StoryEditorOCM
PanoramaSVI SE PITAJu

Gdje je supruga Andreja Plenkovića? Nije bila s njim u izbornoj noći, na javnom događaju je viđena prije pet godina

Piše MOZAIK SD
19. travnja 2024. - 10:35

Dok su u izbornoj noći gotovo sve supruge i partnerice hrvatskih političara bile uz njih u stožerima pojedinih stranaka, supruga Andreja Plenkovića nije se pojavila, piše dnevnik.hr.

Ana Maslać Plenković još je jednom vješto izbjegla medijsku pozornost, unatoč tome što je njezin suprug sa svojom strankom osvojio najviše glasova.

image
Goran Mehkek/Cropix

Jedno od njihovih rijetkih obiteljskih pojavljivanja bilo je 2017., kada su Ana i Andrej imali tek dvoje djece. Tada su zajedno otputovali u Vatikan na audijenciju kod pape Franje.

image

Andrej Plenković, sin Mario, Ana Maslać Plenković i kći Mila tijekom audijencije kod pape Franje 2017. godine

Lana Slivar Dominic/Hina/Pool

Posljednji put Ana je Plenkoviću bila pratnja 2019. godine, kada je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala kineskog premijera Li Keqianga i njegovu suprugu Cheng Hong, koji su stigli u službeni posjet Hrvatskoj.

image
Vlada RH

Bračni par Plenković upoznao se na radnom mjestu u Saboru, dok je Plenković još bio saborski zastupnik, a Ana šefica Službe za pravne poslove. Prijatelji su ga često opisivali kao velikog šarmera, a smirivanje uz devet godina mlađu diplomiranu pravnicu iz Dubrovnika bila je velika stvar.

image

Andrej Plenković snimljen ispred rodilišta u zagrebačkoj Petrovoj u vrijeme kad je supruga Ana 2017. rodila njihovu kći Milu

Ronald Goršić/Cropix

Par je svoju ljubav ozakonio brakom početkom listopada 2014., a dva i pol mjeseca kasnije Andrej Plenković je bodrio svoju suprugu u zagrebačkom rodilištu kada je 19. prosinca, na svoj 35. rođendan, rodila njihovo prvo dijete. Sina su nazvali Mario, po ocu Andreja Plenkovića, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.

Nakon nešto više od dvije godine stiglo je novo proširenje za tročlanu obitelj Plenković - malena djevojčica Mila, koja se rodila 2017. godine, a 2022. godine dobili su i treće dijete, sina Ivana.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:17