StoryEditor
PanoramaU WASHINGTONU

Izložen portret Donalda Trumpa tako da u oči gleda svog najljućeg protivnika: znate li o kome je riječ?

Piše PSD
15. svibnja 2021. - 13:54
Jim Watson/AFP

Portret bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa osvanuo je u National Portrait Gallery u Washingtonu. Međutim postavljen je tako da gleda oči u oči prema portretu svog ljutog protivnika, pokojnog bivšeg zastupnika SAD-a Johna Lewisa.

Portret je za magazin Time snimio čuveni njujorški fotograf Pari Dukovic 17. lipnja 2019., dan prije nego što je Trump službeno najavio da će krenuti u utrku za drugi predsjednički mandat. Spomenuta fotografija prikazuje ga kako sjedi za stolom u Ovalnom uredu, noseći svoj zaštitni znak, crvenu kravatu.

image
Jim Watson/AFP

Portret prati i poruka: "Trump nije priznao poraz, a rulja njegovih pristaša, koja je odbila prihvatiti rezultate, napala je američki kompleks Kapitola 6. siječnja 2021., kada je Kongres radio na potvrđivanju pobjede Joe Bidena."

image
Win Mcnamee/AFP

Na mjestu gdje se sada nalazi Trumpova slika donedavno je stajao portret bivšeg predsjednika Baracka Obame koji kreće na jednogodišnju turneju u pet američkih gradova. National Portrait Gallery u petak je ponovno otvorena nakon šest mjeseci pandemije. U njoj se može razgledati i posebna izložba portreta prvih dama, od Marthe Washington do Melanije Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 13:14