stdClass Object ( [id] => 1257159 [title] => Jeste čuli za princa Harryja i ozebli penis? Ovo su top skandali s dvora: jedan kralj je orgijao kod srpskog mafijaša [alias] => jeste-culi-za-princa-harryja-i-ozebli-penis-ovo-su-top-skandali-s-dvora-jedan-kralj-je-orgijao-kod-srpskog-mafijasa [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Uz žestoke napade na članove svoje kraljevske obitelji i niz tvrdnji koje su mediji i stručnjaci za britansku monarhiju već demantirali kao činjenično netočne, princ Harry je čitatelje svoje biografije "Spare" šokirao bizarnom pričom o ozeblinama na penisu.

Nema ništa bizarno u tome što je zadobio ozebline na intimnom dijelu tijela tijekom humanitarne ekspedicije na Sjeverni pol 2011. godine, iako se zasigurno mogao bolje pripremiti za taj pothvat. Bizarni dio dolazi kad opisuje kako mu je, nakon što domaći pripravci nisu bili od velike koristi, prijatelj preporučio da upotrijebi kremu slavnog kozmetičkog brenda Elizabeth Arden.

---

image

Čitatelje i slušatelje šokirao je dio kad Harry prepričava kako ga je miris kreme na penisu podsjetio na pokojnu majku, princezu Dianu

David Cheskin/Afp
---

Nema ništa čudno ni u tome što je posegnuo za kremom, najvjerojatnije kultnim proizvodom Eight Hours Cream, ali čitatelje i slušatelje audio-knjige šokirao je dio kad Harry prepričava kako ga je miris kreme podsjetio na pokojnu majku, princezu Dianu, koja je tom kremom mazala usne. Harry kaže kako mu se, prije nego što je intimne dijelove namazao kremom, imao osjećaj da je majka tu pored njega, što su užasnuti čitatelji nazvali "frojdovskom noćnom morom".

Škrta Viktorija

Slijedile su brojne objave na društvenim mrežama: "treba mi terapija nakon što sam ovo čuo", "riječi moj penis, majka i usne nikad se nigdje ne bi smjele upotrijebiti zajedno", a netko je napisao i "uvjeren sam, da je kraljica još živa, ubilo bi je kad bi pročitala o princu Harryju koji misli na svoju mrtvu mamu dok koristi kremu Elizabeth Arden na svom ozeblom penisu".

Harryjeva "frojdovska noćna mora" samo je najnovija u nizu neobičnih, bizarnih, pa i zastrašujućih priča o članovima ne samo njegove, nego i brojnih drugih europskih i svjetskih kraljevskih kuća.

Jedna se vezuje i uz njegovu slavnu pretkinju, kraljicu Viktoriju. Tijekom velike gladi u Irskoj od 1845. do 1852. godine, koju se naziva i "velika krumpirska glad" zbog koje je umrlo oko milijun ljudi, a još toliko je napustilo Irsku, osmanski sultan Abdulmejid I. najavio je da će poslati deset tisuća funta (danas bi to bilo oko 800.000 funta, odnosno 900.000 eura).

---

image

Kraljica Victoria (1837-1901)P)

/Roger-viollet Via Afp
---

No, kraljica Viktorija, koja je poslala pomoć od samo dvije tisuće funta, zatražila je od sultana da pošalje tisuću funta kako ona ne bi izgledala loše među svojim podanicima. Sultan je poslao tisuću finta, ali je u tajnosti poslao i pet brodova punih hrane kako bi pomogao Ircima koji su umirali od gladi.

Rimska carica Valerija Mesalina, treća supruga cara Klaudija, bila je nezasitna kad je seks u pitanju, a priče kažu kako je zbog toga povremeno zadovoljstvo pronalazila i u "usputnom" poslu – radila je kao prostitutka. I to ne bilo kakva, nego nagrađivana prostitutka, jednom je pobijedila u natjecanju s drugim "prijateljicama noći" koja će "obraditi" najviše muškaraca tijekom jedne večeri. Iako se priča zadržala do današnjih dana, neki povjesničari tvrde kako se radilo o podmetanjima političkih protivnika moćne carice.

Kralj održao riječ

Nakon nacističke invazije Nizozemske, princeza Juliana je otišla u Kanadu, a kad je došlo vrijeme da rodi treće dijete, princezu Margriet, kanadska je vlada Julianinu sobu u rodilištu u Ottawi proglasila ekstrateritorijalnom kako bi novorođena princeza imala nizozemsko, a ne dvojno državljanstvo i tako zadržala mjesto u nasljednom redu na prijestolje.

Dok je povijest puna primjera kad kraljevi nisu održali datu riječ, to se ne može reći za njemačkog kralja Konrada III. iz 12. stoljeća. Tijekom opsade nekog dvorca, Konrad je obznanio da će dozvoliti svim ženama da napuste dvorac sa svime što mogu ponijeti na leđima. Žene su se pojavile noseći svoje muževe na leđima, a kralj Konrad je ostao vjeran svojoj riječi i pustio je i muškarce da odu.

Mnogi ne znaju da je Bluetooth tehnolgija nazvana po kralju Haraldu "Bluetoothu" koji je ujedinio skandinavska plemena na način na koji ta tehnologija povezuje različite uređaje. Vjeruje se da je kralj Harald, koji je u 10. stoljeću vladao Danskom i Norveškom, nadimak Bluetooth dobio jer je imao oštećen zub koji je poplavio. Logo modernog Bluetootha sastoji se od skandinavskih runa kraljevih inicijala H i B.

---

image

Danska kraljevska obitelj: prince Felix, princeza Marie, princ Joachim, princeza Athena, princ Henrik i princ Nikolai 

Mads Claus Rasmussen/Afp
---

Kad je već o Danskoj riječ, kraljica Margareta II., koja je prošle godine proslavila zlatni jubilej, 50 godina na prijestolju, jedan od najobrazovanijih suverena u Europi, na Cambridgeu je studirala prahistorijsku arheologiju, političku znanost na Sveučilištu Aarhus, godinu dana je provela na pariškoj Sorbonnei, te godinu dana na poznatoj londonskoj školi ekonomije. Sudjelovala je i u nekoliko arheoloških ekspedicija u Italiji, Egiptu, Danskoj i Južnoj Americi. Uz sve to je i priznata prevoditeljica, uz materinji danski govori engleski, njemački, francuski i švedski.

Margareta umjetnica

Uz vldanje svojom kraljevinom, Margareta ima i dugu umjetničku karijeru, poznata je kao slikarica i ilustratorica, pod pseudonimom je ranih 70-ih godina prošlog stoljeća ilustrirala i dansko izdanje "Gospodara prstenova", njezini crteži oduševili su i autora J.R.R. Tolkiena. Ilustrirala je i zbirku poezije "Cantabile" svog pokojnog supruga, princa Henrika, izlagala je u muzejima i galerijama, dizajnirala kostime za danski kraljevski balet, kao i scenografiju za dva filma, počasna je članica udruge danskih scenografa...

Streaming servis Netflix angažirao ju je za jedan od svojih sljedećih projekata, kraljica će osmisliti scenografiju za film "Ehrengard", a nadgledat će i kostimografiju. Film se temelji na romanu iz 1962. godine kojeg je pod pseudonimom Isak Dinesen napisala slavna danska autorica Karen Blixen.

Neugodnija priča o kraljici Margareti je odluka da od 1. siječnja ove godine njezine četvero unučadi, Nikolai, Felix, Henrik i Athena, djeca njezinog mlađeg sina, princa Joachima, više nemaju titule prinčeva i princeze. Kraljica je odlučila smanjiti broj službenih članova kraljevske obitelji i pružiti unučadi priliku da oblikuju vlastite živote slobodni od posebnih pravila i obaveza.

Joachim i njegove dvije supruge, bivša i sadašnja, nisu najbolje primili tu odluku, princ je svoje razočaranje podijelio s medijima, ali to nije bila ni sjena onoga što princ Harry i Meghan Markle priređuju britanskoj kraljevskoj obitelji...

Slična odluka u švedskoj kraljevskoj obitelji prošla je bez drama. Carl XVI. Gustaf, koji je švedski kralj s najdužim stažem na prijestolju, 2019. je donio odluku o smanjenju broja članova obitelji koji će dobivati džeparac iz sredstava poreznih obveznika, ukinuo je status kraljevskih visočanstava za djecu princeze Madeleine i princa Carla Philipa.

