StoryEditorOCM
Hrana'U boj, u boj, za pijat svoj!'

Nova hrvatska kuhinja u punom zamahu: evo koje četiri gastro adrese Splićani ne bi smjeli zaobići, donosimo i pregled nove hit kuharice

2. srpnja 2018. - 20:44

Do početka Svjetskog nogometnog prvenstva kojeg još kolokvijalno, ne bez razloga, zovu i "mjesec baluna i piva", turizam i gastronomija su naprosto okupirali hrvatske medije. Stare podgrijane priče o skupoj kavi na Stradunu, ugostiteljskim derikožama, popustima za domaće i "guljenju" stranaca, kroničnom manjku slabo plaćene radne snage... vrhunac su imale u navodno skandaloznoj priči o dubrovačkom top-restoranu "Nautica" u kojem se - zamislite! - tridesetak kuna naplaćuje "postavljanje stola". Što se, užasavali su se komentatori po društvenim mrežama, "ne događa nigdje u svijetu".

Spomenuta epizoda o plaćanju "postavljanja stola" iliti "couvertu" (globalnom standardu svih boljih restorana) zorno je pokazala da golema većina ljutih komentatora i sveznadara iz kafića,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2024 18:06