StoryEditorOCM
Panoramatajne mobitela

Baterija na pametnome telefonu sporo vam se puni? Ovo su tri velike pogreške zbog kojih se to događa

Piše mozaik sd
18. prosinca 2023. - 14:30

Velika većina nas vezana je za svoje mobitele koje koristimo za najrazličitije stvari, pod posla do zabave. A da bi mobitel dobro funkcionirao, važno je da ima dobro napajanje. Tako obična, nesofisticirana stvar kao što je punjač može biti izvor brige i nezadovoljstva mobitelom.

Međutim stvar punjenja i potrošnje baterije mobitela često je povezana s načinom njegova korištenja. U Googleu su napravili analizu što korisnici Android uređaja rade krivo i pronašli su tri kritične pogreške.

Svaka nova verzija Android sustava dolazi s nizom novih postavki koji utječu na bateriju. Većina korisnika za to baš i ne mari pa svakodnevno koristi najbolje performanse.

Iz Googlea su upozorili da je dovoljno promijeniti tek nekoliko postavki kako bi se produžio vijek baterije. Potrebno je smanjiti osvjetljenje ekrana i zvuk mobitela ili isključiti Bluetooth i Wi-Fi kada se ne koriste, piše The Sun, prenosi Net.hr.

image

Punjač za mobitel, naoko banalni, a važni uređaj

/Shutterstock

I to nije sve.

Uz brojne pametne telefone više ne dolaze punjači, pa i to može biti problematično. Iz Googlea upozoravaju da se ne poseže za najjeftinijim rješenjem. Bolje je uložiti više novca za originalni punjač, a moguće spriječiti kratki spoj i pregaranje uređaja te iskoristiti opcije poput brzog punjenja i sačuvati kapacitet baterije.

Kao još jedan od razloga za narušavanje zdravlja baterije Google navodi "prakticiranje štetnih aktivnosti". Pod tim se misli na aktivnosti koje stvaraju veliki pritisak na bateriju - stalno uključena lokacija, uključivanje dijeljenja mreže, dugotrajno igranje mobilnih igara ili gledanje videosadržaja... Na zdravlje baterije djeluju i velika vrućina ili hladnoća.

Sve ove savjete fdobro je početi primjenjivati od same kupnje mobitela, prenosi Net.hr.

Uz pridržavanje ovih koraka problema s punjenjem mobitela trebalo bi biti puno manje.

image

Mobiteli nam se prebrzo prazne zbog ‘prakticiranja štetnih aktivnosti‘ (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:51