Kralj ovisnik o seksu

Oni zadržavaju titule prinčeva i princeza, odnosno vojvoda i vojvotkinja, ali neće obavljati kraljevske dužnosti, ta se odluka ne odnosi na djecu princeze Victorije, Estelle i Oscara. Princ Carl Philip i njegova supruga princeza Sofia, kao i princeza Madeleine i njezin suprug Christopher O‘Neill, na društvenim su mrežama pozdravili kraljevu odluku kazavši kako njihova djeca sada imaju mogućnost slobodnijeg izbora u životu.

Inače najveći skandal u životu kralja Carla XVI. Gustafa, čiji je otac poginulo u zrakoplovnoj nesreći kad je imao samo sedam mjeseci i na prijestolju je naslijedio svoga djeda, odvijao se kad je 2010. objavljena neautorizirana biografija "The Reluctant Monarch" koja je otkrila istinu iza brižljivo namještenog javnog imidža.

---

image

Princeza Victoria s ocem, kraljem Carlom XVI Gustafom

Henrik Montgomery/Tt News Agency Via Afp
---

Do tada se malo znalo o kraljevom privatnom životu osim da voli skupljati stare sportske automobile i da je posvećen pokroviteljstvu izviđačkog pokreta. Knjiga ga je prikazala kao ovisnika o seksu koji obožava striptizete, podzemne klubove koje vode mafijaši i alkoholom natopljene orgije.

Otkrilo se kako je kralj često bio gost na seks-zabavama organiziranima u podzemnom noćnom klubu čiji je vlasnik bivši srpski mafijaš Mille Markovich, a nakon tih posjeta pripadnici tajne službe pobrinuli bi se da ne ostanu nikakvi dokazi kraljevog boravka. U knjizi se, među ostalim, tvrdi i da je kralj potrošio desetak tisuća dolara u striptiz baru u Atlanti tijekom Olimpijskih igara 1996. godine.

Među brojnim kraljevim ljubavnicama koje su intervjuirane za knjigu bila je bujna, egzotično seksepilna švedsko-nigerijska pop pjevačica Camilla Henemark, koja je tvrdila da je krajem devedesetih godina prošlog stoljeća kralj bio ludo zaljubljen u nju i obećao je da će ostaviti suprugu, obitelj i krunu i pobjeći s njom na neki južnopacifički otok.

Tradicionalno liberalna švedska javnost u početku je ignorirala optužbe, ali je 2011. isplivao na površinu ucjenjivački skandal s fotografijama kralja s dvjema anonimnim damama, što je dovelo i do brojnih zahtjeva za njegovom abdikacijom.

No spasila ga je najstarija kćerka, prijestolonasljednica princeza Victoria koja je zatrudnjela s prvim djetetom. Ona je 2012. rodila kćerku, princezu Estelle, nakon čega su se stvari smirile, a jedina mrlja u Victorijinoj biografiji bile su borbe s anoreksijom, disleksijom i napadima panike 1997. godine, zbog čega je morala napraviti pauzu na fakultetu kako bi se podvrgla liječenju u SAD-u.

Princezin zaručnik šaman

Princeza Sophia, supruga princa Carla Philipa, kraljevog srednjeg djeteta, koji je sedam mjeseci bio direktni nasljednik prijestolja prije nego što je Švedska 1980. bila prva monarhija koja je promijenila zakon tako da spol ne uvjetuje nasljednu prednosti, čime je kruna usmjerena na Victorijinu glavu, ima "skandaloznu" prošlost.

Prije nego što je zapela za oko jednom od najatraktivnijih neženja kraljevske krvi, bila je manekenka i pozirala u toplesu za muški magazin Slitz, sudjelovala u reality showu "Paradise Hotel" punom seksa i alkohola, radila kao instruktorica yoge i konobarica u New Yorku... Nakon udaje posvetila se obitelji i humanitarnom radu.

---

image

Princeza Sofia je, prije nego što je zapela za oko jednom od najatraktivnijih neženja kraljevske krvi, bila manekenka i pozirala u toplesu, sudjelovala u reality showu "Paradise Hotel" punom seksa i alkohola

Pontus Lundahl/Tt News Agency Via Afp
---

Norveški kralj Harald V. prijetio je da će ostati neženja i ostaviti kraljevsku lozu bez nasljednika ako ne dobije dozvolu da se vjenča sa svojom ljubavi, pučankom Sonjom. Dozvolu je dobio, vjenčali su se 1968. godine, a lani je kralj objavio je kako njegova kći, 51-godišnja princeza Martha Louise, više neće na bilo koji način predstavljati kraljevsku obitelj nakon što se zaručila s 47-godišnjim kontroverznim američkim šamanom Durekom Verrettom.

Martha Louise će zadržati titulu princeze, ali je ne smije koristiti u okviru bilo kakvih komercijalnih poslova sa svojim zaručnikom. Norveška princeza je 2019. napustila poziciju radnog člana kraljevske obitelji, nešto slično onome što su princ Harry i Meghan napravili početkom 2020. godine.

---

image

Norveška princeza Martha Louise više neće predstavljati kraljevsku obitelj nakon što se zaručila s 47-godišnjim kontroverznim američkim šamanom Durekom Verrettom

Lise Aserud/Afp
---

Kralj Harald je pojasnio da se došlo do rješenja za koje smatra da će omogućiti veću distancu između princezinih aktivnosti i norveške kraljevske kuće, a njegovom potencijalnom američkom zetu nije bilo baš najjasnije zašto se kraljevski status Marthe Louise ne može koristiti za promociju komercijalnih projekata.

Princezina veza s američkim šamanom s kojim se zaručila u lipnju prošle godine dovela je do toga da 17 posto javnosti na norvešku monarhiju gleda negativnije nego godinu prije, nakon kraljeve odluke to će se možda promijeniti.

---

image

Delphine Boel 

Laurie Dieffembacq/Belga Via Afp
---

Najveći skandal, barem u novijoj povijesti, vezan uz belgijsku monarhiju je izvanbračna kći bivšeg kralja Alberta II. koji je nakon sedmogodišnje sudske bitke konačno je priznao da je biološki otac umjetnice Delphine Boël. Prihvatio je pozitivni rezultat DNK testa kojemu se morao podvrgnuti po nalogu suda i priznao kći, koja je njegovo četvrto dijete, a na prijestolju ga je naslijedio sin Philippe.

Priznao izvanbračnu kći

Priče o izvanbračnoj kćeri prvi put su obznanjene 1999. u neautoriziranoj biografiji kraljice Paole, a Delphine Boël je sudsku bitku za utvrđivanje očinstva započela 2013., nakon što je Albert abdicirao navodeći kao razlog pogoršano zdravlje. Tada je i njezina majka, barunica Sybille de Selys Longchamps, prvi put javno progovorila o tajnoj vezi s kraljem koja je, kako tvrdi, trajala od 1966. do 1984. godine, kad Albert još nije bio kralj.

Bivši španjolski kralj Juan Carlos nema priznate izvanbračne djece, iako to ne bi bilo nikakvo čudo s obzirom na brojne ljubavnice; tvrdi se kako je bivši kralj u krevet odveo više od pet tisuća žena, da je čak pokušavao zavesti i pokojnu princezu Dianu, a pojavile su se i tvrdnje da su tajne službe Juan Carlosu davale injekcije ženskih hormona i blokatore testosterona kako bi kontrolirali njegov nezasitni seksualni nagon koji je postao "državni problem".

---

image

Bivši španjolski kralj Juan Carlos nema priznate izvanbračne djece, iako to ne bi bilo nikakvo čudo s obzirom na brojne ljubavnice; tvrdi se kako je bivši kralj u krevet odveo više od pet tisuća žena, da je čak pokušavao zavesti i pokojnu princezu Dianu

Brais Lorenzo/Afp
---

Ljubavna afera s Corinnom zu Sayn-Wittgenstein, koja je u svom podcastu "Corinna i kralj" iznijela niz detalja iz njihove petogodišnje veze, bila je, uz druge skandale i optužbe za korupciju, jedan od razloga Juan Carlosove abdikacije 2014. godine kad ga je na prijestolju naslijedio sin Felipe.

