StoryEditorOCM
HranaPromo

Večeras je svečano otvorenje XVIII. Bisera mora, a zatim slijede tri dana natjecanja, master classova i prezentacija

Piše PSD.
28. ožujka 2023. - 15:35

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija pozivaju posjetitelje, a posebice predstavnike medije i profesionalce u HoReCa sektoru kako bi se promovirala ugostiteljska struka, na Biser mora 2023. Riječ je o najvećem festivalu gastronomije u regiji koji objedinjuje natjecanja kuhara, konobara i strukovnih nastavnika s nizom edukacija, degustacija i master classova koji su besplatni i otvoreni posjetiteljima.

Središnja događanja održat će se u Svpetrvs hotelima od 29. do 31. ožujka 2023. godine u Supetru, a svečano otvorenje manifestacije zakazano je za utorak, 28. travnja, u 20,30 sati, u Waterman forumu (Put Vele Luke 4), gdje će se uz brojne uzvanike predstaviti posebnosti ovogodišnjeg izdanja i sudionici iz 20 zemalja svijeta.

Suorganizatori XVIII. Bisera mora su Grad Supetar, Turistička zajednica grada Supetra, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Svpetrvs hoteli. Manifestacija se organizira se u sklopu provedbe EU projekta "Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split" kojem je nositelj Turističko - ugostiteljska škola Split, pa će na Braču biti predstavljeni novi obrazovni programi usklađeni sa stvarnim potrebama poslodavaca.

Informacije o Biseru mora:

https://skmer.hr/biser-mora-medunarodni-kulinarski-festival/

Program Biser mora 2023/Pearl of the sea 2023 program

UTORAK/TUESDAY, 28.3.2023.

20:30 Službeno otvaranje 18. Bisera mora/Opening ceremony of the 18. Pearl of the sea 16:00 – 19:00 Sudački seminar za ocjenjivače na gastronomskim natjecanjima: Ugostiteljsko posluživanje (samo uz prijavu)

SRIJEDA/WEDNESDAY, 29.3.2023. 08:00 – 20:00 BISER MORA Timsko školsko natjecanje kuhara/PEARL OF THE SEA School team chefs competition

12:00 – 18:00* Juniorsko natjecanje konobara/Junior waiter competition Timsko natjecanje Chef’s table/Team competition Chef’s table

9:00 – 12:00 Sudački seminar za ocjenjivače na gastronomskim natjecanjima: Ugostiteljsko posluživanje (samo uz prijavu)

10:00 FitSplit RCK korner – info korner o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnostima koje pruža Regionalni centar kompetentnosti Split

COOKING ARENA: Master Classovi, prezentacije, radionice 10:00 Pizza Italiana, Adrian Fetahu, Alectoris food 11:00 Okusi Indijskog oceana: Alan Payen, ŠKMER/ACMER Ambasador 12:00 OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA: Konoba Kod Tonća, Splitska

14:00 Zero Waste – 100 % taste, ŠKMER Kuharska Akademija, Electrolux Professional 15:00 Bouillabaisse, John Wulff 16:00 Jetrice & pjenice, Hamid Hadžić, ŠKMER/ACMER Ambasador

17:00 Kvarnerski pijat, Kristian Kozmić 18:00 Dalmatinski kokteli od travarice, Tomislav Stančić IKS

COOKING ARENA OUTDOOR: 11:00 – 16:00 Prezentacija restorana „Vodenica“, Nenad Živanović, ŠKMER/ACMER Ambasador Okusi Makedonije: Domaći Ajvar

21:00 Junior chef’s party

ČETVRTAK/THURSDAY, 30.3.2023.

08:00 – 19:00 Natjecanje kuhara seniori i juniori/Chef’s competition seniors and juniors Natjecanje mentora/ Mentor competition

12:00 – 18:00* Juniorsko natjecanje konobara/Junior waiter competition Timsko natjecanje Chef’s table/Team competition Chef’s table 10:00 – 18:00 FitSplit RCK korner – info korner o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnostima koje pruža Regionalni centar kompetentnosti Split

COOKING ARENA: Master Classovi, prezentacije, radionice 10:00 Priprema za natjecanje: Pobjednički tanjur s potpisom, Tomaž Vozelj 11:00 Putovanje Italijom, Pavel Marc, ŠKMER/ACMER Ambasador 12:00 OTKLJUČAVANJE OKUSA BRAČA: SVPETRVS hoteli, hotel OSAM i pizzeria-grill BONACA 14:00 Suhe Marinade, Petar Vlak, Kotanyi 15:00 Restoranski desert A la carte Splitska torta, Ivana Bradarić, QimiQ 16:00 Art of Plating – Pine trilogy, Sokol Prenga, ŠKMER/ACMER Ambasador 17:00 Trogirski rafioli, Kameni cvit 18:00 Brački zero waste masterclass by Gottfried Bachler

COOKING ARENA OUTDOOR: 11:00 – 16:00 Okusi Ukrajine: Bograch, Galyna Lokay

21:00 Proglašenje pobjednika/Winner announcement

21:00 Chef’s party, ROZZ Club

PETAK/FRIDAY, 31.3.2023.

08:00 – 15:00 Natjecanje kuhara seniora i juniora/Chef’s competition seniors and juniors Kup Biser mora 2023/Pearl of the sea 2023 Cup

8:30 – 10:30 Stručni skup za nastavnike i ravnatelje srednjih strukovnih škola: Modernizacija strukovnog obrazovanja i vrednovanje učeničkih postignuća u praktičnoj nastavi, Viša stručna savjetnica Monika Belle, ASOO & savjetnik Mario Pavić, SSŠ BJT

10:00 – 18:00 FitSplit RCK korner – info korner o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnostima koje pruža Regionalni centar kompetentnosti Split

COOKING ARENA: Master Classovi, prezentacije, radionice 10:00 Okusi Slovenskog dijela Istre, Dušan Veršec, ŠKMER/ACMER Ambasador

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2024 10:34