StoryEditorOCM
HranaAjvar, cikla, pinđur

Novi dokazi o fermentiranoj hrani otkrivaju njenu gotovo čudotvornu prirodu: kod nas se jede oduvijek, a trebali bi je konzumirati što više

Piše Dragana Olujić/Živim
4. listopada 2021. - 18:14

Od paprika i patlidžana kuha se ajvar i pinđur, komadi paprika, cvjetače, kupusnjača, mrkve, repe i cikle tradicionalno se kisele (uz ili bez dodatka octa) uz začine te se zimi serviraju kao prilog uz pečenje, piše Živim.

Stigla nam je jesen. U moderno vrijeme sve manje brojimo otpale listiće s grane, posebice zbog iznimno toplog i sunčanog vremena koje nas je poljubilo ovu sezonu, ali se zato informiramo gledajući u ekrane naše svagdašnje. I što vidimo? Umjesto preplanulih hrenovčica, selfija pod šeširima i naočalama s tirkiznom pozadinom, ekrani su prepuni teglica s ajvarom, paprikama, cvjetačom, patlidžanima. Što u komadićima što u umacima. Plodovi sazreli u kasno ljeto pronaći će svoje mjesto na policama naših ormara i hladnjaka preslatko se ogledavajući...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 13:12