Otkako je kralj Felipe VI. sa suprugom, kraljicom Letizijom, preuzeo prijestolje, kraljevski par čini sve što je u njihovoj moći kako bi izvukli monarhiju iz ponora u koji ju je gurnuo osramoćeni Juan Carlos, ali i neki drugi članovi obitelji, te spriječili ponavljanje skandala poput onoga u kojeg je zajedno sa suprugom, slavnim rukometašem Inakijem Urdangarinom, bila umiješana Felipeova sestra, princeza Cristina. Oni su bili optuženi za pranje novca, Cristina je izbjegla suđenje, a Inaki je osuđen na pet godina zatvora.

‘Luda‘ kraljica Madagaskara

Moderni skandali okrunjenih glava ipak su prava "kamilica" u usporedbi s madagaskarskom kraljicom Ranavalonom I. koja je bila tako okrutna da je tijekom njezine vladavine broj stanovnika Madagaskara gotovo prepolovljen. Mnogi od njih podvrgnuti su takozvanom "tangena testu" kojim se provjeravala njihova lojalnost.

Ljudi optuženi za razna djela – krađu, vještičarenje, kršćanstvo..., a mogao ih je prijaviti bilo tko, morali su pojesti tri komada pileće kože i potom progutati otrovni orah, što ih je ili ubilo ili natjeralo na povraćanje. Ali jedino ako su povratili sve tri pileće kože, smatrani su nevinima i život im je pošteđen, u suprotnom su odmah pogubljeni. "Luda" kraljica Ranavalona isti je test primjenjivala i na svojim brojnim ljubavnicima ako bi posumnjala da joj nisu odani.

A kad je francuski kralj Filip IV. ("Lijepi") otkrio da njegove tri nevjeste imaju ljubavnike među vitezovima s njegovog dvora, 1314. im je održano suđenje za preljub. Prema povijesnim zapisima, optužbe je pokrenula Filipova jedina kći Isabella, kraljica Engleske. Jedna nevjesta je oslobođena optužbi, Blanche i Margaret su osuđene na doživotnu tamnicu, a njihovi ljubavnici okrutno pogubljeni.

Dijelom zahvaljujući pričama o Robinu Hoodu, Richard I., popularno nazivan "lavljim srcem", ostao je upamćen kao jedan od najlegendarnijih engleskih kraljeva. Međutim, usprkos takvoj reputaciji, Richard je u Engleskoj proveo samo šest mjeseci tijekom svoje desetogodišnje vladavine.

Glavni razlog bili su križarski pohodi, a kad nije bio na Bliskom istoku, Richard je bio u Francuskoj opsjedajući tamošnje dvorce. U jednoj od takvih opsada je i umro 1199. kad ga je pogodila strijela. Richard I. vjerojatno nije ni baš puno govorio engleski, njegov je glavni jezik bio francuski.

Kupanje u vinu

Škotska kraljica Mary, poznata po svom alabasternom tenu, vladala je Škotskom od 1542. do 1567. godine, a pogubljena je 1587. nakon što je kovala zavjeru o ubojstvu kraljice Elizabete I. i zauzimanju engleskog prijestolja. No, kako bi zadržala svoj bijeli ten, Mary je navodno redovito lice umivala vinom, a neki izvori tvrde i da se kupala u vinu.

---

image

Cleopatra

/Photo12 Via Afp
---

Egipatska vladarica Kleopatra, najpoznatija po partnerstvima s Julijem Cezarom i Markom Antonijem, nije se kupala u vinu nego u magarećem mlijeku, a manje je poznato da je bila sklona učenju, naročito jezika. Prema Plutarhu, Kleopatrin glas bio je "glazbeni instrument s puno žica" i lako se mogla prebacivati s jezika na jezik. Među najmanje sedam jezika koje je govorila bio je i egipatski, što se čini normalnim budući da je bila kraljica Egipta. Međutim, ona je bila prvi i jedini monarh dinastije Ptolomejevića koji je govorio egipatski.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRLJAVO RUBLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => PRLJAVO RUBLJE 2 0 15993 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-16 12:41:53 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-16 20:40:37 [modified_by] => 3163 [publish_up] => 2023-01-16 20:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 178 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Jeste čuli za princa Harryja i ozebli penis? Ovo su top skandali s dvora: jedan kralj je orgijao kod srpskog mafijaša [metakey] => kraljevski skandali, skandali kraljevskih obitelji [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24149925.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24149932.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148780.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148781.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148782.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148783.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148784.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148785.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148786.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148787.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148788.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148794.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148795.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/16\/24148797.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","Henrik Montgomery\/Tt News Agency Via Afp","David Cheskin\/Afp","David Cheskin\/Afp","Lise Aserud\/Afp","Pontus Lundahl\/Tt News Agency Via Afp","Brais Lorenzo\/Afp","Mads Claus Rasmussen\/Afp","Liselotte Sabroe\/Ritzau Scanpix Via Afp","Hatim Kaghat\/Afp","Laurie Dieffembacq\/Belga Via Afp","\/Roger-viollet Via Afp","\/Photo12 Via Afp","Valery Hache\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Princeza\u00a0Victoria s ocem, kraljem\u00a0Carlom XVI Gustafom<\/p>","

\u010citatelje i slu\u0161atelje \u0161okirao je dio kad Harry prepri\u010dava kako ga je miris kreme na penisu podsjetio na pokojnu majku, princezu Dianu<\/p>","","

Norve\u0161ka princeza Martha Louise\u00a0vi\u0161e ne\u0107e predstavljati kraljevsku obitelj nakon \u0161to se zaru\u010dila s 47-godi\u0161njim kontroverznim ameri\u010dkim \u0161amanom Durekom Verrettom<\/p>","

Princeza\u00a0Sofia je, prije nego \u0161to je zapela za oko jednom od najatraktivnijih ne\u017eenja kraljevske krvi, bila manekenka i pozirala u toplesu, sudjelovala u reality showu \u201dParadise Hotel\u201d punom seksa i alkohola<\/p>","

Biv\u0161i \u0161panjolski kralj Juan Carlos nema priznate izvanbra\u010dne djece, iako to ne bi bilo nikakvo \u010dudo s obzirom na brojne ljubavnice; tvrdi se kako je biv\u0161i kralj u krevet odveo vi\u0161e od pet tisu\u0107a \u017eena, da je \u010dak poku\u0161avao zavesti i pokojnu princezu Dianu<\/p>","

Danska kraljevska obitelj:\u00a0prince Felix, princeza\u00a0Marie, princ\u00a0Joachim, princeza\u00a0Athena, princ\u00a0Henrik i\u00a0princ\u00a0Nikolai\u00a0<\/p>","

Kraljica Margareta II.<\/strong>, koja je pro\u0161le godine proslavila 50 godina na prijestolju, jedan od najobrazovanijih suverena u Europi, na Cambridgeu je studirala prahistorijsku arheologiju, te politi\u010dku znanost na Sveu\u010dili\u0161tu Aarhus<\/p>","

Belgijska kraljica\u00a0Paola i kralj\u00a0Albert II\u00a0<\/p>","

Delphine Boel\u00a0<\/p>","

Kraljica Victoria (1837-1901)P)<\/p>","

Cleopatra<\/p>","

