Debeli utorak je posljednji dan poklada, a slavi se dan prije Pepelnice. To je dan kad se simbolično uživa u hrani posljednji put do Uskrsa jer slijedi Korizma. Slavi se uz palačinke jer je i Međunarodni dan palačinki, a u Hrvatskoj i uz krafne jer je to slastica koju vežemo uz poklade. Bilo da se planirate odreći nečega u Korizmi ili ne, iskoristite ovaj dan da bez grižnje savjesti uživate u ovim mnogima omiljenim slasticama. Pronašli smo za vas najbolje recepte za palačinke i krafne. Moramo priznati teško je odlučiti što ćemo pripremiti, piše Živim.
PALAČINKE GORDONA RAMSAYJA
Sastojci:
- 2 jaja, odvojiti bjelanjke i žumanjke
- 1 žlica šećera
- 1/2 čajne žličice soli
- 2 čajne žličice sode bikarbone
- 60 g biljnog ulja po želji
- 300 g mlaćenice (fermentirano...