StoryEditorOCM
HranaŠTO KUHATI DANAS

Stižu prve sočne rajčice, napravite shakshuku! Ovo prefino jelo košta puno manje od narudžbe iz restorana, a gotovo je za samo pola sata

Piše MOZAIK SD
16. lipnja 2022. - 15:55

Malo je onih koji se neće raspametiti na savršeno poširana jaja u začinima bogatom umaku od rajčice. I baš zato, shakshuka je jedno od onih jela u koja ćete se zaljubiti na prvu. Iako tako možda ne izgleda, riječ je o nevjerojatno jednostavnom jelu koje možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru, a spaja sočne, slatke rajčice i papriku u gustom umaku u koji se zatim dodaju jaja i kratko poširaju, kako bi žumanjak ostao tekuć i na najljepši se način povezao s crvenim umakom. Poslužuje se uz (tostirani) kruh i, zbog brze pripreme, može postati idealno jelo koje ćete napraviti nakon posla, kada vam se jede nešto jednostavno, ali ukusno, piše Dobra hrana.

Kada je riječ o podrijetlu, vjeruje se kako shakshuka dolazi iz Tunisa ili Jemena, a jedno je od omiljenih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 23:27