinih odluka – rekao je on.

Ipak, kako se sada čini, razlaz Billa i Melinde Gates ne pokazuje znakove neprijateljskog razvoda, jednog od onih u kojima leti perje, zvone ružne riječi i kojima dominiraju kaprici. To bi moglo biti jamstvo da ni većih javnih posljedica tog razvoda neće biti.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP
AFP
Bill i Melinda Gates snimljeni 2015. u Idahu


AFP
Gatesovi vode event u newyorškom Lincoln Centru
AFP
Filantropi snimljeni u posjeti Indiji
AFP
Bill Gates i Melinda u društvu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona
AFP
Jennifer Gates, najstarija kći poznatog i moćnog para
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/kako-ce-melinda-i-bill-podijeliti-astronomsko-bogatstvo-gatesovi-su-zajedno-stvorili-imperij-vrijedan-137-milijardi-dolara-djeci-ce-ostaviti-samo-po-deset-milijuna-1096193 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1ac086b20fdeca2ab90fb232a633f54e6ff9f4a7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kako+%C4%87e+Melinda+i+Bill+podijeliti+astronomsko+bogatstvo%3F+Gatesovi+su+zajedno+stvorili+imperij+vrijedan+137+milijardi+dolara%2C+djeci+%C4%87e+ostaviti+%E2%80%98samo%E2%80%98+po+deset+milijuna&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fkako-ce-melinda-i-bill-podijeliti-astronomsko-bogatstvo-gatesovi-su-zajedno-stvorili-imperij-vrijedan-137-milijardi-dolara-djeci-ce-ostaviti-samo-po-deset-milijuna-1096193 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fkako-ce-melinda-i-bill-podijeliti-astronomsko-bogatstvo-gatesovi-su-zajedno-stvorili-imperij-vrijedan-137-milijardi-dolara-djeci-ce-ostaviti-samo-po-deset-milijuna-1096193 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ŠTO STOJI U SPORAZUMU? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaŠTO STOJI U SPORAZUMU?

Kako će Melinda i Bill podijeliti astronomsko bogatstvo? Gatesovi su zajedno stvorili imperij vrijedan 137 milijardi dolara, djeci će ostaviti ‘samo‘ po deset milijuna

4. svibnja 2021. - 16:34

U zadnjih trideset godina u Americi se udvostručio broj razvoda među parovima starijima od pedeset godina, a utrostručio među parovima koji su prešli šezdeset, utvrdio je Istraživački centar Pew sa sjedištem u Washingtonu.

Brak Billa (65) i Melinde Gates (56) koji je okončan nakon 27 godina trajanja i javno demonstrirane sloge, ljubavi, bogatstva, troje odrasle djece i medijske slave, jedan je od tih brakova.

Njihov razvod, najavljen preko Twittera, međutim, vijest je koja je munjevito obišla svijet i, premda zasad nitko niti ne pokušava objasniti što je moglo poći po zlu, zacijelo će još neko vrijeme puniti naslovnice.


Jednostavno, riječ je o izvanredno moćnom i bogatom bračnom paru koji je, doduše, u zajedničkoj objavi naglasio kako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 17:38