StoryEditorOCM
Hranaljubičasta kraljica

Probajte ih sve po redu: top sedam jela od balancana

Piše PSD.
26. srpnja 2015. - 12:07
1. Pečene balancane

Patlidžani, melancane, balancane, mogu se pripremati na razne načine, među najjednostavnijima je da se dobro operu, izrežu na ploške, stave u posudu, te zasole kako bi im se izvukla gorčina. Ploške potom dopola ispržiti na ulju, staviti ih u posudu, natapkati solju, paprom, petrusimulom, češnjakom. Vratiti opet u tavu, doliti vode i pustiti da se pirjaju dok ne omekšaju.

2. Polpete od balanacana


Balancane isjeći na ploške, posoliti da se izvuče gorčina, kratko skuhati, ocijediti i isjeći na sitne komadiće. Pomiješati ih s jajetom, raskvašenim komadićima starog kruha, petrusimulom, začinskim biljem. Dodati parmezan ili ribani meki sir. Posoliti, popapriti, dodati malo vegete i oblikovati polpete koje se frigaju u vrućem ulju. Ocijediti na papiru.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 15:57