1. Sarmice od kupusa
Prokuhati i ocijediti glavicu kupusa, propirjati jedan na sitno narezani crveni luk. Dodati mu 35 dekagrama mljevenog mesa, dva izribana krumpira, češanj češnjaka, peršin, sol, papar i vegetu te pirjati još pet minuta. Na svaki list kupusa staviti po malo ovog nadjeva, smotati sarmicu.
Preostale listove kupusa izrezati i s njima pokriti dno posude, te na njega posložiti sarmice. Preliti s malo bijelog vina ili vode, posuti s prstohvatom kima, i kuhati oko pola sata.
2. Rolada od slatkog kupusa
Glavicu kupusa kuhati deset minuta u slanoj vodi, ocijediti. Pažljivo odvojiti velike vanjske listove, složiti ih jedan preko drugoga kao crjepove kako bi se dobila duga površina. U posoljenoj mješavini mlijeka i vode skuhati pet deka riže, na ulju ispržiti...
Prokuhati i ocijediti glavicu kupusa, propirjati jedan na sitno narezani crveni luk. Dodati mu 35 dekagrama mljevenog mesa, dva izribana krumpira, češanj češnjaka, peršin, sol, papar i vegetu te pirjati još pet minuta. Na svaki list kupusa staviti po malo ovog nadjeva, smotati sarmicu.
Preostale listove kupusa izrezati i s njima pokriti dno posude, te na njega posložiti sarmice. Preliti s malo bijelog vina ili vode, posuti s prstohvatom kima, i kuhati oko pola sata.
2. Rolada od slatkog kupusa
Glavicu kupusa kuhati deset minuta u slanoj vodi, ocijediti. Pažljivo odvojiti velike vanjske listove, složiti ih jedan preko drugoga kao crjepove kako bi se dobila duga površina. U posoljenoj mješavini mlijeka i vode skuhati pet deka riže, na ulju ispržiti...