Prince Albert II od\u00a0Monaka i princeza\u00a0Charlene<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["44:43","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1575","hd_24149925_1920.jpg":"1920x1080","k_24149925_1280.jpg":"1280x1280","k_24149925_1024.jpg":"1024x1024","k_24149925_640.jpg":"640x640","k_24149925_480.jpg":"480x480","k_24149925_340.jpg":"340x340","k_24149925_220.jpg":"220x220","o_24149925_1280.jpg":"1280x1050","o_24149925_1024.jpg":"1024x840","o_24149925_640.jpg":"640x525","o_24149925_480.jpg":"480x393","o_24149925_340.jpg":"340x278","o_24149925_220.jpg":"220x180","h_24149925_1280.jpg":"1280x854","h_24149925_1024.jpg":"1024x683","h_24149925_640.jpg":"640x427","h_24149925_480.jpg":"480x320","h_24149925_340.jpg":"340x227","h_24149925_220.jpg":"220x147","pp_24149925_1280.jpg":"1280x1628","pp_24149925_1024.jpg":"1024x1303","pp_24149925_640.jpg":"640x814","pp_24149925_480.jpg":"480x611","pp_24149925_340.jpg":"340x432","pp_24149925_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_24149932_1920.jpg":"1920x1080","k_24149932_1280.jpg":"1280x1280","k_24149932_1024.jpg":"1024x1024","k_24149932_640.jpg":"640x640","k_24149932_480.jpg":"480x480","k_24149932_340.jpg":"340x340","k_24149932_220.jpg":"220x220","o_24149932_1280.jpg":"1280x1920","o_24149932_1024.jpg":"1024x1536","o_24149932_640.jpg":"640x960","o_24149932_480.jpg":"480x720","o_24149932_340.jpg":"340x510","o_24149932_220.jpg":"220x330","h_24149932_1280.jpg":"1280x854","h_24149932_1024.jpg":"1024x683","h_24149932_640.jpg":"640x427","h_24149932_480.jpg":"480x320","h_24149932_340.jpg":"340x227","h_24149932_220.jpg":"220x147","pp_24149932_1280.jpg":"1280x1628","pp_24149932_1024.jpg":"1024x1303","pp_24149932_640.jpg":"640x814","pp_24149932_480.jpg":"480x611","pp_24149932_340.jpg":"340x432","pp_24149932_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1240","hd_24148780_1920.jpg":"1920x1080","k_24148780_1280.jpg":"1280x1280","k_24148780_1024.jpg":"1024x1024","k_24148780_640.jpg":"640x640","k_24148780_480.jpg":"480x480","k_24148780_340.jpg":"340x340","k_24148780_220.jpg":"220x220","o_24148780_1280.jpg":"1280x826","o_24148780_1024.jpg":"1024x661","o_24148780_640.jpg":"640x413","o_24148780_480.jpg":"480x310","o_24148780_340.jpg":"340x219","o_24148780_220.jpg":"220x142","h_24148780_1280.jpg":"1280x854","h_24148780_1024.jpg":"1024x683","h_24148780_640.jpg":"640x427","h_24148780_480.jpg":"480x320","h_24148780_340.jpg":"340x227","h_24148780_220.jpg":"220x147","pp_24148780_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148780_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148780_640.jpg":"640x814","pp_24148780_480.jpg":"480x611","pp_24148780_340.jpg":"340x432","pp_24148780_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1281x1833","hd_24148781_1920.jpg":"1920x1080","k_24148781_1280.jpg":"1280x1280","k_24148781_1024.jpg":"1024x1024","k_24148781_640.jpg":"640x640","k_24148781_480.jpg":"480x480","k_24148781_340.jpg":"340x340","k_24148781_220.jpg":"220x220","o_24148781_1280.jpg":"1280x1831","o_24148781_1024.jpg":"1024x1465","o_24148781_640.jpg":"640x915","o_24148781_480.jpg":"480x686","o_24148781_340.jpg":"340x486","o_24148781_220.jpg":"220x314","h_24148781_1280.jpg":"1280x854","h_24148781_1024.jpg":"1024x683","h_24148781_640.jpg":"640x427","h_24148781_480.jpg":"480x320","h_24148781_340.jpg":"340x227","h_24148781_220.jpg":"220x147","pp_24148781_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148781_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148781_640.jpg":"640x814","pp_24148781_480.jpg":"480x611","pp_24148781_340.jpg":"340x432","pp_24148781_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2778","hd_24148782_1920.jpg":"1920x1080","k_24148782_1280.jpg":"1280x1280","k_24148782_1024.jpg":"1024x1024","k_24148782_640.jpg":"640x640","k_24148782_480.jpg":"480x480","k_24148782_340.jpg":"340x340","k_24148782_220.jpg":"220x220","o_24148782_1280.jpg":"1280x1852","o_24148782_1024.jpg":"1024x1481","o_24148782_640.jpg":"640x926","o_24148782_480.jpg":"480x694","o_24148782_340.jpg":"340x491","o_24148782_220.jpg":"220x318","h_24148782_1280.jpg":"1280x854","h_24148782_1024.jpg":"1024x683","h_24148782_640.jpg":"640x427","h_24148782_480.jpg":"480x320","h_24148782_340.jpg":"340x227","h_24148782_220.jpg":"220x147","pp_24148782_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148782_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148782_640.jpg":"640x814","pp_24148782_480.jpg":"480x611","pp_24148782_340.jpg":"340x432","pp_24148782_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3044","hd_24148783_1920.jpg":"1920x1080","k_24148783_1280.jpg":"1280x1280","k_24148783_1024.jpg":"1024x1024","k_24148783_640.jpg":"640x640","k_24148783_480.jpg":"480x480","k_24148783_340.jpg":"340x340","k_24148783_220.jpg":"220x220","o_24148783_1280.jpg":"1280x2029","o_24148783_1024.jpg":"1024x1623","o_24148783_640.jpg":"640x1014","o_24148783_480.jpg":"480x761","o_24148783_340.jpg":"340x539","o_24148783_220.jpg":"220x348","h_24148783_1280.jpg":"1280x854","h_24148783_1024.jpg":"1024x683","h_24148783_640.jpg":"640x427","h_24148783_480.jpg":"480x320","h_24148783_340.jpg":"340x227","h_24148783_220.jpg":"220x147","pp_24148783_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148783_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148783_640.jpg":"640x814","pp_24148783_480.jpg":"480x611","pp_24148783_340.jpg":"340x432","pp_24148783_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2688","hd_24148784_1920.jpg":"1920x1080","k_24148784_1280.jpg":"1280x1280","k_24148784_1024.jpg":"1024x1024","k_24148784_640.jpg":"640x640","k_24148784_480.jpg":"480x480","k_24148784_340.jpg":"340x340","k_24148784_220.jpg":"220x220","o_24148784_1280.jpg":"1280x1792","o_24148784_1024.jpg":"1024x1433","o_24148784_640.jpg":"640x896","o_24148784_480.jpg":"480x672","o_24148784_340.jpg":"340x476","o_24148784_220.jpg":"220x308","h_24148784_1280.jpg":"1280x854","h_24148784_1024.jpg":"1024x683","h_24148784_640.jpg":"640x427","h_24148784_480.jpg":"480x320","h_24148784_340.jpg":"340x227","h_24148784_220.jpg":"220x147","pp_24148784_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148784_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148784_640.jpg":"640x814","pp_24148784_480.jpg":"480x611","pp_24148784_340.jpg":"340x432","pp_24148784_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24148785_1920.jpg":"1920x1080","k_24148785_1280.jpg":"1280x1280","k_24148785_1024.jpg":"1024x1024","k_24148785_640.jpg":"640x640","k_24148785_480.jpg":"480x480","k_24148785_340.jpg":"340x340","k_24148785_220.jpg":"220x220","o_24148785_1280.jpg":"1280x853","o_24148785_1024.jpg":"1024x682","o_24148785_640.jpg":"640x426","o_24148785_480.jpg":"480x320","o_24148785_340.jpg":"340x226","o_24148785_220.jpg":"220x146","h_24148785_1280.jpg":"1280x854","h_24148785_1024.jpg":"1024x683","h_24148785_640.jpg":"640x427","h_24148785_480.jpg":"480x320","h_24148785_340.jpg":"340x227","h_24148785_220.jpg":"220x147","pp_24148785_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148785_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148785_640.jpg":"640x814","pp_24148785_480.jpg":"480x611","pp_24148785_340.jpg":"340x432","pp_24148785_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1355","hd_24148786_1920.jpg":"1920x1080","k_24148786_1280.jpg":"1280x1280","k_24148786_1024.jpg":"1024x1024","k_24148786_640.jpg":"640x640","k_24148786_480.jpg":"480x480","k_24148786_340.jpg":"340x340","k_24148786_220.jpg":"220x220","o_24148786_1280.jpg":"1280x903","o_24148786_1024.jpg":"1024x722","o_24148786_640.jpg":"640x451","o_24148786_480.jpg":"480x338","o_24148786_340.jpg":"340x239","o_24148786_220.jpg":"220x155","h_24148786_1280.jpg":"1280x854","h_24148786_1024.jpg":"1024x683","h_24148786_640.jpg":"640x427","h_24148786_480.jpg":"480x320","h_24148786_340.jpg":"340x227","h_24148786_220.jpg":"220x147","pp_24148786_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148786_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148786_640.jpg":"640x814","pp_24148786_480.jpg":"480x611","pp_24148786_340.jpg":"340x432","pp_24148786_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24148787_1920.jpg":"1920x1080","k_24148787_1280.jpg":"1280x1280","k_24148787_1024.jpg":"1024x1024","k_24148787_640.jpg":"640x640","k_24148787_480.jpg":"480x480","k_24148787_340.jpg":"340x340","k_24148787_220.jpg":"220x220","o_24148787_1280.jpg":"1280x853","o_24148787_1024.jpg":"1024x682","o_24148787_640.jpg":"640x426","o_24148787_480.jpg":"480x320","o_24148787_340.jpg":"340x226","o_24148787_220.jpg":"220x146","h_24148787_1280.jpg":"1280x854","h_24148787_1024.jpg":"1024x683","h_24148787_640.jpg":"640x427","h_24148787_480.jpg":"480x320","h_24148787_340.jpg":"340x227","h_24148787_220.jpg":"220x147","pp_24148787_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148787_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148787_640.jpg":"640x814","pp_24148787_480.jpg":"480x611","pp_24148787_340.jpg":"340x432","pp_24148787_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24148788_1920.jpg":"1920x1080","k_24148788_1280.jpg":"1280x1280","k_24148788_1024.jpg":"1024x1024","k_24148788_640.jpg":"640x640","k_24148788_480.jpg":"480x480","k_24148788_340.jpg":"340x340","k_24148788_220.jpg":"220x220","o_24148788_1280.jpg":"1280x853","o_24148788_1024.jpg":"1024x682","o_24148788_640.jpg":"640x426","o_24148788_480.jpg":"480x320","o_24148788_340.jpg":"340x226","o_24148788_220.jpg":"220x146","h_24148788_1280.jpg":"1280x854","h_24148788_1024.jpg":"1024x683","h_24148788_640.jpg":"640x427","h_24148788_480.jpg":"480x320","h_24148788_340.jpg":"340x227","h_24148788_220.jpg":"220x147","pp_24148788_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148788_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148788_640.jpg":"640x814","pp_24148788_480.jpg":"480x611","pp_24148788_340.jpg":"340x432","pp_24148788_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2334","hd_24148794_1920.jpg":"1920x1080","k_24148794_1280.jpg":"1280x1280","k_24148794_1024.jpg":"1024x1024","k_24148794_640.jpg":"640x640","k_24148794_480.jpg":"480x480","k_24148794_340.jpg":"340x340","k_24148794_220.jpg":"220x220","o_24148794_1280.jpg":"1280x1556","o_24148794_1024.jpg":"1024x1244","o_24148794_640.jpg":"640x778","o_24148794_480.jpg":"480x583","o_24148794_340.jpg":"340x413","o_24148794_220.jpg":"220x267","h_24148794_1280.jpg":"1280x854","h_24148794_1024.jpg":"1024x683","h_24148794_640.jpg":"640x427","h_24148794_480.jpg":"480x320","h_24148794_340.jpg":"340x227","h_24148794_220.jpg":"220x147","pp_24148794_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148794_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148794_640.jpg":"640x814","pp_24148794_480.jpg":"480x611","pp_24148794_340.jpg":"340x432","pp_24148794_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2422","hd_24148795_1920.jpg":"1920x1080","k_24148795_1280.jpg":"1280x1280","k_24148795_1024.jpg":"1024x1024","k_24148795_640.jpg":"640x640","k_24148795_480.jpg":"480x480","k_24148795_340.jpg":"340x340","k_24148795_220.jpg":"220x220","o_24148795_1280.jpg":"1280x1614","o_24148795_1024.jpg":"1024x1291","o_24148795_640.jpg":"640x807","o_24148795_480.jpg":"480x605","o_24148795_340.jpg":"340x428","o_24148795_220.jpg":"220x277","h_24148795_1280.jpg":"1280x854","h_24148795_1024.jpg":"1024x683","h_24148795_640.jpg":"640x427","h_24148795_480.jpg":"480x320","h_24148795_340.jpg":"340x227","h_24148795_220.jpg":"220x147","pp_24148795_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148795_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148795_640.jpg":"640x814","pp_24148795_480.jpg":"480x611","pp_24148795_340.jpg":"340x432","pp_24148795_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_24148797_1920.jpg":"1920x1080","k_24148797_1280.jpg":"1280x1280","k_24148797_1024.jpg":"1024x1024","k_24148797_640.jpg":"640x640","k_24148797_480.jpg":"480x480","k_24148797_340.jpg":"340x340","k_24148797_220.jpg":"220x220","o_24148797_1280.jpg":"1280x1920","o_24148797_1024.jpg":"1024x1536","o_24148797_640.jpg":"640x960","o_24148797_480.jpg":"480x720","o_24148797_340.jpg":"340x510","o_24148797_220.jpg":"220x330","h_24148797_1280.jpg":"1280x854","h_24148797_1024.jpg":"1024x683","h_24148797_640.jpg":"640x427","h_24148797_480.jpg":"480x320","h_24148797_340.jpg":"340x227","h_24148797_220.jpg":"220x147","pp_24148797_1280.jpg":"1280x1628","pp_24148797_1024.jpg":"1024x1303","pp_24148797_640.jpg":"640x814","pp_24148797_480.jpg":"480x611","pp_24148797_340.jpg":"340x432","pp_24148797_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15293546 Threads: 3 Questions: 3179596797 Slow queries: 7130917 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235560885 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/jeste-culi-za-princa-harryja-i-ozebli-penis-ovo-su-top-skandali-s-dvora-jedan-kralj-je-orgijao-kod-srpskog-mafijasa-1257159 [printLink] => /mozaik/panorama/jeste-culi-za-princa-harryja-i-ozebli-penis-ovo-su-top-skandali-s-dvora-jedan-kralj-je-orgijao-kod-srpskog-mafijasa-1257159?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 703029 [name] => kraljevski skandali [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-16 21:32:18 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljevski-skandali [link] => /tag/kraljevski-skandali ) [1] => stdClass Object ( [id] => 703030 [name] => skandali kraljevskih obitelji [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-16 21:32:18 [main_article_id] => 0 [alias] => skandali-kraljevskih-obitelji [link] => /tag/skandali-kraljevskih-obitelji ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRLJAVO RUBLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jeste čuli za princa Harryja i ozebli penis? Ovo su top skandali s dvora: jedan kralj je orgijao kod srpskog mafijaša [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24149925.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24149925.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24149932.jpg [title] => Henrik Montgomery/Tt News Agency Via Afp

