StoryEditor
HranaUZ ČAJ I ZA UTJEHU

Potraga za ovom hit slasticom opet je drastično porasla: čitav svijet radi Magični kolač, savršen je i jednostavan, a evo i recepta

Piše M.P.
25. studenog 2021. - 09:07

Troslojni desert poznat pod nazivom "Magični kolač" postao je prije par godina, gotovo preko noći, veliki hit na internetu, a njegova privlačnost ostaje u činjenici da za njegovu pripremu ne trebate ni egzotične sastojke, niti "čudne tehnike" o kojima čujemo primjerice na "Masterchefu", a u svakodnevnoj kuhinji malo toga prakticiramo.

Ono što ga čini drugačijim od ostalih kolača je to što se meko tijesto peče na niskoj temperaturi, zbog čega se stvaraju dva sloja: gusti, meki bazni sloj te kremasta sredina.

Iako recept postoji već neko vrijeme, internetska pretraživanja u potrazi za ovom poslasticom opet su drastično porasla, jer kraći i hladniji dani motiviraju ljude da "navale" na slatko.

Mi vam donosimo osnovni recept, no možete eksperimentirati te nadodati čokoladu, začine, kikiriki maslac, limun, različite likere i drugo.

Za pripremu će vam trebati: četiri jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci, 120 grama šećera, 1 žličica ekstrakta vanilije, 115 grama otopljenog i ohlađenog maslaca, 95 grama brašna, 4 dcl toplog mlijeka.

Postupak:

Žumanjke istucite sa šećerom, miksajući dodajte vaniliju i maslac, zatim brašno te naposljetku postepeno dolijevajte mlijeko. U smjesu potom umiješajte bjelanjke koje ste istukli u čvrsti snijeg.

Smjesu ulijte u kalup i stavite peći na temperaturu između 160 i 175 Celzijevih stupnjeva. Ostavite da se peče od 40 do 70 minuta. Prije nego "navalite", ostavite kolač da se hladi u kalupu barem tri sata te ga prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

item - id = 1145862
related id = 0 -> 432119
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 09:18