StoryEditorOCM
Panoramasodoma i gomora

Državu trese afera pohotnih nastavnica: razmjenjuju gole fotografije s učenicima, a onda se seksaju s njima!

Piše mozaik sd
22. travnja 2024. - 19:40

Deseci profesorica uhićeni su ove godine diljem Amerike zbog seksualnih zločina nad svojim učenicima, dok broj "puma u učionici", kako ih zovu, nastavlja rasti.

Kako piše Daily Mail, samo u posljednjih 12 mjeseci u 16 američkih saveznih država uhićeno je 25 učiteljica, a strahuje se da je to samo "vrh sante leda", jer  nema centraliziranog prikupljanja podataka koje bi moglo objedinjeno upratiti ovaj uznemirujući trend profesorica pohotnica.

Prošlog mjeseca udana nastavnica iz New Jerseyja, Jessica Sawicki (37), uhićena je nakon što ju je policija zatekla polugolu na stražnjem sjedalu automobila tinejdžera. Majka dvoje djece navodno je priznala da su ona i učenik najmanje pet puta imali seksualne odnose bez zaštite.

U Nebraski je uhićena 45-godišnja Erin Ward, nakon što je također zatečena gola na stražnjem sjedalu vozila s tinejdžerom. Erin je udana za službenika Ministarstva obrane i uhićena je na licu mjesta.

Mnoge od optuženih profesorica bile su udane, a jedna je čak proglašena nastavnicom godine. Profesorice mame učenike seksualnim porukama, golišavim fotografijama i videima, prije i tijekom fizičkog odnosa, kažu u policiji. Školski psiholog dr. Michael Oberschneider rekao je da je utjecaj društvenih mreža pridonio dinamici zlostavljanja i porastu broja takvih slučajeva.

"Društvene mreže mogu zamagliti granice u odnosu učenik-učitelj, što zauzvrat može otvoriti vrata neprikladnim ishodima", rekao je.

Pojasnio je da učenici imaju lakši pristup svojim profesoricama kroz razne online formate, što može dovesti do neprimjerene komunikacije, pa čak i odnosa seksualne prirode.

"Kao što smo vidjeli, neke profesorice objavljuju ​​seksualni sadržaj na platformama kao što su OnlyFans, LoyalFans, Fansly i druge koje učenici mogu vidjeti i biti njihovi korisnici", rekao je Oberschneider, dodajući da "čak i Instagram omogućuju učenicima da vide i potencijalno komuniciraju s profesoricama na osobniji ili intimniji način.

Prema njegovoj procjeni, 80 posto profesora koji zlostavljaju učenike odnosno učenice i dalje su pretežno muškarci. Dok su muški predatori agresivniji, s motivacijom usmjerenom na seks, kod žena to često proizlazi iz emocionalnog konflikta, neispunjenih intimnih potreba, osobnih problema, usamljenosti i osjećaja izoliranosti.

Nastavnica engleskog Alyssa McCommon (38), profesorica biologije i trenerica tenisa i košarke iz San Antonija Stephanie Woods (28), Ellie Keradman (33) iz Virginije, majka četvero djece iz Illinoisa Ellie Elizabeth Bardfield, potom Emma Delaney Hancock (26), bivša učiteljica na zamjeni u srednjoj školi u Oklahomi, Heather Herr (33), profesorica u srednjoj školi u Arkansasu, i Haley Clifton Carmack (26) iz Waynesvillea - samo su neke od profesorica koje su se posljednjih mjeseci našle u medijima nakon što su uhićene zbog seksualnih veza s učenicima.

U poruci 15-godišnjaku u listopadu 2022. Emma Delaney Hancock tražila je da joj pošalje “školsku zadaću”, ali je - prema optužnici - preko Snapchata dobila fotografiju tinejdžera bez majice.

"Sad šaljemo polugole slike?", upitala ga je u poruci.

- Ne znam, šaljemo li? - odgovorio je tinejdžer.

"Želiš da zbog tebe izgubim posao?" - upitala ga je.

U optužnici stoji da su tada počeli češće razmjenjivati ​​golišave fotografije i video snimke. Situacija je eskalirala, učiteljica i tinejdžer navodno su se dva puta poljubili u učionici, a Emma je optužena i da je neprimjereno dodirivala učenika dok su se ljubili. Udana je za šefa lokalne policije, Alfreda Hancocka.

Heather Herr, koja je prevozila maloljetnika preko državne granice radi ilegalnog seksa, priznala je krivnju i sada joj prijeti čak - doživotna zatvorska kazna. Imala je odnos s učenikom 20 do 30 puta tijekom školske godine 2021.-2022., uključujući i onaj na izletu u Washington.

Haley Clifton Carmack policija je uhitila zbog veze sa 16-godišnjakom. Otac tog tinejdžera optužen je za ugrožavanje dobrobiti djeteta jer je navodno znao za njegov odnos s nastavnicom, a nije reagirao. U sudskim spisima stoji čak da su profesorica i učenik imali spolni odnos tijekom nastave te da su za “stražu” koristili druge učenike.

U Arizoni su tri nastavnice iz istog grada - Alyssa Todd, Jessica Kramer i Diane Pirvo - optužene za zlostavljanje učenika. Todd (23) je uhićena "neprimjerenog kontakta" s učenikom srednje škole u Buckeyeu. Kramer (42) je sredinom rujna optužena za neprimjeren odnos sa 17-godišnjakinjom iz iste škole, a Pirvo (23) za neprimjeren kontakt s 13-godišnjakom u obližnjoj školi. 

Ovaj dugi popis "puma u učionicama" frustrira druge profesore. Jedna nastavnica s Long Islanda uvjerena je da ih takve predatorice sve zajedno dovode na loš glas.

"Vrlo je uznemirujuće vidjeti sve ove slučajeve mladih nastavnica koje zlorabe svoju moć i iskorištavaju maloljetne učenike", rekla je za "Daily Mail".
Prema Nacionalnoj udruzi ravnatelja za obrazovanje i certifikaciju nastavnika, između 2017. i 2022. državni odbori za licenciranje poduzeli su mjere protiv najmanje 1895 profesor(ic)a zbog seksualnog zlostavljanja i "neprikladnih odnosa koji možda nisu seksualne prirode", prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:48