Princeza Victoria s ocem, kraljem Carlom XVI Gustafom

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148780.jpg [title] => David Cheskin/Afp

Čitatelje i slušatelje šokirao je dio kad Harry prepričava kako ga je miris kreme na penisu podsjetio na pokojnu majku, princezu Dianu

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148781.jpg [title] => David Cheskin/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148782.jpg [title] => Lise Aserud/Afp

Norveška princeza Martha Louise više neće predstavljati kraljevsku obitelj nakon što se zaručila s 47-godišnjim kontroverznim američkim šamanom Durekom Verrettom

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148783.jpg [title] => Pontus Lundahl/Tt News Agency Via Afp

Princeza Sofia je, prije nego što je zapela za oko jednom od najatraktivnijih neženja kraljevske krvi, bila manekenka i pozirala u toplesu, sudjelovala u reality showu ”Paradise Hotel” punom seksa i alkohola

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148784.jpg [title] => Brais Lorenzo/Afp

Bivši španjolski kralj Juan Carlos nema priznate izvanbračne djece, iako to ne bi bilo nikakvo čudo s obzirom na brojne ljubavnice; tvrdi se kako je bivši kralj u krevet odveo više od pet tisuća žena, da je čak pokušavao zavesti i pokojnu princezu Dianu

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148785.jpg [title] => Mads Claus Rasmussen/Afp

Danska kraljevska obitelj: prince Felix, princeza Marie, princ Joachim, princeza Athena, princ Henrik i princ Nikolai 

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148786.jpg [title] => Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Via Afp

Kraljica Margareta II., koja je prošle godine proslavila 50 godina na prijestolju, jedan od najobrazovanijih suverena u Europi, na Cambridgeu je studirala prahistorijsku arheologiju, te političku znanost na Sveučilištu Aarhus

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148787.jpg [title] => Hatim Kaghat/Afp

Belgijska kraljica Paola i kralj Albert II 

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148788.jpg [title] => Laurie Dieffembacq/Belga Via Afp

Delphine Boel 

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148794.jpg [title] => /Roger-viollet Via Afp

Kraljica Victoria (1837-1901)P)

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148795.jpg [title] => /Photo12 Via Afp

Cleopatra

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/16/24148797.jpg [title] => Valery Hache/Afp

Prince Albert II od Monaka i princeza Charlene

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Uz žestoke napade na članove svoje kraljevske obitelji i niz tvrdnji koje su mediji i stručnjaci za britansku monarhiju već demantirali kao činjenično netočne, princ Harry je čitatelje svoje biografije "Spare" šokirao bizarnom pričom o ozeblinama na penisu.

