StoryEditorOCM
PanoramaNIJE BILO SPASA

Bebu ostavila samu u stanu šest dana i otišla slaviti rođendan u London; kada se je vratila posljedice su bile kobne

Piše MOZAIK SD
27. rujna 2023. - 14:55

Majka koja je svoju kćer ostavila samu dok je šest dana išla na tulumarenje završila je u zatvoru. YouTuberica u usponu Verphy Cuddy priznala je ubojstvo svoje 20-mjesečne kćeri Asiah Cuddy, koju je ostavila u svom stanu u Brightonu dok je slavila svoj 18. rođendan u prosincu 2019. To je slučaj o kojem se još uvijek priča.

Cuddy koja je sada stara oko 21 godinu, osuđena je na devet godina zatvora. Sutkinja Christine Lang rekla je majci iz pakla da je Asiah "bila bespomoćno dijete" koje se "potpuno oslanjalo na nju kao svoju majku da se pobrinete za njezine potrebe".

Obdukcija je zaključila da su uzrok smrti bili glad i gripa, s prijavljenim znakovima dehidracije i teškim pelenskim osipom, dodalo je tužiteljstv, piše portal Žena.

Kad je policija prvi put razgovarala s Cuddy,izjavila je da je cijelo vrijeme bila sa svojim djetetom u stanu, osim  jednom za vrijeme putovanja u London na koju ju je vodila sa sobom. No policajci su pronašli snimke CCTV-a i također otkrili telefonske snimke snimljene dok je bila odsutna od kuće.

- Gotovo je nepodnošljivo razmišljati o njezinoj patnji u posljednjim danima njezina života, patnji koju je proživjela da bi ti kao bezbrižna tinejdžerica slavila svoj rođendan i rođendane svojih prijatelja, rekla je tužiteljica na sudu dodavši da je CCTV koja je snimila Verphyin stan pokazala da je bebu Asiju ostavila samu u stanu pet dana, 21 sat i 58 minuta.

Cuddy je 5. prosinca napustila Brighton i otišla u London gdje je s dečkom proslavila rođendan. Dva dana kasnije prisustvovala je koncertu u jugoistočnom Londonu, na kojem joj je DJ čestitao rođendan tijekom zabave, rečeno je na sudu. Sve je ostalo zabilježeno u videu koji je objavila na društvenim mrežama. 

9. prosinca otišla je na rođendansku zabavu u Coventry - nešto manje od 250 km od Brightona - prije nego što se sljedećeg dana vratila u London, a zatim kući 11. prosinca. Baka malemne Asiah nije znala da je djevojčica ostala sama u stanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:08