StoryEditorOCM
HranaTRADICIJSKA KUHINJA

Spremite danas za ručak preukusni gulaš koji se u cijelom svijetu smatra ruskim jelom! A zapravo je - ukrajinsko! Evo i detaljnog recepta

Piše Gordan Zečić/Dobra Hrana
8. ožujka 2022. - 07:30

Viljam Vasiljevič Pohljobkin, ruski povjesničar, skandinavist i publicist, nađen je u travnju 2000. godine umoren s jedanaest ubodnih rana u svojem stanu u Podolsku, u moskovskoj oblasti. Godine 1968. zbog nekih je svojih teza o ruskom čaju (!) zaslužio disidentski status, pa se malo povukao i posvetio gastronomiji. Njegova slavna knjiga “Povijest votke”, prevedena na pedesetak jezika - i na engleski, izazvala je svojedobno velike prijepore o tome je li votka rusko piće ili, ipak poljsko kako je tvrdio poljski lobi (kojemu autor nije išao u korist).

Pohljobkin - to mu je bio nadimak, izveden iz riječi pohljobka, što je vrsta ruske povrtne juhe - međutim nikada nije dvojio o porijeklu boršča koji se danas neopravdano veže uz rusku ili opet poljsku, ali i bjelorusku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 04:43