Nema ništa bizarno u tome što je zadobio ozebline na intimnom dijelu tijela tijekom humanitarne ekspedicije na Sjeverni pol 2011. godine, iako se zasigurno mogao bolje pripremiti za taj pothvat. Bizarni dio dolazi kad opisuje kako mu je, nakon što domaći pripravci nisu bili od velike koristi, prijatelj preporučio da upotrijebi kremu slavnog kozmetičkog brenda Elizabeth Arden.

---

image

Čitatelje i slušatelje šokirao je dio kad Harry prepričava kako ga je miris kreme na penisu podsjetio na pokojnu majku, princezu Dianu

David Cheskin/Afp
---

Nema ništa čudno ni u tome što je posegnuo za kremom, najvjerojatnije kultnim proizvodom Eight Hours Cream, ali čitatelje i slušatelje audio-knjige šokirao je dio kad Harry prepričava kako ga je miris kreme podsjetio na pokojnu majku, princezu Dianu, koja je tom kremom mazala usne. Harry kaže kako mu se, prije nego što je intimne dijelove namazao kremom, imao osjećaj da je majka tu pored njega, što su užasnuti čitatelji nazvali "frojdovskom noćnom morom".

Škrta Viktorija

Slijedile su brojne objave na društvenim mrežama: "treba mi terapija nakon što sam ovo čuo", "riječi moj penis, majka i usne nikad se nigdje ne bi smjele upotrijebiti zajedno", a netko je napisao i "uvjeren sam, da je kraljica još živa, ubilo bi je kad bi pročitala o princu Harryju koji misli na svoju mrtvu mamu dok koristi kremu Elizabeth Arden na svom ozeblom penisu".

Harryjeva "frojdovska noćna mora" samo je najnovija u nizu neobičnih, bizarnih, pa i zastrašujućih priča o članovima ne samo njegove, nego i brojnih drugih europskih i svjetskih kraljevskih kuća.

Jedna se vezuje i uz njegovu slavnu pretkinju, kraljicu Viktoriju. Tijekom velike gladi u Irskoj od 1845. do 1852. godine, koju se naziva i "velika krumpirska glad" zbog koje je umrlo oko milijun ljudi, a još toliko je napustilo Irsku, osmanski sultan Abdulmejid I. najavio je da će poslati deset tisuća funta (danas bi to bilo oko 800.000 funta, odnosno 900.000 eura).

---

image

Kraljica Victoria (1837-1901)P)

/Roger-viollet Via Afp
---

No, kraljica Viktorija, koja je poslala pomoć od samo dvije tisuće funta, zatražila je od sultana da pošalje tisuću funta kako ona ne bi izgledala loše među svojim podanicima. Sultan je poslao tisuću finta, ali je u tajnosti poslao i pet brodova punih hrane kako bi pomogao Ircima koji su umirali od gladi.

Rimska carica Valerija Mesalina, treća supruga cara Klaudija, bila je nezasitna kad je seks u pitanju, a priče kažu kako je zbog toga povremeno zadovoljstvo pronalazila i u "usputnom" poslu – radila je kao prostitutka. I to ne bilo kakva, nego nagrađivana prostitutka, jednom je pobijedila u natjecanju s drugim "prijateljicama noći" koja će "obraditi" najviše muškaraca tijekom jedne večeri. Iako se priča zadržala do današnjih dana, neki povjesničari tvrde kako se radilo o podmetanjima političkih protivnika moćne carice.

Kralj održao riječ

Nakon nacističke invazije Nizozemske, princeza Juliana je otišla u Kanadu, a kad je došlo vrijeme da rodi treće dijete, princezu Margriet, kanadska je vlada Julianinu sobu u rodilištu u Ottawi proglasila ekstrateritorijalnom kako bi novorođena princeza imala nizozemsko, a ne dvojno državljanstvo i tako zadržala mjesto u nasljednom redu na prijestolje.

Dok je povijest puna primjera kad kraljevi nisu održali datu riječ, to se ne može reći za njemačkog kralja Konrada III. iz 12. stoljeća. Tijekom opsade nekog dvorca, Konrad je obznanio da će dozvoliti svim ženama da napuste dvorac sa svime što mogu ponijeti na leđima. Žene su se pojavile noseći svoje muževe na leđima, a kralj Konrad je ostao vjeran svojoj riječi i pustio je i muškarce da odu.

Mnogi ne znaju da je Bluetooth tehnolgija nazvana po kralju Haraldu "Bluetoothu" koji je ujedinio skandinavska plemena na način na koji ta tehnologija povezuje različite uređaje. Vjeruje se da je kralj Harald, koji je u 10. stoljeću vladao Danskom i Norveškom, nadimak Bluetooth dobio jer je imao oštećen zub koji je poplavio. Logo modernog Bluetootha sastoji se od skandinavskih runa kraljevih inicijala H i B.

---

image

Danska kraljevska obitelj: prince Felix, princeza Marie, princ Joachim, princeza Athena, princ Henrik i princ Nikolai 

Mads Claus Rasmussen/Afp
---

Kad je već o Danskoj riječ, kraljica Margareta II., koja je prošle godine proslavila zlatni jubilej, 50 godina na prijestolju, jedan od najobrazovanijih suverena u Europi, na Cambridgeu je studirala prahistorijsku arheologiju, političku znanost na Sveučilištu Aarhus, godinu dana je provela na pariškoj Sorbonnei, te godinu dana na poznatoj londonskoj školi ekonomije. Sudjelovala je i u nekoliko arheoloških ekspedicija u Italiji, Egiptu, Danskoj i Južnoj Americi. Uz sve to je i priznata prevoditeljica, uz materinji danski govori engleski, njemački, francuski i švedski.

Margareta umjetnica

Uz vldanje svojom kraljevinom, Margareta ima i dugu umjetničku karijeru, poznata je kao slikarica i ilustratorica, pod pseudonimom je ranih 70-ih godina prošlog stoljeća ilustrirala i dansko izdanje "Gospodara prstenova", njezini crteži oduševili su i autora J.R.R. Tolkiena. Ilustrirala je i zbirku poezije "Cantabile" svog pokojnog supruga, princa Henrika, izlagala je u muzejima i galerijama, dizajnirala kostime za danski kraljevski balet, kao i scenografiju za dva filma, počasna je članica udruge danskih scenografa...

Streaming servis Netflix angažirao ju je za jedan od svojih sljedećih projekata, kraljica će osmisliti scenografiju za film "Ehrengard", a nadgledat će i kostimografiju. Film se temelji na romanu iz 1962. godine kojeg je pod pseudonimom Isak Dinesen napisala slavna danska autorica Karen Blixen.

Neugodnija priča o kraljici Margareti je odluka da od 1. siječnja ove godine njezine četvero unučadi, Nikolai, Felix, Henrik i Athena, djeca njezinog mlađeg sina, princa Joachima, više nemaju titule prinčeva i princeze. Kraljica je odlučila smanjiti broj službenih članova kraljevske obitelji i pružiti unučadi priliku da oblikuju vlastite živote slobodni od posebnih pravila i obaveza.

Joachim i njegove dvije supruge, bivša i sadašnja, nisu najbolje primili tu odluku, princ je svoje razočaranje podijelio s medijima, ali to nije bila ni sjena onoga što princ Harry i Meghan Markle priređuju britanskoj kraljevskoj obitelji...

Slična odluka u švedskoj kraljevskoj obitelji prošla je bez drama. Carl XVI. Gustaf, koji je švedski kralj s najdužim stažem na prijestolju, 2019. je donio odluku o smanjenju broja članova obitelji koji će dobivati džeparac iz sredstava poreznih obveznika, ukinuo je status kraljevskih visočanstava za djecu princeze Madeleine i princa Carla Philipa.

