StoryEditorOCM
Panoramateške optužbe

Harrods je ‘krajnje zgrožen‘ optužbama da je bivši vlasnik Mohamed Al Fayed silovao bivše zaposlenice

Piše MOZAIK SD
19. rujna 2024. - 23:01

Bivši vlasnik Harrodsa Mohamed Al Fayed optužen je za silovanje pet žena i seksualno zlostavljanje najmanje 15 drugih dok su radili u luksuznoj robnoj kući, saznaje se u BBC-jevoj istrazi.

Više od 20 žena, od kojih su sve bile Fayedove bivše zaposlenice, reklo je za BBC-jev dokumentarac da ih je seksualno napao i da je Harrods zataškao zlostavljanje, piše Guardian.

image

Mohamed Al Fayed na susu u Edinburghu 2003. godine

Ian Stewart/Afp

Sadašnji vlasnici trgovine rekli su da su "krajnje zgroženi" optužbama i ispričali se žrtvama. Podsjetimo: Fayed je umro lani u 94. godini života, a prodao je Harrods 2010. godine.

Godine 2009. Krunsko tužiteljstvo odlučilo je ne optužiti Fayeda zbog tvrdnje da je seksualno napastovao 15-godišnju djevojku u trgovini. Policija ga je 2013. ispitala nakon što je djevojka tvrdila da ju je seksualno napao u svom stanu u Park Laneu nakon razgovora za posao. Policija je ponovno otvorila slučaj 2015. godine, ali nije poduzela nikakve daljnje mjere. Fayed je uvijek negirao optužbe.

image

Mohamed Al Fayed i Michael Cole u Westminster Abbeyju na sprovodu princeze Diane

John Stillwell/Afp

Navodne žrtve daju detaljne izvještaje o zlostavljanju, uključujući i neke pred kamerama, u novom dokumentarcu "Al Fayed: Predator at Harrods". Navodi se da se zlostavljanje dogodilo u Londonu, Parizu, Saint-Tropezu i Abu Dhabiju.

Autori dokumentarnog filma kažu da su se žene javile nakon što su vidjele Fayeda prikazanog kao simpatična osoba u Netflixovoj seriji "The Crown". Te epizode prikazivale su odnos Diane, princeze od Walesa s Fayedovim sinom Dodijem, i njihovu smrt u prometnoj nesreći 1997. godine.

image

Mohamed Al Fayed

Pascal Guyot/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 23:02