StoryEditorOCM
Hranaomiljeno zelje

Top 7 jela od kupusa po preporuci konobe ‘Intrada’

Piše PSD.
24. listopada 2015. - 16:37
1. Sarmice od kupusa

Prokuhati i ocijediti glavicu kupusa, propirjati jedan na sitno narezani crveni luk. Dodati mu 35 dekagrama mljevenog mesa, dva izribana krumpira, češanj češnjaka, peršin, sol, papar i vegetu te pirjati još pet minuta. Na svaki list kupusa staviti po malo ovog nadjeva, smotati sarmicu.

Preostale listove kupusa izrezati i s njima pokriti dno posude, te na njega posložiti sarmice. Preliti s malo bijelog vina ili vode, posuti s prstohvatom kima, i kuhati oko pola sata.

2. Rolada od slatkog kupusa

Glavicu kupusa kuhati deset minuta u slanoj vodi, ocijediti. Pažljivo odvojiti velike vanjske listove, složiti ih jedan preko drugoga kao crjepove kako bi se dobila duga površina. U posoljenoj mješavini mlijeka i vode skuhati pet deka riže, na ulju ispržiti...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 00:05