Kralj ovisnik o seksu

Oni zadržavaju titule prinčeva i princeza, odnosno vojvoda i vojvotkinja, ali neće obavljati kraljevske dužnosti, ta se odluka ne odnosi na djecu princeze Victorije, Estelle i Oscara. Princ Carl Philip i njegova supruga princeza Sofia, kao i princeza Madeleine i njezin suprug Christopher O‘Neill, na društvenim su mrežama pozdravili kraljevu odluku kazavši kako njihova djeca sada imaju mogućnost slobodnijeg izbora u životu.

Inače najveći skandal u životu kralja Carla XVI. Gustafa, čiji je otac poginulo u zrakoplovnoj nesreći kad je imao samo sedam mjeseci i na prijestolju je naslijedio svoga djeda, odvijao se kad je 2010. objavljena neautorizirana biografija "The Reluctant Monarch" koja je otkrila istinu iza brižljivo namještenog javnog imidža.

---

image

Princeza Victoria s ocem, kraljem Carlom XVI Gustafom

Henrik Montgomery/Tt News Agency Via Afp
---

Do tada se malo znalo o kraljevom privatnom životu osim da voli skupljati stare sportske automobile i da je posvećen pokroviteljstvu izviđačkog pokreta. Knjiga ga je prikazala kao ovisnika o seksu koji obožava striptizete, podzemne klubove koje vode mafijaši i alkoholom natopljene orgije.

Otkrilo se kako je kralj često bio gost na seks-zabavama organiziranima u podzemnom noćnom klubu čiji je vlasnik bivši srpski mafijaš Mille Markovich, a nakon tih posjeta pripadnici tajne službe pobrinuli bi se da ne ostanu nikakvi dokazi kraljevog boravka. U knjizi se, među ostalim, tvrdi i da je kralj potrošio desetak tisuća dolara u striptiz baru u Atlanti tijekom Olimpijskih igara 1996. godine.

Među brojnim kraljevim ljubavnicama koje su intervjuirane za knjigu bila je bujna, egzotično seksepilna švedsko-nigerijska pop pjevačica Camilla Henemark, koja je tvrdila da je krajem devedesetih godina prošlog stoljeća kralj bio ludo zaljubljen u nju i obećao je da će ostaviti suprugu, obitelj i krunu i pobjeći s njom na neki južnopacifički otok.

Tradicionalno liberalna švedska javnost u početku je ignorirala optužbe, ali je 2011. isplivao na površinu ucjenjivački skandal s fotografijama kralja s dvjema anonimnim damama, što je dovelo i do brojnih zahtjeva za njegovom abdikacijom.

No spasila ga je najstarija kćerka, prijestolonasljednica princeza Victoria koja je zatrudnjela s prvim djetetom. Ona je 2012. rodila kćerku, princezu Estelle, nakon čega su se stvari smirile, a jedina mrlja u Victorijinoj biografiji bile su borbe s anoreksijom, disleksijom i napadima panike 1997. godine, zbog čega je morala napraviti pauzu na fakultetu kako bi se podvrgla liječenju u SAD-u.

Princezin zaručnik šaman

Princeza Sophia, supruga princa Carla Philipa, kraljevog srednjeg djeteta, koji je sedam mjeseci bio direktni nasljednik prijestolja prije nego što je Švedska 1980. bila prva monarhija koja je promijenila zakon tako da spol ne uvjetuje nasljednu prednosti, čime je kruna usmjerena na Victorijinu glavu, ima "skandaloznu" prošlost.

Prije nego što je zapela za oko jednom od najatraktivnijih neženja kraljevske krvi, bila je manekenka i pozirala u toplesu za muški magazin Slitz, sudjelovala u reality showu "Paradise Hotel" punom seksa i alkohola, radila kao instruktorica yoge i konobarica u New Yorku... Nakon udaje posvetila se obitelji i humanitarnom radu.

---

image

Princeza Sofia je, prije nego što je zapela za oko jednom od najatraktivnijih neženja kraljevske krvi, bila manekenka i pozirala u toplesu, sudjelovala u reality showu "Paradise Hotel" punom seksa i alkohola

Pontus Lundahl/Tt News Agency Via Afp
---

Norveški kralj Harald V. prijetio je da će ostati neženja i ostaviti kraljevsku lozu bez nasljednika ako ne dobije dozvolu da se vjenča sa svojom ljubavi, pučankom Sonjom. Dozvolu je dobio, vjenčali su se 1968. godine, a lani je kralj objavio je kako njegova kći, 51-godišnja princeza Martha Louise, više neće na bilo koji način predstavljati kraljevsku obitelj nakon što se zaručila s 47-godišnjim kontroverznim američkim šamanom Durekom Verrettom.

Martha Louise će zadržati titulu princeze, ali je ne smije koristiti u okviru bilo kakvih komercijalnih poslova sa svojim zaručnikom. Norveška princeza je 2019. napustila poziciju radnog člana kraljevske obitelji, nešto slično onome što su princ Harry i Meghan napravili početkom 2020. godine.

---

image

Norveška princeza Martha Louise više neće predstavljati kraljevsku obitelj nakon što se zaručila s 47-godišnjim kontroverznim američkim šamanom Durekom Verrettom

Lise Aserud/Afp
---

Kralj Harald je pojasnio da se došlo do rješenja za koje smatra da će omogućiti veću distancu između princezinih aktivnosti i norveške kraljevske kuće, a njegovom potencijalnom američkom zetu nije bilo baš najjasnije zašto se kraljevski status Marthe Louise ne može koristiti za promociju komercijalnih projekata.

Princezina veza s američkim šamanom s kojim se zaručila u lipnju prošle godine dovela je do toga da 17 posto javnosti na norvešku monarhiju gleda negativnije nego godinu prije, nakon kraljeve odluke to će se možda promijeniti.

---

image

Delphine Boel 

Laurie Dieffembacq/Belga Via Afp
---

Najveći skandal, barem u novijoj povijesti, vezan uz belgijsku monarhiju je izvanbračna kći bivšeg kralja Alberta II. koji je nakon sedmogodišnje sudske bitke konačno je priznao da je biološki otac umjetnice Delphine Boël. Prihvatio je pozitivni rezultat DNK testa kojemu se morao podvrgnuti po nalogu suda i priznao kći, koja je njegovo četvrto dijete, a na prijestolju ga je naslijedio sin Philippe.

Priznao izvanbračnu kći

Priče o izvanbračnoj kćeri prvi put su obznanjene 1999. u neautoriziranoj biografiji kraljice Paole, a Delphine Boël je sudsku bitku za utvrđivanje očinstva započela 2013., nakon što je Albert abdicirao navodeći kao razlog pogoršano zdravlje. Tada je i njezina majka, barunica Sybille de Selys Longchamps, prvi put javno progovorila o tajnoj vezi s kraljem koja je, kako tvrdi, trajala od 1966. do 1984. godine, kad Albert još nije bio kralj.

Bivši španjolski kralj Juan Carlos nema priznate izvanbračne djece, iako to ne bi bilo nikakvo čudo s obzirom na brojne ljubavnice; tvrdi se kako je bivši kralj u krevet odveo više od pet tisuća žena, da je čak pokušavao zavesti i pokojnu princezu Dianu, a pojavile su se i tvrdnje da su tajne službe Juan Carlosu davale injekcije ženskih hormona i blokatore testosterona kako bi kontrolirali njegov nezasitni seksualni nagon koji je postao "državni problem".

---

image

Bivši španjolski kralj Juan Carlos nema priznate izvanbračne djece, iako to ne bi bilo nikakvo čudo s obzirom na brojne ljubavnice; tvrdi se kako je bivši kralj u krevet odveo više od pet tisuća žena, da je čak pokušavao zavesti i pokojnu princezu Dianu

Brais Lorenzo/Afp
---

Ljubavna afera s Corinnom zu Sayn-Wittgenstein, koja je u svom podcastu "Corinna i kralj" iznijela niz detalja iz njihove petogodišnje veze, bila je, uz druge skandale i optužbe za korupciju, jedan od razloga Juan Carlosove abdikacije 2014. godine kad ga je na prijestolju naslijedio sin Felipe.

