StoryEditorOCM
HranaDragocjeni gomolj

Uvedite već sutra u prehranu ovaj ‘krumpir‘ bez škroba! Laska figuri, odličan je za imunitet, za dijabetičare je spas, donosimo recept za krepku juhu

16. veljače 2020. - 17:50
 /Dijabetičari bi krumpir trebali zamijeniti čičokom, koja je sjajan izbor za sve i ukusan prilogIlustracija/Shutterstock

Čičoka je u zimskim mjesecima vrlo dobrodošlo povrće, koje bi svakako trebali uvesti u svoju prehranu. Poznata je i po drugim imenima, poput američkog krumpira, suncokretovog gomolja, jeruzalemske artičoke ili lagane repe.

Dakle, nije nova biljka, odavno je poznata u našim krajevima, iako joj je domovina Meksiko.

Čičoka je trajnica koja ima visoko razvijene korijene u obliku nepravilnih gomolja.

Značajno se razlikuje od krumpira po tome što ima zadebljanu stabljiku ili razvija svoje gomolje pod zemljom, a naraste do tri metra u visinu.

Ima velike listove koji su dugački 10 do 15 centimetara i široki od pet do 10 cm. Prekrasni žuti cvjetovi, koji pomalo podsjećaju na suncokret, cvjetaju u kolovozu.

Visoka trajnica

Zbog svoje visine i zbog toga što je čičoka trajna biljka,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2024 06:06