Otkako je kralj Felipe VI. sa suprugom, kraljicom Letizijom, preuzeo prijestolje, kraljevski par čini sve što je u njihovoj moći kako bi izvukli monarhiju iz ponora u koji ju je gurnuo osramoćeni Juan Carlos, ali i neki drugi članovi obitelji, te spriječili ponavljanje skandala poput onoga u kojeg je zajedno sa suprugom, slavnim rukometašem Inakijem Urdangarinom, bila umiješana Felipeova sestra, princeza Cristina. Oni su bili optuženi za pranje novca, Cristina je izbjegla suđenje, a Inaki je osuđen na pet godina zatvora.

‘Luda‘ kraljica Madagaskara

Moderni skandali okrunjenih glava ipak su prava "kamilica" u usporedbi s madagaskarskom kraljicom Ranavalonom I. koja je bila tako okrutna da je tijekom njezine vladavine broj stanovnika Madagaskara gotovo prepolovljen. Mnogi od njih podvrgnuti su takozvanom "tangena testu" kojim se provjeravala njihova lojalnost.

Ljudi optuženi za razna djela – krađu, vještičarenje, kršćanstvo..., a mogao ih je prijaviti bilo tko, morali su pojesti tri komada pileće kože i potom progutati otrovni orah, što ih je ili ubilo ili natjeralo na povraćanje. Ali jedino ako su povratili sve tri pileće kože, smatrani su nevinima i život im je pošteđen, u suprotnom su odmah pogubljeni. "Luda" kraljica Ranavalona isti je test primjenjivala i na svojim brojnim ljubavnicima ako bi posumnjala da joj nisu odani.

A kad je francuski kralj Filip IV. ("Lijepi") otkrio da njegove tri nevjeste imaju ljubavnike među vitezovima s njegovog dvora, 1314. im je održano suđenje za preljub. Prema povijesnim zapisima, optužbe je pokrenula Filipova jedina kći Isabella, kraljica Engleske. Jedna nevjesta je oslobođena optužbi, Blanche i Margaret su osuđene na doživotnu tamnicu, a njihovi ljubavnici okrutno pogubljeni.

Dijelom zahvaljujući pričama o Robinu Hoodu, Richard I., popularno nazivan "lavljim srcem", ostao je upamćen kao jedan od najlegendarnijih engleskih kraljeva. Međutim, usprkos takvoj reputaciji, Richard je u Engleskoj proveo samo šest mjeseci tijekom svoje desetogodišnje vladavine.

Glavni razlog bili su križarski pohodi, a kad nije bio na Bliskom istoku, Richard je bio u Francuskoj opsjedajući tamošnje dvorce. U jednoj od takvih opsada je i umro 1199. kad ga je pogodila strijela. Richard I. vjerojatno nije ni baš puno govorio engleski, njegov je glavni jezik bio francuski.

Kupanje u vinu

Škotska kraljica Mary, poznata po svom alabasternom tenu, vladala je Škotskom od 1542. do 1567. godine, a pogubljena je 1587. nakon što je kovala zavjeru o ubojstvu kraljice Elizabete I. i zauzimanju engleskog prijestolja. No, kako bi zadržala svoj bijeli ten, Mary je navodno redovito lice umivala vinom, a neki izvori tvrde i da se kupala u vinu.

---

image

Cleopatra

/Photo12 Via Afp
---

Egipatska vladarica Kleopatra, najpoznatija po partnerstvima s Julijem Cezarom i Markom Antonijem, nije se kupala u vinu nego u magarećem mlijeku, a manje je poznato da je bila sklona učenju, naročito jezika. Prema Plutarhu, Kleopatrin glas bio je "glazbeni instrument s puno žica" i lako se mogla prebacivati s jezika na jezik. Među najmanje sedam jezika koje je govorila bio je i egipatski, što se čini normalnim budući da je bila kraljica Egipta. Međutim, ona je bila prvi i jedini monarh dinastije Ptolomejevića koji je govorio egipatski.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP Henrik Montgomery/Tt News Agency Via Afp David Cheskin/Afp David Cheskin/Afp Lise Aserud/Afp Pontus Lundahl/Tt News Agency Via Afp Brais Lorenzo/Afp Mads Claus Rasmussen/Afp Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Via Afp Hatim Kaghat/Afp Laurie Dieffembacq/Belga Via Afp /Roger-viollet Via Afp /Photo12 Via Afp Valery Hache/Afp
AFP
Henrik Montgomery/Tt News Agency Via Afp

Princeza Victoria s ocem, kraljem Carlom XVI Gustafom

David Cheskin/Afp

Čitatelje i slušatelje šokirao je dio kad Harry prepričava kako ga je miris kreme na penisu podsjetio na pokojnu majku, princezu Dianu

Lise Aserud/Afp

Norveška princeza Martha Louise više neće predstavljati kraljevsku obitelj nakon što se zaručila s 47-godišnjim kontroverznim američkim šamanom Durekom Verrettom

Pontus Lundahl/Tt News Agency Via Afp

Princeza Sofia je, prije nego što je zapela za oko jednom od najatraktivnijih neženja kraljevske krvi, bila manekenka i pozirala u toplesu, sudjelovala u reality showu ”Paradise Hotel” punom seksa i alkohola

Brais Lorenzo/Afp

Bivši španjolski kralj Juan Carlos nema priznate izvanbračne djece, iako to ne bi bilo nikakvo čudo s obzirom na brojne ljubavnice; tvrdi se kako je bivši kralj u krevet odveo više od pet tisuća žena, da je čak pokušavao zavesti i pokojnu princezu Dianu

Mads Claus Rasmussen/Afp

Danska kraljevska obitelj: prince Felix, princeza Marie, princ Joachim, princeza Athena, princ Henrik i princ Nikolai 

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Via Afp

Kraljica Margareta II., koja je prošle godine proslavila 50 godina na prijestolju, jedan od najobrazovanijih suverena u Europi, na Cambridgeu je studirala prahistorijsku arheologiju, te političku znanost na Sveučilištu Aarhus

Hatim Kaghat/Afp

Belgijska kraljica Paola i kralj Albert II 

/Roger-viollet Via Afp

Kraljica Victoria (1837-1901)P)

/Photo12 Via Afp

Cleopatra

Valery Hache/Afp

Prince Albert II od Monaka i princeza Charlene

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/jeste-culi-za-princa-harryja-i-ozebli-penis-ovo-su-top-skandali-s-dvora-jedan-kralj-je-orgijao-kod-srpskog-mafijasa-1257159 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=59eabdeca149233bb1cd44be1ac628fd08a7af7d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jeste+%C4%8Duli+za+princa+Harryja+i+ozebli+penis%3F+Ovo+su+top+skandali+s+dvora%3A+jedan+kralj+je+orgijao+kod+srpskog+mafija%C5%A1a&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fjeste-culi-za-princa-harryja-i-ozebli-penis-ovo-su-top-skandali-s-dvora-jedan-kralj-je-orgijao-kod-srpskog-mafijasa-1257159 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fjeste-culi-za-princa-harryja-i-ozebli-penis-ovo-su-top-skandali-s-dvora-jedan-kralj-je-orgijao-kod-srpskog-mafijasa-1257159 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRLJAVO RUBLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaPRLJAVO RUBLJE

Jeste čuli za princa Harryja i ozebli penis? Ovo su top skandali s dvora: jedan kralj je orgijao kod srpskog mafijaša

16. siječnja 2023. - 21:01

Uz žestoke napade na članove svoje kraljevske obitelji i niz tvrdnji koje su mediji i stručnjaci za britansku monarhiju već demantirali kao činjenično netočne, princ Harry je čitatelje svoje biografije "Spare" šokirao bizarnom pričom o ozeblinama na penisu.

Nema ništa bizarno u tome što je zadobio ozebline na intimnom dijelu tijela tijekom humanitarne ekspedicije na Sjeverni pol 2011. godine, iako se zasigurno mogao bolje pripremiti za taj pothvat. Bizarni dio dolazi kad opisuje kako mu je, nakon što domaći pripravci nisu bili od velike koristi, prijatelj preporučio da upotrijebi kremu slavnog kozmetičkog brenda Elizabeth Arden.

Nema ništa čudno ni u tome što je posegnuo za kremom, najvjerojatnije kultnim proizvodom Eight Hours Cream, ali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 11:23